Американски перални

Американски пералниРуските купувачи вече са свикнали с китайските домакински уреди, така че мнозина не знаят за наличието на американски перални машини. Всъщност много магазини предлагат закупуване на машина от Америка, а тези, които искат да закупят машина от САЩ, могат лесно да се запознаят с представения асортимент. Но струва ли си да смените едното с другото и кой модел е по-добре да изберете? Нашата статия с кратък преглед на най-популярните и надеждни перални машини, произведени от американците, ще ви помогне да разберете това.

Maytag MAV 3855 AGW

На руския пазар рядко се срещат машини с капацитет над 9 кг, което не може да се каже за перални машини от САЩ. Уредите, с които сме свикнали, са предназначени за 5-8 кг пране, което дава възможност да обслужва стандартно семейство от 3-4 души. Много американски перални машини, напротив, могат да измият над 10 кг сухо пране в един цикъл, а Maytag MAV 3855 AGW не е изключение.

Това е свободностоящ модел с горно зареждане и електронно управление.

Вярно е, че обемният барабан повлия на размерите на устройството, което се увеличи до ширина 69, дълбочина 69 и височина 110 cm. Теглото на машината също е впечатляващо – 62 кг. Тази машина се характеризира и с висока консумация на вода, която достига 120 литра за стандартен цикъл. Като правило руските и китайските събрания предлагат перални машини с дълбочина 45-65 см, тегло до 60 кг и консумация на вода 39-50 литра. Ако прегледате останалите характеристики, можете да видите следните стойности:

 • ниска скорост на центрофугиране – до 600 об/мин;
 • липса на защита срещу течове;
 • контрол на дисбаланса и разпенването;
 • ниво на шум - около 49 dB.

White-Westinghouse MFW 12CEZKS Maytag MAV 3855 AGW

Машината не може да се похвали с много специални програми - само деликатен режим, икономично измиване и супер изплакване, които са познати на руснаците.Но марката Maytag има свои собствени характеристики: самопочистващ се дренажен филтър, самонивелиращи се крака на корпуса и автоматична пръскачка за почистващи препарати. Най-новите функции правят пералнята много удобна за използване.

White-Westinghouse MFW 12CEZKS

Американският преден White-Westinghouse MFW 12CEZKS ще впечатли руския купувач с нестандартния си външен вид - наличието на платформа, която повдига машината на височина от 91 см. Този подход прави товаренето и разтоварването на нещата удобни и лесни, а също така ви позволява да използвате долното отделение за съхранение на домакински химикали. Останалите правомощия и възможности са както следва:

 • капацитет – 11 кг;
 • клас на енергопотребление – A+;
 • ниво на ефективност на пране A;
 • интензивност на въртене до 1100 оборота в минута;
 • 7 програми (пране на вълна, деликатни тъкани, икономична, предотвратяване на бръчки, двойно изплакване, предварителен режим, отстраняване на петна);
 • отложен старт до 14 часа.

По отношение на функционалността машината практически не се различава от автоматичните машини, познати на руснаците. Тук можете също да променяте скоростта и температурата на центрофугиране и да наблюдавате процеса на пране на цифровия дисплей. Само товарният обем и необичайният външен вид „издават“ американските му корени.

Whirlpool AWOE 9349

Още един челен и свободностоящ модел на американско сглобяване. Предлага капацитет от 9 кг с електронно управление, дигитален дисплей и стандартни размери от 60/60/85 см. Заслужава да се отбележи, че размерите на Whirlpool са най-подходящи за средната дълбочина на кухненски модули и мивки - това ще ви позволи да по- естетично поставете оборудването в съществуващия интериор и го направете по-удобно за използване в ежедневието.

Руснаците също ще харесат машината поради отличната си ефективност - класът на консумация на енергия е обозначен като „A++“. В един стандартен цикъл машината консумира приблизително 0,13 kWh/kg, което е много по-малко от много неамерикански машини. Средната консумация на вода на цикъл не надвишава 64 литра.

Въпреки приличната скорост на центрофугиране до 1000 оборота в минута, машината принадлежи към клас C, което е необичайно за местните купувачи. Но ще бъдете доволни от възможността да променяте силата на лицевата опора и напълно да я отмените с настройката за накисване. Можете също да изберете температурата на нагряване на водата.

Whirlpool AWOE 9349

Няма пълна защита на корпуса от протичане и изсъхване, но има заключване от деца на таблото, контрол за дисбаланс и образуване на пяна. Има 14 предварително зададени програми, включително няколко стандартни, като повечето са специални, предназначени за пране на дънки, деликатни дрехи, спортни дрехи и силно замърсени тъкани. Освен това има икономичен и бърз режим.

Марката предлага и популярни функции, като например таймер за забавяне и антибактериална технология. „Акцентът“ ще бъде необичайният дизайн на вратата на люка и малкият син шрифт на таблото.

Frigidaire MLF 125BZKS

Друг модел с „удължено“ долно отделение с тип пране с предно зареждане. Отличава се с впечатляващ капацитет от 11 кг и оптимално съотношение цена-качество. Освен това има необичаен дизайн на тялото: уголемена врата с асиметричен ръб, който се разширява надолу, и арматурно табло със сини надписи. Няма да намерите тази опция за дизайн сред пералните машини, с които сме свикнали.

Следните характеристики ще зарадват особено руснака:

 • цифров дисплей;
 • интелигентно управление;
 • клас на енергопотребление А+;
 • скорост на въртене до 1100 оборота в минута;
 • предотвратяване на дисбаланс и прекомерно разпенване;
 • отложен старт до 14 часа;
 • стандартен набор от режими със 7 програми.

Струва си да се разбере, че марката Frigidaire, подобно на много американски компании, е фокусирана върху производството на единици за перални центрове. Поради това предлага впечатляващ капацитет, но с ниски енергийни разходи и повишена скорост на пране.

Сега можете да закупите американска пералня за вашия дом без много затруднения.Основното нещо е да се има предвид, че много модели, предлагани на съвременния пазар, имат простор и впечатляващи размери, необичайни за руските потребители.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня