Екологично почистване на барабан в пералня Samsung

Екологично почистване на барабан в пералня SamsungЗа да избегнете преждевременна повреда на вашата пералня Samsung, трябва да я поддържате в ред. Това се отнася не само за външния вид, но и за състоянието на вътрешните части. Пералнята е незаменима вещ в дома и всеки потребител се стреми да удължи живота на устройството възможно най-дълго. Затова производителят Samsung изобрети такава иновация като Eco барабанно почистване. Как да използвате тази програма правилно и в какви случаи, прочетете по-долу.

Как работи функцията?

Същността на тази програма е самопочистване на барабана на машината от различни замърсители или мухъл. Ако вътрешността на барабана е чиста, това съответно няма да доведе до замърсяване на други вътрешни части, което естествено ще удължи живота на вашата пералня, ще помогне да се избегнат дребни ремонти и т.н.

Преди да активирате функцията, уверете се, че в барабана няма пране. Наличието на чужди предмети по време на функцията може да повреди частите на пералнята Samsung. Освен това, ако прането бъде оставено в машината по време на почистване, то ще бъде сериозно повредено.

Освен това не е необходимо да използвате химически почистващи препарати. При взаимодействие с вода те неизбежно ще оставят химически остатъци в барабана, което ще попречи на качественото изпиране.

Как да разберете дали е необходимо почистване?

Понякога е доста трудно да определите сами дали вашата машина се нуждае от почистване на барабана или не. Производителят Samsung излезе със специална функция за уведомяване, която независимо ще ви предупреди, че трябва да стартирате съответната програма.функция на контролния панел

Как работи? Ако след измиване има нужда от почистване на барабана, на електронния дисплей ще се появи характерно изображение - барабан със светеща звезда в ъгъла. На превключвателя на режимите ще светне лампичката срещу надписа „Еко почистване“.

Как да започнете почистването ще бъде написано в следващия параграф. Ако обаче решите да не правите това по някаква причина, всички индикатори ще изгаснат и сигналът ще прозвучи отново само след още две измивания.

Няма нужда незабавно да се паникьосвате, ако не е възможно да направите почистването за първи път (веднага щом се появи известието). Можете да направите това по-късно. Това е само сигнал, че барабанът е леко замърсен, а не индикатор за сериозни проблеми в работата на машината. По правило предупреждението се включва веднъж месечно, но това е приблизителна честота. Всичко зависи от това колко често и колко активно използвате вашето перално устройство.

Освен това, когато включите предупреждението, почистете филтъра за отпадъци, в противен случай програмата за екологично почистване няма да работи достатъчно ефективно.

Как да стартирате функцията?

Ако сте сигурни, че всичко е наред и можете да започнете да почиствате барабана, следвайте тези стъпки:

 • Първо включете самата машина. За пералня Samsung това е натискане на бутона „Захранване“;
 • с помощта на колелото „Mode Switch“ изберете режим Eco cleaning, това е най-далечното разделение вдясно;
 • когато работите с тази функция, не е необходимо да избирате температурата, тъй като програмата ще го направи сама, барабанът се почиства при 70 градуса;
 • За да активирате режима, стартирайте го с натискане на бутона “Старт/Пауза”.

Няма нищо сложно в използването на режим Eco wash. Просто трябва да спазвате предпазните мерки и да зададете правилно необходимите параметри.След това просто изчакайте програмата да си свърши работата.

Химикали за вътрешно почистване

За да направите почистването на барабана по-ефективно, можете да го почистите сами, като използвате специални химикали. Въпреки това, когато ги избирате, струва си да се има предвид, че те трябва да бъдат абсолютно безопасни, преди всичко за вас, а също и да нямат вредно въздействие върху машинните части. И най-важното всичко това трябва да бъде съчетано с ефективност при отстраняване на остатъчен котлен камък, мухъл и мръсотия.продукти за машинно почистване

Производителите на перилни препарати за перални машини създават своите продукти, като вземат предвид структурните характеристики на устройството, така че ви съветваме да разгледате по-отблизо вече препоръчаните продукти. Преди всичко, когато избирате един от тях, проучете дали е предназначен за комплексно почистване или за взаимодействие с отделна част. Композиция, която е ефективна за едно устройство, не трябва да вреди на друго. Ето основните лидери на съответния пазар.

 1. Topperr 3004. Това е немски продукт, предназначен за премахване на котлен камък в различна степен. Производителите на Bosch препоръчват този химикал както за перални, така и за съдомиялни машини.
 2. Шнел Енткалкер. Това също е немски продукт, но се предлага под формата на прах в опаковки от 200 грама. Вече не е предназначен за котлен камък, а за премахване на различни по степен варовикови отлагания по вътрешните елементи на пералнята.
 3. Antikalk за перални от Sano. Това е гелообразен продукт с антибактериален ефект. Произведено в Израел и не е предназначено за отстраняване на сериозни замърсявания. Максимумът е профилактика и почистване на барабана от незначителни отлагания.
 4. Магическа сила. Този немски гел/прах се произвежда за почистване не само на барабана, но и на нагревателния елемент и резервоара.Също така за премахване на плаката.
 5. Този продукт е за цялостна грижа за машинни части, не е предназначен за отстраняване на сериозни замърсявания. Можете да го използвате като защита срещу котлен камък и да се отървете от неприятната миризма, която образува плаката.
 6. Filtero 601. Този немски продукт се предлага в торбички от 200 грама за еднократна употреба. Предназначен за много интензивно почистване, което трябва да се извършва на всяко тримесечие. Отстранява котлен камък от нагревателни елементи и други части на машината.
 7. Доктор ТЕН и Антинакипин. Това са продукти, произведени от местни и беларуски производители. Това са сравнително евтини опции за отстраняване на котлен камък. Но те са подходящи за абсолютно всякакви повърхности и оборудване, не само за перални или съдомиялни машини.

В допълнение към горните има и продукти, предназначени да предотвратят образуването на плака. Например Калгон. Той няма да премахне котления камък от частите на вашия автомобил, а просто ще намали концентрацията на соли във водата. Разграничаването на такива продукти от почистващите продукти е много лесно. По правило те се добавят в отделението за прах преди пране или директно в барабана, защото не могат да навредят на дрехите ви. Лесно е да поддържате вашата пералня Samsung чиста! Производителите правят всичко възможно, за да удължат живота на вашия „домашен помощник“!

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Андрей Андрей:

  От различни замърсители или мухъл! Но не от котлен камък върху нагревателния елемент, в същото време производителят казва, че по време на почистването не трябва да се използват никакви продукти. В този случай при 70 градуса без прах и без нагревателен елемент котлен камък лесно ще се образува в твърда вода в рамките на 2 часа. Но ако имате дестилирана чешмяна вода, тази функция е за вас...

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня