Къде е превключвателят за налягане в пералнята?

Къде е превключвателят за налягане в пералнята?Повечето съвременни автоматични перални машини имат функция за самодиагностика за възникващи неизправности. И това е много удобно, тъй като потребителят, след като е видял кода за грешка на дисплея, може лесно да разбере кой елемент от пералната машина е повреден и да започне да го ремонтира. Ако машината е открила повреда на превключвателя за налягане, тогава за да смените дефектната част, трябва да знаете как изглежда и къде се намира в системата. Нека да разберем къде се намира превключвателят за налягане в автоматични перални машини от различни производители.

Къде може да се намира сензорът за ниво?

Намирането на сензора за ниво на течността в пералната машина е доста просто. В повечето случаи той се намира директно под горния капак на машината. За да получите свободен достъп до мястото на монтаж на превключвателя за налягане, трябва да изключите захранването на машината, да я изключите от водоснабдителната и канализационната мрежа и да я преместите малко напред. След това трябва да развиете двата болта, държащи горния капак на кутията, и внимателно да го отстраните.

  1. Собствениците на перални машини от марки като Indesit, ElG, Ariston и Samsung ще видят сензор за ниво близо до дясната странична стена на устройството, в ъгъла, по-близо до предната част на машината. Застанете с лице към люка на машината и определено ще видите къде се намира превключвателят за налягане.
    пресостат в пералня LG
  2. Собствениците на модели на Whirlpool и Ardo също ще намерят сензора близо до дясната стена, по-близо до задния ъгъл.
    Пресостат в пералня Whirlpool
  3. Пералните машини на Bosch са оборудвани с голям превключвател за налягане, който също се намира на дясната стена на устройството, по-близо до центъра му. При някои модели сензорът за ниво е спуснат надолу и потребителят погрешно смята, че машината няма превключвател за налягане, но той е там, просто скрит от погледа с греда и окабеляване.
    пресостат в Bosch

За да разберете къде се намира сензорът за ниво, намерете тънка гумена тръба вътре и проследете накъде е насочена.

Ако не можете да намерите превключвателя за налягане на дясната стена, потърсете частта отгоре на корпуса. Производителите много рядко инсталират сензор за ниво в долната част, тъй като това значително усложнява дизайна на устройството. Превключвателят за налягане може да се постави в тавата само на много стари перални машини, които имат вертикален тип зареждане на пране.

Как изглежда тази част?

как изглежда превключвателят за налягане?За да може потребителят да намери сензора за ниво на течността в пералната машина, е необходимо да се знае какъв е този елемент. Можете да разгледате превключвателя за налягане в Интернет, за да направите това, въведете заявката „Пресостат на автоматична машина“ в лентата за търсене. „Снимките“ ще съдържат около три хиляди изображения на сензори на различни модели перални машини, които са доста сходни един с друг.

Елементът, който контролира нивото на водата в резервоара, е направен във формата на малък пластмасов кръг. Захранващите кабели и тръбата са свързани към превключвателя за налягане. Цялата конструкция е свързана с резервоар, който е под високо налягане.

Когато водата се изтегля в пералната машина, налягането се изпомпва през тръбата, което съответства на нивото на течността, събрана в резервоара. Ако в системата има достатъчно вода, специално реле се затваря. Така сензорът предава сигнал към контролния модул и потокът вода през входния маркуч спира.

Сензорът за ниво е прикрепен към корпуса със специални ключалки или няколко самонарезни винта, така че е много лесно да го отделите от стената. За да премахнете превключвателя за налягане, разкопчайте всички кабели, които отиват към него, и издърпайте тръбата. След това демонтирайте частта.

Надяваме се, че тази информация ще ви помогне да намерите и смените превключвателя за налягане в пералня от всяка марка. Местоположението на сензора за ниво на течността е избрано много добре и за да го намери, потребителят ще трябва да положи минимум усилия.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня