Как да инсталирате допълнително изплакване в пералня?

задайте допълнително изплакване, за да изплакнете добреНа теория, след края на основния цикъл на пране, почти всяка перална машина осигурява изплакване, за да измие останалия прах от влакната на тъканта. На практика обаче се оказва, че не всички единици се справят добре с това и домакините започват да се интересуват от това как да включат допълнително изплакване в пералнята. Възможно ли е това и ако да, как да го конфигурирам?

Активиране на вторичното изплакване

Програмата за допълнително изплакване се активира при много перални машини чрез натискане на един бутон. Например, пералните машини на LG имат такъв ключ и се нарича „Супер изплакване“. Ако щракнете върху него, по време на програмата машината ще изплакне прането два пъти вместо веднъж.

По-усъвършенстваните модели могат да се похвалят с още по-сложна система от допълнителни настройки за изплакване. Например, със SM от Samsung, потребителят може самостоятелно да избере броя на изплакванията от 1 до 5, преди да започне прането, като зададе необходимото количество заедно със скоростта на центрофугиране и температурата на пране.

важно! В обикновените перални машини, които повечето хора използват, можете също да активирате функцията за допълнително изплакване. След измиване трябва да стартирате режим „Изплакване“, да изключите въртенето и да стартирате машината.

Фактът, че машините са станали по-лоши при изплакване на праха, не е толкова по вина на производителите на перални машини, колкото на производителите на прах. Напоследък нараства обемът на нискокачествените продукти сред перилните препарати.В резултат на това слабо разтворимите гранули се впиват във влакната на тъканта и не могат да се перат, а качеството на измиване страда, тъй като перилният разтвор е по-малко наситен с активни вещества.активирайте допълнително изплакване

Ако се случи да перете нещата точно с такъв прах, тогава не е необходимо да перете дрехите. Достатъчно е само да стартирате програмата за изплакване няколко пъти подред или да зададете вторичната функция за изплакване веднъж или два пъти. Вашите дрехи ще бъдат изплакнати в хладка вода за един час, след което всички алергени и други нежелани елементи на праха ще бъдат напълно отмити. Многократното изплакване ще се справи дори с бебешки дрехи, изпрани с лош прах.

Въпреки това, особено домашните домакини се интересуват не само от това колко добре допълнителното изплакване се справя с функцията си, но и от това колко вода консумира машината. Ще има ли големи надплащания за комунални услуги в края на месеца? В действителност, разбира се, се изразходва повече вода, но не много, във всеки случай това ще има малък ефект върху портфейла. И е по-добре да не пестите вода, отколкото по-късно да плащате големи суми на алерголог или дерматолог, след като носите лошо изплакнато бельо.

Символ за допълнително изплакване

Случва се бутоните на CM панела да не са обозначени, а да са обозначени със схематични изображения. Как тогава да намерим правилния ключ? Независимо от възрастта, марката и страната производител на пералната машина, функцията за изплакване носи едно и също обозначение: контейнер с вълнообразна линия или тирета, изобразяващи повърхността на водата. Ако пералнята е стара и всички маркировки отдавна са изтрити, можете да намерите опцията за изплакване, както следва:допълнително изплакване

  • намерете долната част на селектора (последен или предпоследен режим);
  • опитайте да стартирате устройството;
  • ако машината веднага започне да изтегля голямо количество вода и времето за измиване е посочено като 10-15 минути, тогава сте постигнали целта си.

Намерената програма за изплакване може да бъде маркирана с маркер, за да не я загубите по-късно и да запомните къде се намира ключът.

Има още един труден начин за възстановяване на изтрити символи на CM панела. Обърнете внимание на инструкциите, където етапът на избор на програма обикновено е придружен от чертежи и изображения на панела. Погледнете къде трябва да се намира желания бутон, светлинен индикатор или нещо друго и го намерете на вашия панел. Стартирайте процеса и проверете дали режимът е намерен правилно.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня