Преглед на аксесоари за съдомиялни машини

аксесоари за съдомиялни машиниСъдомиялната улесни живота на повече от едно семейство. Машините на много хора работят повече от десет години; някои са заменили старо оборудване с ново. Съдомиялните непрекъснато се подобряват, добавяйки нови функции и удобни опции. Всяко оборудване, включително съдомиялна машина, изисква постоянна грижа и спазване на правилата за работа. За да направите това, трябва да използвате висококачествени препарати и оригинални аксесоари, които ще бъдат обсъдени допълнително.

Какво представляват аксесоарите?

В превод от френски думата аксесоар се превежда като „добавка“. Следователно в рамките на тази статия Под аксесоари за съдомиялна машина имаме предвид допълнителни (свързани) части, придружаващи съдомиялната машина. Що се отнася до препаратите за миене на съдове, няма да ги класифицираме като аксесоари, прочетете кой продукт е по-добре да изберете можете да намерите в отделна статия.

Кои са тези допълнителни части, които са подходящи за конкретни марки съдомиялни, например Bosch, Siemens, Miele, нека изброим:

 • почистващи препарати за вътрешна камера и дезодоранти;
 • Тест ленти за определяне на твърдостта на водата;
 • микрофилтри;
 • поставки за малки прибори;
 • удължител за маркуч със система Aqua stop;
 • кошници за високи чаши;
 • държач за бутилка;
 • вложки за ножове;
 • фронтове на врати;
 • пулверизатор за измиване на тави за печене;
 • крепежни елементи за вградени модели.

Аксесоари за съдомиялни Bosch и Siemens

Нека прегледаме някои аксесоари за съдомиялни машини, използвайки съдомиялни Bosch и Siemens като пример.

Почистващ препарат Protect за съдомиялни Bosch и Siemens, произведен в Германия, се предлага в бутилки от 50 ml. Този продукт е предназначен да се отърве от мазнините и варовиковите отлагания в съдомиялната машина. Може да се използва и за почистване на гуменото уплътнение около вратата. Използването на почистващия препарат е лесно: отворете бутилката и я поставете с главата надолу в съдомиялната машина без съдове, след което стартирайте цикъла на измиване. Редовната употреба ще предотврати образуването на неприятни миризми; една бутилка е предназначена за едно почистване.
почистващ препарат за Bosch
Поставка за чаши в съдомиялна Bosch SMZ 5300. Този аксесоар ще осигури надеждно закрепване на чаши в машината, както и висококачествено измиване и сушене. В съдомиялни машини с ширина 60 см и кутии VarioFlexPlus или VarioFlex можете да поставите 4 от тези държачи наведнъж, което означава, че е идеално да измиете 16 чаши за вино или шампанско. В перални машини с ширина 45 см се побират само 2 държача.

важно! Височината на стъклото за монтаж в такъв държач не трябва да надвишава 24,5 cm, а диаметърът не трябва да надвишава 10,5 cm.

държач за стъкло

Производителите от Siemens предлагат удобни куки-държачи за малки съдове за съдомиялни машини, които се закрепват към страните на горната кошница.
поставки за малки прибориМного удобен аксесоар е поставка за бутилка; монтира се в долната кошница.

държач за бутилка

Най-популярните аксесоари са:

 • пулверизатор за измиване на големи предмети и тави за печене;
 • тест ленти за определяне на твърдостта на водата и
 • удължители за маркучи.

принадлежности за съдомиялна машина

По време на продължителна работа части на машината като кобилица и почистващи филтри може да се повредят. Те също се предлагат в търговската мрежа и могат лесно да бъдат заменени без помощта на специалисти..

принадлежности за съдомиялна машина

Аксесоарите за съдомиялни машини Siemens често са подходящи за съдомиялни машини Bosch. Съдомиялните машини от тези марки се произвеждат под контрола на един концерн и следователно техните компоненти са сходни. Производителят препоръчва използването на оригинални аксесоари, които ще удължат живота на оборудването.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня