Режим "Ежедневно пране" в пералнята

Ежедневно пране в SM LGАко всеки разумен човек интуитивно разбира предназначението на такива цикли като например „Памук“, „Синтетика“ или функциите „Изплакване“, „Центрофуга“, тогава някои имена са озадачаващи. Например, какво е Daily Washing Machine? Какви параметри има, какво може да се пере на него и какво не? Ще трябва да опознаем по-добре интересния режим.

Характеристики на програмата

Всъщност всичко е просто: ежедневното пране е пълен аналог на експресните програми, налични на почти всяка перална машина. Има, разбира се, ултра-кратки измивания, например с машини Samsung, които могат да бъдат завършени за 15 минути, но обикновено бързото измиване продължава 30-40 минути. Съответно продължителността на ежедневното измиване е еднаква. През това време цикълът преминава през всички етапи от основното пране до центрофугиране и изплакване.

Разбира се, не можете да очаквате чудеса за половин час. Програмата перфектно ще освежи нещата, ще премахне леките миризми и най-много ще премахне незначителни петна. Ако петната са сериозни, трябва да изберете високотемпературни режими (Памук, Интензивно пране или Предпране, което е същото като накисване). Стандартните параметри на ежедневния режим на пране се характеризират със следното:Скоростта на въртене не трябва да надвишава 800

 • температура на водата 30 или 40 градуса;
 • въртене при 800 оборота в минута;
 • Продължителността на прането е от половин час до 40 минути.

Ако желаете, можете леко да промените настройките според вашите нужди, но с определени ограничения. Например, не е възможно да се повиши температурата, експресното измиване не предполага дългосрочна работа на нагревателния елемент. Може да настроите на 30, 40 градуса или да перете в студена вода.Но цикълът на въртене може да бъде зададен на абсолютно всяка стойност или напълно изключен. Режимът ще започне от 1000 оборота в минута и дори повече.

Най-забележителното предимство на подобна програма са спестяванията, които са двойни. Първо, спестяваме време. Барабанът започва да се върти веднага след стартиране, дори когато водата все още се пълни. Движенията са много резки и бързи, благодарение на които прането се намокря по-добре и има време да се изпере за кратко време. Това се улеснява и от реверсивните движения на барабана. Второто спестяване е, че повечето от нашите дрехи всъщност не се нуждаят от интензивно пране, което благодарение на експресната програма не е необходимо да се пуска всеки път, за да се премахнат малки петна.

важно! Сериозните петна обаче не могат да се изперат с бърз режим. Въпреки че на помощ може да дойде предварителното накисване на ръка с някакъв добър гел или домашно приготвени народни средства.

Популярни програми за пералня

За по-добра работа на пералната машина, производителите никога не се ограничават до малък набор от режими. За всеки тип плат и всяка ситуация те се опитват да изберат оптималния набор от параметри. Сред другите популярни SM програми се открояват следните:

 • Памук. Най-горещият и един от най-дългите режими. Продължителността му може да достигне 2 часа, а температурата на водата е 95 градуса, което всъщност е еквивалентно на кипене. Естествени, издръжливи тъкани като памук, лен и чинц се перат „отлично“ в този режим, дори ако замърсяването е много сериозно.
 • Експресен памук. Опростен аналог на предишния Cotton. Времетраенето се намалява чрез загряване на водата до 60 градуса.
 • Ежедневно пране.Също така доста дълга програма (почти 2 часа), но предназначена за синтетични тъкани или смесени материали. Температурата на водата е съответно ниска – 30-40 градуса. Центрофуга на 800 оборота в минута.
 • Деликатният режим е донякъде подобен на предишната програма. Същата продължителност и температура на водата, но цикълът на центрофугиране е по-малко агресивен.включете деликатната програма
 • Безшумна функция за пране. Поради намаленото ниво на вибрации, машината произвежда минимален шум, което позволява да се стартира през нощта.
 • Бебешки дрехи. Много дълъг филм с продължителност почти 2,5 часа. Тази продължителност се дължи на обилно изплакване, предназначено да измие напълно прахообразните молекули от детските неща. Температура – ​​60 градуса.
 • Опресняване. Нещата се обработват с пара, което ги прави изглаждащи и придобиват по-свеж вид.
 • Завивка празна. Подходящ за пране не само на одеяла, но и на други обемисти предмети, пълни с пух и пера.
 • Биогрижа. Премахва само протеинови петна, издържа само 15 минути, но включва максимално загряване на водата.
 • Хипоалергенно измиване. Високата температура и щедрото изплакване ще помогнат да се отървете от дразнители и алергени, вариращи от полени до кожни акари.
 • Интензивно 60. Подобно на интензивното пране, само че с намалена консумация на енергия поради по-ниско нагряване на водата (до 60 градуса).

Има и режим, наречен „Моята програма“, който позволява на потребителя самостоятелно да избере необходимите параметри на пране и да ги запише в паметта на машината като независима функция.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня