Къде се намира превключвателят за налягане в пералня LG?

Къде се намира превключвателят за налягане в пералня LG?Всички перални машини са оборудвани със специални сензори, които следят определени процеси вътре в устройството. Превключвателят за налягане е един от тези елементи; той отговаря за нивото на водата и в съответствие с показанията си дава сигнали на пералнята относно процеса на пране. При LG сензорът за ниво на водата се намира в горната част на кутията близо до стената. Намирането, проверката или замяната му не е трудно.

Какво представлява тази част и как работи?

За да стигнете до превключвателя за налягане, трябва да свалите горния капак на пералната машина. Просто трябва да развиете винтовете, които го държат на място. Близо до страничната стена (в ъгъла) ще видите пластмасов гофриран предмет, наподобяващ форма на шайба. Може да е многоцветен или не, няма значение. От едната и другата стена на машината към него се простират жици, а от края - тънка тръба.

важно! При някои модели конфигурацията е различна: превключвателят за налягане е по-компактен, а проводниците са разположени само от едната страна, а от другата има същата тънка тръба.

За мнозина коренът „abs“ вероятно предизвиква асоциации с натиск и с право. Всъщност сензорът не реагира на вода, а на налягането, което създава при наливане в резервоара. Колкото по-високо е налягането, толкова по-силно е налягането на въздуха, преминаващ през пластмасовата тръба към сензора. Въздухът натиска мембраната, тя затваря определен контакт и електронният контролен модул получава команда да спре изтеглянето на вода. Същото се случва и в обратен ред.пресостат за пералня LG

Ако сензорът не реагира на вода и пералната машина, съответно, не може да започне да работи, трябва да разберете какво е причинило повредата в превключвателя за налягане. В този случай проблемът е или в контактите, или в самото реле.

Нека намерим и проверим частта

Колкото и лесно да ви се струва да проверите превключвателя за налягане, не бързайте да действате. Не е сигурно, че проблема е в датчика за вода, но ако пералнята ви е в гаранция, никой няма да я оправи, ако я разглобите сами. Ето защо, помислете, преди да се качите вътре в устройството. Ако решите да продължите с проверката, направете следното:

 • изключете SM от захранването;
 • отстранете горния панел на машината, като развиете болтовете, които го държат;
 • проверете дясната стена на кутията, където на теория се намира превключвателят за налягане, уверете се, че го виждате точно;
 • развийте винта и отстранете конектора, така че след това лесно да извадите превключвателя за налягане от позицията му;
 • Сега частта се държи на място с една скоба, отворете я с клещи и извадете сензора.свалете превключвателя за налягане

Не бързайте веднага да тествате устройството с мултицет. Можете също така да проверите реакцията на натиск с помощта на импровизирани средства. Вземете малко парче тръба (идентична по размер на истинската) и я прикрепете към устройството, след това издухайте в нея, ако чуете щракване вътре, това означава, че релето реагира на натиск; ако не, значи е дефектен.

Проверка с мултицет

Използвайки описания по-долу метод, можете да проверите не само превключвателите за налягане в пералня LG с директно задвижване, но и сензорите в устройствата Ariston, Bosch и Samsung.

 1. Поставете електрическата схема на сензора пред вас.
 2. Свържете сондите на мултиметъра към съответните контакти.
 3. Създайте сами налягане в тръбата, така че мембраната да работи.проверка на превключвателя за налягане с мултицет

Погледни си мултиметъра. Ако стойността на съпротивлението не се промени, когато сензорът се задейства, тогава превключвателят за налягане ще трябва да се смени. Ако всичко работи според очакванията, проблемът може да е в тръбата. Дори малка дупка позволява преминаване на въздух, което не създава необходимото налягане за релето.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Шах Шах:

  Добър ден Моля, кажете ми, смених сензора за ниво на водата, моят LG 8kg пълни много вода, какво да правя след това? Да, проверих маркуча от датчика. Всичко е наред.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня