Коя е по-добра пералня Bosch или Samsung

Коя е по-добра пералня Bosch или SamsungХиляди хора, идващи в магазин за домакински уреди, задават въпроса: коя пералня е по-добра от Bosch или Samsung? Въпросът е много провокативен и неправилен, тъй като под марките Bosch и Samsung се произвежда голямо разнообразие от перални машини със своите плюсове и минуси. Може би поради тази причина експертите не разглеждат този въпрос сериозно, но все пак ще се опитаме да проучим подробно темата и да направим поне някои междинни заключения.

Предимства на оборудването Bosch

Защо клиентите обичат пералните машини Bosch? Разбира се, за качество, безупречна функционалност и висока надеждност. Но актуално ли е това днес? Потребителите отбелязват високото качество на частите на пералните машини на марката Bosch (дори бюджетната серия), въпреки че това не винаги се компенсира от висококачествен монтаж. Най-добрият монтаж се намира в немски модели, малко по-лош от пералните машини от Полша и Словакия, а най-нискокачественият монтаж е руският.

Избирайки немски сглобени модели, ние можем да сме сигурни в тяхното качество. Повечето перални машини на производителите имат програми, които само номинално могат да се грижат за деликатни тъкани. Компанията Bosch всъщност разработва алгоритми за пране, които са най-малко вредни за вълна, коприна и други „деликатни“ материали. Трябва да се отбележи, че те постигнаха голям успех в тази област, изпреварвайки донякъде основните си конкуренти. Машините на Bosch се отличават с редица други характеристики.

 1. Приблизително 95% от всички модели перални машини на Bosch са напълно защитени срещу течове на вода. В най-добрия случай конкурентите оборудват само 60% от своите перални машини с пълна защита.
 2. Машините на Bosch имат доста перфектна защита срещу прекомерно образуване на пяна. Такава защита се предлага при модели на различни марки, но само сензорите на Bosch имат оптимална чувствителност.
 3. В сравнение с корейския си конкурент, Bosch разшири гамата от модели машини, особено бюджетните. Сега клиенти с всякакъв бюджет могат да си позволят пералня от известна немска марка.
 4. Анализът на съвременния руски пазар на дребно за перално оборудване показа, че средно пералните машини Bosch са с няколко десетки долара по-евтини, въпреки че преди пет години се наблюдаваше обратната ситуация.
 5. Ако търсите тясна машина с предно зареждане от гамата на Bosch, ще я намерите лесно. Корейският конкурент има много малко такива машини.

Често срещан недостатък на повечето Bosch е техният селски дизайн и доста примитивен софтуер.

Силните страни на Samsung

Преди да премина към предимствата на пералните машини Samsung, бих искал да говоря за техните недостатъци. Без да знаем недостатъците, ще бъде трудно да се каже кое е по-добро, машини на Bosch или Samsung. Е, отклонихме се. Един от основните недостатъци на технологията на Samsung трябва да се счита за лоша моделна гама. Освен това през последните 3 години моделната гама стана още по-бедна.

Потребителите също така отбелязват завишената цена и прекомерния брой „ненужни“, така наречените маркетингови функции, за които трябва да плащат. Често поради тази причина потенциалните купувачи изоставят машини с марката Samsung в полза на оборудване от други марки. Сега нека поговорим за предимствата на „домашните асистенти“ от Samsung.

 1. Страхотен дизайн. Корейците явно са работили върху дизайна на пералните машини. Стилно тяло, дизайн на вратата на люка, контролен панел, всички тези елементи изглеждат много прилични.
 2. Широк, просторен и добре проектиран люк с врата. На машините Samsung вратата рядко се счупва и мръсното пране е много удобно поставено в барабана. Купчина пране всъщност лети в недрата на машината.
 3. Маншетът на люка е поставен много ясно и плътно, докато вратата на люка се затваря безпроблемно и барабанът не го докосва по време на въртене.Плътното прилягане на практика елиминира попадането на малки предмети между маншета на люка и барабана. Дамските бикини и детските чорапи много рядко попадат в резервоарите на модерните перални Samsung.
 4. Техниците на Samsung са подобрили значително системата за защита от дисбаланс. Просто няма аналози на тази система. Вътре в барабана има специални топки, които осигуряват балансирано въртене дори ако вътре се перат два комплекта бельо.
 5. Няколко модела машини Samsung са оборудвани с функция за презареждане на пране по време на пране. Въпреки това, честно казано, трябва да се каже, че оборудването на Bosch вече е придобило такъв нов продукт.керамичен нагревателен елемент за пералня Samsung

Сравнително новите нагревателни елементи на машините на Samsung предизвикват много спорове сред експертите. Тези нагревателни елементи имат керамично покритие, което предпазва нагревателния елемент от образуване на котлен камък. Първите партиди от тези части се оказаха изключително лоши. Върху тях се образува котлен камък дори по-бързо, отколкото върху металните. Поради тази причина такива нагревателни елементи са спечелили известност сред много занаятчии.

В момента тези детайли са значително подобрени. Съставът на керамичния материал е променен. Сега мащабът наистина „се придържа към него със скърцане“, но все още се придържа, така че използвайте Calgon все още трябва.

Преглед на най-добрите модели

И все пак коя пералня да избера Bosch или Samsung? Трудно е да се определи победител въз основа на комбинацията от плюсове и минуси. Явно все още трябва да обмислим конкретни модели. Именно за тези цели сме подготвили ревю.

 1. Модел от среден клас на Bosch WAT, струващ $677. Има отлични характеристики. Има барабан, който побира 9 кг пране, 15 избрани програми за пране, най-висок клас на консумация на енергия и отлична цялостна защита. Единственият недостатък на модела може да се счита само за скорост на центрофугиране от максимум 1000 об / мин, но не всеки смята това за минус. Пералнята е с широк люк и тих двигател.
 2. Bosch WLL 2426E.Тази пералня може да бъде закупена на много по-скромна цена - $403. За тези пари получавате голям цифров дисплей, 7 кг сух товар, скорост на центрофугиране от 1200 оборота в минута и невероятна енергийна ефективност A+++. Нека добавим тук пълен защитен пакет срещу различни технически рискове, 17 програми за пране и широк люк за зареждане от 32 см.
 3. Bosch WLN е много популярен сред потребителите със своето висококачествено и тихо измиване. Този модел съчетава най-добрите традиции и модерни технологии на Bosch. Машината е оборудвана с интелигентно управление, информационен екран и балансиран барабан, в който можете да заредите до 7 кг пране. 100% безопасност, скорост на центрофугиране до 1200 оборота в минута, има дори вътрешно осветление на барабана, така че потребителят да не забравя да извади малки неща, залепнали по вътрешните стени. Цена: $480.
  Bosch WAT 20441 Bosch WLN 24240 Bosch WLL 2426E
 4. Samsung WW10M86KNOA. Много скъпа, но технически сложна пералня корейско производство със зареждане 10 кг. Управлението може да се извършва не само от сензорния контролен панел, но дори и дистанционно с помощта на смартфон. Машината е оборудвана със следните функции: директно задвижване, пране с мехурчета, презареждане на пране. Центрофугирането се извършва със скорост до 1600 оборота в минута. Моделът разполага със специално отделение за течен прах, вътрешно осветление на барабана и 14 програми за пране. Частична защита срещу течове. Средната цена е 1500 долара.
  Samsung WW10M86KNOA
 5. Samsung WW80K62E01W. Тази машина е избрана от купувачите на най-големите онлайн магазини в страната две поредни години. Изглежда много красиво, има зареждане от 8 кг сухо пране и има ненадминат софтуер. Дори експерти отбелязват, че този модел има „силен фърмуер“. Машината измива отлично, а цикълът на центрофугиране е извън похвала. Ако е необходимо, барабанът може да се ускори до 1200 оборота в минута. В арсенала има 14 внимателно подбрани програми. Цена: $483.
 6. Samsung WW90K6414QW. Изобщо не евтина, но технически много добре опакована и безупречно изработена пералня. Машината се управлява от сензорен панел и смартфон.Има допълнително зареждане на пране и модифициран барабан за 9 кг пране. Скоростта на центрофугиране може да се ускори до 1400 оборота в минута, а 14 програми за пране гарантират висококачествена грижа за вашите вещи. Средната цена е 890 долара.
  Samsung WW80K62E01W Samsung WW90K6414QW

Време е да направим нашето субективно заключение на базата на анализираните данни. Според нас оборудването на Bosch печели с лека разлика. Отчитайки неблагоприятната икономическа ситуация в страната, Бош предлага повече модели на най-добра цена. Може би технически машините на Bosch са малко по-ниски от корейските си конкуренти, но са по-добре балансирани, добре защитени и работят по-дълго, при условие че изберете „домашен асистент“ на Bosch, сглобен в Германия.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня