Защита от деца на пералня Beko

Защита от деца на пералня BekoСъвременните автоматични перални машини са оборудвани с различни полезни функции. Например опцията за заключване за деца на пералня Beko ви позволява да защитите „домашния помощник“ от любознателни деца, които са силно привлечени от светещия дисплей на уреда. За да предотвратите прекъсването на измиването на детето, по-добре е да включите защитния режим. В допълнение, машините Beko имат и други допълнения, които е препоръчително да овладеете. Функциите ще направят използването на машината по-удобно и ще подобрят качеството на грижата за нещата.

Активиране и отключване на брава

Функцията за заключване е предвидена, за да предотврати намесата на деца и възрастни в работата на автоматичната машина. В крайна сметка не само любопитни деца могат да завъртят програмиста и да натиснат няколко клавиша. Нито един член на семейството не е застрахован от случайно докосване на устройството. Ако контролният панел е заключен, няма да можете да промените настройките за избрания режим на пране.

Ако завъртите програматора, когато функцията е активирана, светлините на първия и втория бутон на допълнителните опции ще мигат три пъти. Няма да има промени в работещата програма. Когато панелът е заключен, не можете да регулирате температурата на пране и скоростта на центрофугиране или да добавяте изплакване или други добавки към цикъла.

За да активирате заключването на контролния панел, трябва едновременно да натиснете първия и втория бутон за допълнителни функции за 3 секунди.

Можете да деактивирате детския режим по същия начин. Ако задържите първия и втория бутон на допълнителните опции, контролният панел ще бъде заключен. Докато бутоните са натиснати, техните индикатори ще мигат.

При някои модели на Beko клавишната комбинация за активиране на Child Mode може да е малко по-различна. Цялата информация относно стартирането на опцията можете да намерите в инструкциите за оборудването. На самия контролен панел има и подсказка, бутоните, необходими за активиране на функцията, са маркирани с ключалка.включване на защитата за деца на Beko

Ако таблото е заключено и трябва да спрете цикъла на пауза, можете да направите това, без да деактивирате защитната функция. Просто трябва да завъртите програмния селектор на позиция „ИЗКЛЮЧЕНО“. За да възобновите прането, копчето на програматора трябва да се върне в предишната му позиция.

Ако светлините в къщата са изключени, докато „заключената“ машина работи, тогава, когато захранването с електричество бъде възстановено, цикълът ще продължи с включена функция. Няма нужда да активирате отново детски режим.

Отложен старт

Повечето съвременни перални Beko имат опция за отложен старт. С помощта на функцията можете да отложите началото на програмата за измиване за известно време (от 1 до 24 часа, в зависимост от модела). Активирането на добавката е много просто, ние ще ви кажем как да го направите.

 • Заредете предмети в барабана.
 • Изсипете праха в дозатора за перилен препарат. При настройка на отложен старт не могат да се използват гелове за пране. Докато машината чака да стартира, съставът може да капе върху прането, оставяйки петна върху нещата.
 • Използвайте програматора, за да изберете режима на пране и, ако е необходимо, регулирайте температурата на нагряване на водата и скоростта на центрофугиране.
 • Задайте времето за забавяне, като използвате бутона „Отложен старт“. Ако натиснете бутона веднъж, прането ще се отложи с 3 часа и отново с 6 часа. Третото натискане ще „забави“ началото на цикъла с 9 часа.
 • Натиснете бутона Старт/Пауза. Когато времето за отлагане изтече, машината автоматично ще започне прането.Машина Beko с отложен старт

Докато времето се отброява, можете да отворите капака и да добавите още пране в барабана. Вратата не е заключена, докато цикълът не започне.

Когато сте задали отлагане от 3 часа, но има нужда от удължаване на интервала, просто натиснете бутона „Отложен старт“ толкова пъти, колкото е необходимо, за да зададете оптималното време. Ако искате да отмените функцията и да започнете незабавно пране, изпълнете следните стъпки:

 • задайте интервала на забавяне на нула (това става чрез натискане на бутона „Отложен старт“ или завъртане на програмиста на произволна позиция);
 • изберете желания режим на пране, регулирайте температурата и скоростта на центрофугиране, ако е необходимо;
 • стартирайте програмата с бутона "Старт".

Функцията е много удобна за започване на пране през нощта. Вечерта можете да дадете на машината команда да започне работа в 5 сутринта. След това, когато членовете на семейството се събудят, предметите в барабана ще бъдат изпрани и готови за последващо сушене.

Други допълнителни функции

Различни опции, програмирани в паметта на пералните машини Beko, могат значително да подобрят качеството на грижата за прането. Трябва да изберете функции, преди да стартирате основната програма. Също така е възможно да свържете добавката още по време на цикъла, но само ако машината все още не е преминала към съответния етап на пране.

Разрешено е да се свързват към цикъла само онези допълнителни функции, които са съвместими с основната програма за пране.

Например опциите „Предпране“ и „Бърз цикъл“ са несъвместими. Следователно няма да е възможно да ги свържете едновременно, ще трябва да изберете добавката, която е по-важна в момента.

В зависимост от модела на автоматичната машина наборът от допълнителни функции ще се различава. Нека да разберем какви опции са програмирани в интелигентността на повечето перални машини Beko.обезкосмяване на животни

 • Накиснете.Функцията трябва да се свърже с основното пране, ако в барабана са заредени много мръсни дрехи. Прането ще лежи известно време във вода с перилен препарат, поради което можете да се справите с най-трудните петна.
 • Бързо измиване. Тази опция може да се използва при стартиране на програмите “Памук” и “Синтетика” с наполовина зареден барабан за леко замърсени дрехи. Функцията ще намали времето на основния цикъл и броя на изплакванията.
 • Лесно гладене. Когато тази функция се стартира, движенията на барабана ще бъдат по-меки и цикълът на центрофугиране ще бъде по-малко интензивен. Благодарение на това прането няма да се намачка по време на цикъла. Освен това измиването става в повече вода.
 • Премахване на животински косми. Тази функция е предназначена за по-ефективно измиване на космите от домашни любимци от нещата. Когато стартирате опцията, предпране и няколко етапа на изплакване ще бъдат добавени към основния цикъл. Освен това машината ще напълни резервоара с 30% повече вода от обикновено.
 • Допълнително изплакване. Чрез активиране на функцията можете да постигнете пълно измиване на остатъците от перилен препарат от влакната на тъканта. Тази опция е особено подходяща при пране на детски дрехи и вещи на хора, страдащи от дразнене на кожата и алергии към прах.

Активирането на допълнителни функции е много лесно - на контролния панел има клавиши, съответстващи на всяка опция. Можете да видите с кои програми са съвместими и с кои не, в упътването към пералнята.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня