Заключване за деца на пералня Electrolux

Заключване за деца на пералня ElectroluxАко при вертикалните перални машини Electrolux арматурното табло, разположено отгоре, е недостъпно за деца, тогава при предните перални машини всичко е различно. Бутоните и светлините, разположени отпред, привличат децата, което често води до хулиганство - децата започват да натискат всичко. Специална функция, която блокира „подреденото“ от случайни и „комични“ натискания на клавиши, се превръща в спасение.

След активиране на защитата от деца на пералната машина Electrolux, системата вече не реагира на натискане на бутони или завъртане на превключвателя. Остава само да разберете как да използвате функцията: стартиране и отмяна.

Защита на контролния панел от деца

Силно не се препоръчва да натискате бутони на таблото след стартиране на цикъла, особено за деца. Първо, можете значително да промените параметрите на режима, значително да увеличите температурата или скоростта на центрофугиране, което ще има лош ефект върху качеството на измиване. Второ, рязкото натискане на бутоните ще има отрицателно въздействие върху контролния панел: няма да има време да се справи с обема на новата информация и ще генерира грешка.

Не само децата могат да причинят срив или нулиране. Дори възрастните не са имунизирани от случайно натискане на бутони: чувствителният сензор често се задейства дори при непряко докосване. Затова се препоръчва да активирате специална защитна функция - заключване на таблото.

Когато заключването е активирано, системата спира да отговаря на потребителски команди. Можете да включите или изключите пералнята само чрез бутона за захранване - другите бутони и превключватели остават неактивни. По този начин децата няма да навредят на машината: дъската няма да забележи тяхното нахлуване.активиране на защитата на панела Electrolux

Защитата за деца се включва просто.Първо трябва да погледнете „подреденото“ и да намерите бутоните, отговорни за активирането на функцията. Те се отличават по двойки и са придружени от специална икона - ключалка. Като правило говорим за бутоните „Предпране“ и „Лесно гладене“. След това продължаваме така:

 • едновременно натискане на бутоните;
 • задръжте ги за 5-10 секунди;
 • Уверете се, че „заключването“ свети на дисплея.

За да деактивирате защитата, продължете по същия начин. Натискаме същите клавиши и изчакваме, докато изображението за заключване на дисплея изгасне. Ако функцията не е деактивирана в края на цикъла, тя ще стартира автоматично.

Как да използвате машина Electrolux?

Съвременните перални Electrolux стартират и се използват като повечето автоматични машини. Мръсното пране се зарежда в барабана, препаратът се добавя към дозатора, след което се избира подходящият режим и прането започва. Нека разгледаме всеки етап по-подробно.

 1. Зареждане на машината. Люкът се отваря чрез натискане на дръжката. След това прането се поставя в барабана, предварително сортирано по цвят и вид тъкан. Всеки артикул се проверява за остатъци в джобовете и в идеалния случай се обръща отвътре и се разклаща. След това вратата се затваря, докато щракне.
 2. Добавяне на прах. Таблата се разтяга докрай, а в желаното отделение се налива или налива препарат. Ако желаете, добавете балсам или препарат за изплакване към кюветата с икона на цвете.
 3. Избор на програма. Програматорът - специално колело - избира подходящия режим на пране. Ако Electrolux има дисплей, той ще покаже зададените настройки на цикъла: температура, скорост на центрофугиране и продължителност. Последните параметри могат да бъдат коригирани чрез щракване върху съответните бутони.
 4. Стартирайте цикъла.Кликнете върху „Старт/Пауза“ и стартирайте програмата. Зеленият индикатор на дисплея трябва да спре да мига и таймерът трябва да активира реверс.да се научите да използвате машина Electrolux
 5. Активиране на защитата. След стартиране на прането, защитата от деца се активира съгласно инструкциите, описани по-горе.
 6. Край на програмата. След като цикълът приключи, „00:00“ ще мига на екрана и пералнята ще издаде кратък звуков сигнал.
 7. Изцедете. Ако програмата не предвижда автоматично изпомпване на вода от резервоара, тогава тя се стартира отделно. Превключвателят се премества в положение „Изключено“ и след това се завърта на „Източване“ или „Центофуга“. След това се натиска клавишът за стартиране.
 8. Разтоварване на барабана. В края на програмата трябва да изчакате 2-3 минути, докато системата премахне електронната ключалка от люка. След това всичко, което трябва да направите, е да отворите вратата и да извадите чистото пране от барабана. Не забравяйте да завъртите цилиндъра, за да сте сигурни, че нищо не е забравено.
 9. Изключване на машината. Изключете празната пералня от захранването и водоснабдяването. По-добре е да оставите вратата на люка и контейнера за прах отворени за сушене.

След употреба се препоръчва да оставите Electrolux да изсъхне - да престои 20-60 минути с отворен люк и отворен резервоар за прах.

Можете да промените настройките на цикъла, след като прането е започнало. За да направите това, натиснете „Старт/Пауза“, завъртете селектора на програми на позиция „Изключено“ и изчакайте няколко минути. Системата ще спре и ще нулира предишните настройки. След това се избира друг режим и машината стартира отново.

Ако спешно трябва да отворите вратата, тогава една пауза не е достатъчна. След като спрете цикъла, ще трябва да изчакате, докато индикаторът за заключване изгасне. Също така е важно да се уверите, че в резервоара има малко вода и нагревателният елемент не е имал време да се нагрее. В противен случай, от съображения за безопасност, машината няма да се отвори - първо ще трябва да завършите започналото пране.

В идеалния случай, преди да стартирате Electrolux за първи път, трябва внимателно да прочетете инструкциите за експлоатация на оборудването. Има описание на всички бутони на устройството, описание на функциите и режимите. Инструкциите също така предоставят кодове за грешки, които диагностичната система показва на екрана в случай на повреда или повреда.

Програми от "арсенала" на машината Electrolux

Съвременните перални машини улесняват живота, като предлагат готови програми за пране. Всяка машина има основен набор от режими, предназначени за конкретни температури, продължителност и скорост на центрофугиране. Потребителят може само да избере подходящия бутон и да направи минимални корекции.

Пълният списък на програмите, предоставени на пералната машина, е даден в инструкциите. Можете също така да познаете предназначението на режимите на Electrolux по името и иконата на таблото. По правило всеки модел е оборудван с определен „базов комплект“.Програми за машини Electrolux

 • "40'40°". Ускорен цикъл, който продължава само 40 минути. В същото време водата в резервоара се загрява до 40 градуса.
 • „Деликатен“. Нежното пране се постига благодарение на увеличения обем вода, плавно въртене на барабана, минимално центрофугиране и ниска температура.
 • "Детска стая." Характеристиката на програмата е няколко цикъла на изплакване, благодарение на които перилният препарат се измива по-добре от влакната на тъканта.
 • "Тъмни тъкани" При този режим прането се пере в голям обем вода и при ниски температури. Специалните гел перилни препарати повишават ефективността на прането.
 • "Вълна". Програмата предотвратява свиването на вълнените дрехи и появата на натъртвания по тъканта.

С програма “40’40°” дрехите се перат за 40 минути.

 • "Ръчно пране". Подбран за деликатни тъкани, което елиминира деформацията и разтягането на тъканта.
 • „Фитнес“. Предназначен за пране на спортни дрехи и обувки.Режимът продължава около час, водата се загрява до 40 градуса.
 • "Пух." Специална грижа за артикули с пълнеж от пух. Пералнята измива нежно, убива акарите и предотвратява образуването на бучки.
 • — Ризи. Проблемните зони се измиват от пожълтяване и неприятна миризма, докато артикулът се изглажда от бръчки и гънки.

Повечето модели на Electrolux имат и функция за самопочистване. При активиране системата стартира двучасов цикъл за цялостно почистване на машината, измиване на барабана, маркучите, дренажния филтър и други елементи от котлен камък, отлагания и натрупани замърсявания. Потребителят трябва само да натисне бутон: не е необходимо добавяне на препарат. Не можете да зареждате пране - прането трябва да се извършва студено.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня