Какво представлява функцията Airdry в съдомиялната машина?

Какво представлява функцията Airdry в съдомиялна машина?Съвременните съдомиялни машини имат впечатляващ набор от допълнителни функции, което е особено забележимо, когато погледнете контролните панели. Всички тези сложни фрази, често на чужд език, могат да изпотят дори техническите специалисти, да не говорим за обикновените домакини? Освен това всички тези специални функции обикновено сериозно оскъпяват съдомиялната машина, а потребителите дори не знаят за тях. Днес ще разберем какво представлява функцията Airdry в съдомиялна машина, как работи и какви други допълнителни функции има в съвременната технология.

Назначаване на Airdry в PMM

Има много допълнителни функции, чиято цел е неизвестна на домакините и те наистина не страдат, защото машината вече работи чудесно. Това обаче не се отнася за технологията Airdry, която значително опростява и подобрява използването на съдомиялната машина. как? Нека го разберем с пример. Собствениците на машини спестяват време и усилия за миене на съдове, но все още са недоволни от следните недостатъци:

  • след завършване на сушенето често остават остатъци от вода върху съдовете вътре в съдомиялната машина, когато контейнерите са силно натоварени, както и петна от изпаряване на течността;
  • Веднага след приключване на работа, ако отворите вратата на машината, мощна струя пара удря лицето ви.

За да коригира тези две неприятни характеристики, Electrolux разработи функцията Airdry. Въпросът е, че веднага след приключване на работа съдомиялната машина отваря самостоятелно вратата с 10 сантиметра. Благодарение на тази междина въздухът може да циркулира свободно, всички съдове изсъхват естествено и парата вече не удря лицето ви.

Системата на съдомиялната е програмирана така, че вратата да се отваря автоматично след 10-30 минути, което зависи от конкретния модел на машината.

Благодарение на тази иновация, домакините вече не са преследвани от петна и остатъци от вода по чинии и чаши.Инженерите на компанията напълно преработиха вратата, така че да се отваря автоматично след приключване на цикъла. Добавена е плъзгаща се система, наречена Perfect Fit. Тези панти позволяват на вратата да се плъзга свободно при отваряне, без да докосва пода и да заема определена позиция.предназначение на функцията Airdry

В обобщение, функцията Airdry в съдомиялната машина улеснява живота по следните начини:

  • Няма повече ивици или капки вода по съдовете;
  • В контейнера на съдомиялната машина не се натрупва конденз, което означава, че вредните бактерии не се размножават;
  • Когато отворите вратата на машината, струя пара вече не удря лицето ви;
  • вградените модели ви позволяват да поддържате привлекателния външен вид на кухненския плот дори след 3 хиляди работни цикъла;
  • Възможност за регулиране на височината на вратата чрез технологията Perfect Fit.

В допълнение към горното, цялата гама съдомиялни Electrolux се предлага със специално фолио, което предпазва фасадата на кухненските мебели. Това гарантира безопасността на кухненския плот и възможността наистина да забравите за миенето на съдове.

Полезни добавки към съвременните съдомиялни машини

Функцията Airdry във вашата съдомиялна обаче е само началото. Ако поставите съдомиялните машини от миналия век и тази на една и съща страница, тогава ще стане очевидно с невъоръжено око колко различни сложни функции има в новите модели. Някои от тях изглеждат безполезни или просто незначителни, но след като разберете ги, вече няма да можете да си представите живота си без тях.

Например сензорни системи, които напълно контролират чистотата и количеството на съдовете. Те се наричат ​​сензорна система и AquaSensor. Веднага след първото изплакване сензорът определя качеството на водата и ако водата е бистра, тя се прекарва през вътрешни филтри и се използва повторно, а ако е замърсена, се отмива в канала. Това ви позволява да намалите консумацията на вода при миене на съдове с 25%.Ако бункерът на машината е зареден само наполовина, се активира икономичен режим на работа.

С помощта на функцията OptoSensor машината проверява състоянието на нагревателния елемент, дали има котлен камък по него, в какво количество и при необходимост автоматично добавя омекотители към водата. Тази процедура ви позволява да удължите живота на нагревателния елемент с 50%. Технологията Perfect GlassCare работи по подобен начин, само че с нейна помощ съдомиялната машина проверява качеството на измиване, количеството на плаката, както и солните отлагания върху измитите съдове.

Функцията Dual Wash ви позволява да миете чупливи стъклени чаши и груби чугунени тигани едновременно. Важно е само да следвате реда, в който се зарежда кошчето: поставете чупливи предмети в горните контейнери и поставете тиганите най-отдолу. Именно отдолу струите са с най-високо налягане и температура, поради което със сигурност ще бъдат измити.Символи върху съдомиялната Electrolux

Опцията Easy-lock помага на домакините да затворят плътно вратата на машината. Уплътнението ще се постигне автоматично, дори ако вратата е леко отворена. Технологията Rackmatic регулира височината на контейнерите, степента на разширение и също така улеснява товаренето и разтоварването за собствениците на оборудване.

Безопасната функция WaterSafe+ ще блокира оборудването, ако налягането във веригата е паднало, например маркуч е изтекъл, уплътнението е счупено и т.н. VarioSpeed ​​​​Plus ви позволява да намалите времето за работа 2 или повече пъти, но ще увеличи водата и консумация на електроенергия. Опцията Aqua Steam ефективно премахва загорялата храна в тигани и тенджери със струи пара.

И накрая, повечето съвременни перални машини са оборудвани с таймер, автоматична защита от деца, както и различни скорости на двигателя на инжекционната помпа, които регулират налягането в дюзите и силата на натиск. Слабата струя позволява на машината да омекоти мръсотията по съдовете, а мощната струя почиства напълно приборите. По-малко мощната струя попива мръсотията, по-силната я почиства.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня