Пералня за селски райони или вили

Пералня за вили и селски райониКакви желания имат хората за пералня, която искат да използват на село или на село? Като правило това е умерена цена, икономична консумация на вода и електроенергия и добро качество на измиване. Тоест, за удобно жилище извън града, трябва да изберем модел домакински уреди, който ще съчетае всички тези качества.

Има много възможности да се изцапате извън града! Можете да бърникате в земята, копаейки в леглата. Можете да се изцапате със сок от вкусни зрели плодове. Можете да пуснете децата на разходка и след това да погледнете изненадано светли дрехи със зелени следи от трева. И ако го перете всичко на ръка, можете просто да полудеете! В нашия век на модерни технологии ръчните постепенно остават в миналото. Да, той продължава да бъде високо ценен в изкуството, живописта, скулптурата, но при прането на вещи явно не е необходимо! Добрата пералня ще изпере всякакви мръсни дрехи също толкова добре, колкото можете и вие. Междувременно можете да се насладите на чистия въздух и очарованието на природата. Изкусително, нали?

Ето защо една машина е просто необходима за лятна резиденция. Надяваме се, че вече сте решили да си купите този прекрасен „помощник“. Между другото, ще говорим за нея по-нататък.

Избор на пералня за вилата

Въз основа на вида на прането, всички съвременни машини могат да бъдат разделени на два вида:

  • Тип барабан - включва домакински уреди, при които прането се извършва от въртящ се барабан. Съчетава вода, прах и мръсно пране. И поради въртенето възниква механичен ефект, който помага на получения разтвор да проникне в тъканта и да елиминира замърсителите.
  • Тип активатор - при такива машини активната част е диск с изпъкнали елементи. Участва и в механичната обработка на мръсно пране с разтвор от вода и прах за пране.

Спестете пари при покупка

Пералня - спестяване на париПо отношение на спестяванията можете да закупите полуавтоматична пералня. Но от гледна точка на намаляване на разходите за труд определено препоръчваме автоматична машина. Тя поема отговорност за всички етапи на пране и ви дава, макар и мокро, пране, което вече е изпрано, изплакнато и изцедено. Между другото, има и сушилни машини. Те могат напълно да изсушат изпраните предмети. Полуавтоматичните устройства вече са остарели. В много магазини, които продават домакински уреди, вече няма да можете да намерите такива модели. В други все още съществуват, но скоро ще измрат като динозаври и ще изчезнат от рафтовете.

Добрата пералня не е евтина. И не бива да пестите твърде много от него. Вярно, има една малка тайна, как можете да намерите машина с 10-20% по-евтина, отколкото в обикновен магазин. Попитайте да го потърсите в онлайн магазините. Често цените в онлайн магазините са значително по-ниски от тези в обикновените магазини. Това се обяснява с факта, че за да поддържат магазин в интернет, неговите собственици не трябва да наемат скъпи помещения на най-достъпните места в града. Могат да направят склад някъде, където наемът е по-евтин. Или може изобщо да нямат собствен склад и да купуват оборудване от склада на колегите си. И поради спестявания, задайте по-ниски цени.

Можете също така да изчакате някаква промоция. Големите търговски вериги често примамват клиенти, като значително намаляват цените на малък брой стоки. Чрез закупуване на пералня при такава разпродажба можете да спестите доста.

Между другото, друг начин да спестите пари е да изберете пералня с ограничена функционалност. Моделите, които имат само най-необходимите функции, обикновено струват много по-малко от тези, които имат голям брой различни програми и режими.

Важни качества на пералня за селски райони

Качества на пералняЕдно от най-важните изисквания, които трябва да бъдат поставени на машината в страната, е доброто качество на пране.Може би това изискване е много по-важно от висококачественото предене или наличието на вградена сушилня. Европейската скала за измерване, която се използва за обозначаване на този параметър, съдържа английски букви. И тези перални машини, които са получили статут с буквата „А“, са най-добрите. Означените с буквата "B" са малко по-лоши. "C" е още по-лошо. И така до буквата "G".

Spin има абсолютно същия мащаб. И качеството му се измерва почти по същия начин. Както казахме по-горе, този параметър не е най-важният за измиване на страната. Тъй като в градината често има достатъчно свободно място за поставяне на пране за сушене. И ако изсъхне малко по-дълго, тогава нищо лошо няма да се случи.

Вграденото сушене на нещата също не е задължително. Но ако сте привърженик на възможно най-бързото получаване на сухо пране и не ви пука за някакво надплащане, тогава можете да си купите пералня с добро центрофугиране и равномерно сушене.

Икономичното потребление на енергия е един от най-важните показатели за хората, които не искат да надплащат за електроенергия. Има и скала за показване на електрическата консумация на машината.

Както вероятно вече се досещате, той също е базиран на латинската азбука:

  • Най-икономичният вариант са пералните машини със знак "A++". Те консумират не повече от 0,15 kW/kg.
  • Следва „A+“, тези перални машини изискват по-малко от 0,17 kW/kg.
  • Следващият тип ще бъдат перални машини “A”, след това “B”, “C”, “D” и така нататък до буквата “G”. Колкото по-близо е буквата в английската азбука до буквата „G“, толкова повече енергия консумира този домакински уред.

Количеството пране, което може да се пере наведнъж, също е важен фактор при избора на пералня. Стандартните перални машини с предно зареждане могат да перат от 5 до 7 кг пране наведнъж. Ако закупите тесен или дребен модел, той често ще бъде по-малко мощен и не може да се справи с толкова мръсни предмети.За да изперете такъв обем пране в него, ще трябва да направите две пранета.

Полуавтоматични перални машини

Полуавтоматична пералняАко имате много ограничен бюджет, можете да закупите полуавтоматична машина. Да, няма да направи всичко вместо вас, както правят автоматичните машини, но все пак ще улесни прането ви. Има и доста малки машини от този тип. Много хора си спомнят „бебешки“ или малки перални машини тип активатор. Те са добри за вас, ако имате ограничено пространство. В допълнение, те са доста леки и могат лесно да се носят и изнасят с пералня, когато е необходимо.

“Малютка” може да пере до 3 кг дрехи без проблем. Ще трябва да го натиснете със собствените си ръце, тъй като тази функция не е предоставена. Такива машини струват много малко и това е най-положителното им качество. Може би сега те са доста трудни за намиране за продажба в магазините, тъй като са остарели. Но намирането на употребявани перални във вестниците за безплатни обяви или в таблата в интернет няма да е проблем.

В него можете да намерите интересни оферти за продажба и покупка на употребявана битова техника. Между другото, можете да си купите и автоматична машина там. Но когато купувате, трябва да внимавате да не купувате неработещи домакински уреди. Опитайте се да проверите всичко, което купувате втора употреба. Още по-добре, помолете някой опитен да ви помогне да проверите. По този начин ще избегнете закупуването на повредена машина.

Ако се интересувате от други въпроси, можете да прочетете нашия уебсайт по-подробно. Има много информация за перални, автоматично пране и всичко свързано с това. Приятен ден!

   

1 читателски коментар

  1. Граватар Вера вяра:

    Къде можете да закупите такава пералня в Красноярск?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня