Кои продукти за бебешко пране са безопасни за бебета?

Кои бебешки перилни препарати са безопасни за бебета?Рафтовете на хипермаркетите са препълнени с изобилие от прахове за пране от различни марки. Въпреки това, ако разгледате състава им малко по-внимателно, става ясно, че всички продукти са направени от едни и същи компоненти, а някои вещества са доста опасни за хората и околната среда. На купувачите се дава илюзията за избор, но всъщност всички композиции са идентични. Има ли безопасни продукти за пране на бебешки дрехи? Най-взискателните и внимателни със сигурност ще намерят сред предлаганото разнообразие идеалния състав, без съдържанието на критични компоненти.

Изисквания към инструмента

Майките са много загрижени за здравето на бебето си. Ето защо, когато се роди дете, неговата безопасност става първи приоритет. И е много важно да изберете продукти за измиване и ежедневна грижа, които няма да навредят на бебето, а напротив, гарантират защита за крехкото тяло. Педиатрите препоръчват да се използват прахове и гелове, които отговарят на всички стандарти за качество и са предназначени специално за пране на детски дрехи.

Конвенционалните продукти за „възрастни“ съдържат компоненти, които са вредни за деликатната и чувствителна кожа на новороденото.

Използването на стандартни прахове може да причини алергии при дете, да намали имунитета и да наруши нормалния метаболизъм. Ето защо експерти от различни страни се опитват да проучат състава на перилните препарати и въз основа на собствените си наблюдения и прегледи на майките да формулират рейтинг на най-безвредните прахове за деца.

Какви съставки не трябва да има в почистващ препарат за бебешки дрехи?опасни компоненти на перилните препарати

 • Фосфати.Много агресивни вещества, които могат да причинят алергии и да разрушат защитната система на организма. В допълнение, фосфатите влияят негативно не само на здравето на малкия човек, но и силно замърсяват околната среда.
 • хлор. Много токсичен елемент, който може да причини тежки алергични реакции.
 • Оптичен избелител. Провокира обриви, може да причини сърбеж и дразнене на деликатната кожа. Не се изплаква добре от влакната на тъканта.
 • Повърхностноактивни вещества. Превишаването на нормата на тези вещества може да причини различни заболявания и да доведе до забавено развитие на бебето.
 • Ароматизатори. Силният аромат ще се отрази негативно на новороденото. При особено чувствителните деца ароматите често причиняват алергии.

Оптималните бебешки перилни препарати са направени от сапун, естествени съставки и растителни екстракти. След като избере такъв състав, майката може да бъде сигурна, че кожата на бебето й е в безопасност. Също така естествените вещества, съдържащи се в праховете, имат противовъзпалително и антибактериално действие.

Безопасни бебешки продукти

И така, ние подредихме компонентите, които са неприемливи при производството на детски перилни препарати. Преди да закупите, трябва внимателно да проучите състава за наличието на вредни вещества в него. За да улесним задачата на десетки хиляди майки и татковци, ще представим кратък преглед на безопасни прахове, които могат да се използват за почистване на бебешки дрехи.

Прегледът представя продукти, съдържащи изключително натурални съставки. След като проучите информацията, можете да заключите кой състав е подходящ за вашето бебе.

 • Японски хипоалергенни прахове за пране Shabondama. В магазините можете да намерите няколко продукта, произведени под тази марка.Прахът се състои от 99 процента естествен сапун. Придава на нещата ненатрапчив, едва доловим аромат поради естествени аромати. Съставът не съдържа фосфати, хлор, оптични избелители или други агресивни химикали, които са опасни за здравето. Справя се с гръм и трясък с петната по пелените и комиксите. Цената на праха е приблизително $12 за килограм опаковка.Шабондама
 • MIYOSHI сапун на прах. Може да е по-малко безопасно от японския прах, но ако изплакнете дрехите няколко пъти, продуктът няма да навреди на детето. Съставът се основава на сапунени трохи, 30% от обема се дава на естествена основа. Премахва сапуна в пъти по-добре от пудрите Shabondama. Ценовият диапазон на тези продукти е приблизително еднакъв, пакет прахообразен сапун с тегло 2,1 кг ще струва 23 долара.
 • Molecola Ecological for Baby powder е признат за един от най-добрите продукти в Европа, създадени за почистване на детски неща. По принцип съставът може да се използва за грижа за дрехите на цялото семейство. Отличен за премахване на петна. Прахът съдържа сода, кокосов сапун, а третият компонент е натриев цитрат. Всички вещества са абсолютно безопасни за новородени. Цената на продукта е приемлива - за опаковка с тегло 1 кг трябва да платите 5,5 долара.

Натриевият цитрат, като компонент на перилния препарат, е абсолютно безвреден, той е хранителна добавка, използвана от готвачи по целия свят.

Нашият преглед не свършва тук. С продуктите ECO LEIV се перат с еднакъв успех както пелени за новородено, така и тениска на детска градина, както и работна униформа на родителите. Съставът съдържа сапунени трохи, растителен екстракт от алое, натриев силикат и карбонат, ензими (естествени ензими, които ускоряват процеса на разтваряне на замърсяванията).В праха няма да намерите критични компоненти, така че можете спокойно да закупите опаковка, която струва 4,5 USD за 1 кг.

Прахът за пране Tobbi Kids се използва широко в Русия. Изработен е на базата на сапун за пране и сода. Съставът е възможно най-безопасен и измива страхотно. В продукта няма да намерите повърхностно активни вещества, фосфати или аромати. Производителят представя цяла гама от продукти, която отчита възрастовите характеристики на децата, поради което произвежда прахове за бебета до една година, деца до 3 години и деца в предучилищна възраст от 3 до 7 години. Тази градация ви позволява да адаптирате състава към видовете петна, които са по-характерни за определена възраст. Tobbi Kids е подходящ както за ръчно, така и за машинно пране на дрехи с различни нюанси. Чрез нежно почистване на тъканта продуктът запазва цвета и поддържа оригиналната форма на нещата. Съставът е напълно биоразградим, така че не причинява никаква вреда на околната среда. По този начин могат да се считат за основните предимства на праха за пране: безопасен състав, липса на аромати, хипоалергенност, достъпност, насоченост към деца от различни възрасти.Tobbi Kids Molecola

Немският продукт BabyLine е направен на базата на естествен сапун и се препоръчва за употреба от бебета от първия ден на живота. Съставът не съдържа фосфати или ароматизатори, като по този начин намалява риска от алергия на детето към компонентите на праха. Съдържа абсолютно безопасен кислороден препарат за отстраняване на петна, благодарение на който може да се справи и с най-трудните петна. Иновативната формула ви позволява ефективно да почиствате дрехите дори в хладка вода. Концентрираният продукт се използва много пестеливо, една опаковка е достатъчна за 20 цикъла на пране.Подходящ за използване в автоматични и полуавтоматични машини. Допълнително предпазва пералнята и предотвратява появата на котлен камък по нейните елементи. Не предизвиква алергии и раздразнения. Нещата не губят формата и цвета си. BabyLine е много популярен, защото ефективно премахва петна, предпазва машината от котлен камък, икономичен е при използване и е абсолютно безопасен за бебета.

Този преглед представя най-добрите почистващи продукти за детски неща. Безопасният прах съдържа само естествени съставки, естествени ензими и растителни екстракти. Трябва внимателно да проучите състава, преди да закупите домакински химикали.

Направи си сам пудра

За да сте 100 процента сигурни, че дрехите на вашето бебе са изпрани с натурален продукт, можете сами да си направите праха. Толкова е лесно да спестите пари, без да плащате повече за опаковка, работа на производителя или марка. Една от рецептите на „баба“ е прах на основата на сода, сапун и боракс.

В процеса ще ви трябва бебешки сапун (по-добре е да избягвате домакинския сапун), калцинирана сода (не сода за хляб) и боракс. Взимаме точно 100 грама от всички компоненти. Можете също така да добавите 2-3 капки от любимото си етерично масло към сместа.

Консумацията на домашен домакински гел е около 40 грама на 3 кг неща.

Приготвяме праха по следния алгоритъм:

 • смилайте парче сапун на ситно ренде;
 • изсипете получените трохи в тенджера, поставете на печката, включете мощността на горелката на средна;
 • изсипете литър гореща вода в сапуна:
 • интензивно разбъркайте разтвора;направете домашен прах
 • уверете се, че сапунът се разтваря до последната трохичка;
 • отново се залива с 500 мл гореща вода;
 • разбъркайте сместа още 10 минути, след това изсипете сода и боракс в тигана;
 • изчакайте, докато всички съставки се разтворят напълно, изключете котлона.

Домашният перилен препарат трябва да изстива постепенно. Свалете тенджерата от котлона и оставете настрана, като оставите гела на стайна температура. Резултатът не е прах за пране, а течен състав, който ще се справи отлично с премахването на мръсотията и ще бъде абсолютно безопасен за детето.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня