Трябва ли да гладя дрехите си, след като ги изсуша?

Трябва ли да гладя дрехите след изсушаване?Колко хора - толкова мнения. Някои домакини са възмутени, че след изсушаване дрехите стават толкова сухи, че е просто невъзможно да се изгладят правилно без ютия с мощен изблик на пара. В същото време други домакини са възхитени от работата на своя „домашен помощник“, защото изобщо няма нужда да гладите дрехи след сушилнята. Твърди се, че с правилно избрани режими на сушене дрехите изсъхват равномерно и без гънки, така че можете да спестите време и да правите без ютия. Нека да разберем как стоят нещата в действителност.

Необходимо ли е гладене след изсушаване?

На първо място, заслужава да се отбележи, че всеки има свои вкусове и изисквания за външен вид. Много съвременни хора се придържат към гледната точка, че изобщо не си струва да отделяте време за гладене, тъй като е достатъчно да изперете дрехите, да ги изсушите на въже и да ги поставите в гардероба и бръчките по тях ще изчезнат. собствени по време на носене. И дори да не изчезнат, в това няма нищо лошо. Тази идея беше предадена на нашите жители от представители на други страни, които често не мислят за външния вид, предпочитайки спокойни изображения вместо строгост.подметката на ютията ще помогне

Логично е, че любителите на консервативния стил не приемат този подход, така че те продължават да гладят не само класически ризи и панталони, но дори дънки, тениски, шорти и всякакви други дрехи. Хората с това мислене няма да бъдат доволни от качеството на дрехите след изсушаване и определено ще искат да премахнат многобройните бръчки. Вярно е, че сушилнята няма да премахне всички бръчки от дрехите ви, но те могат да бъдат много по-малко, ако използвате оборудването правилно. Ето някои препоръки, които да улеснят живота ви.

  • Изборът на правилния режим на сушене е половината от успеха, тъй като програмите трябва да се избират стриктно въз основа на вида на дрехите или тъканта, от която са изработени дрехите. При прости устройства изборът на режими е малък, ограничен до категории неща, например „Памук“, „Деликатни“, „Синтетика“ и т.н. Но по-скъпите машини предоставят точни категории за избор, да речем „Дънки“, „Ризи“, „Спално бельо“ и т.н. И това не са само думи, защото всяка програма се различава по условия, температура и продължителност на сесията, за да не изсъхне дрехите. Така че режимът за ризи ще остави по-малко бръчки и ще изсуши нещата с по-щадящо темпо.режими на сушене
  • Спазването на препоръките на производителя за зареждане също е много важно. Например, ако максималното натоварване на устройството е 8 килограма, тогава е нежелателно да го пълните с повече от 4 килограма синтетични дрехи или дънки. Що се отнася до ризите, по-добре е да ги сушите на малки партиди - по 1 килограм всяка, в противен случай те могат да се намачкат много по време на сушенето и след това ще бъде почти невъзможно да се изгладят.

Не забравяйте да проучите официалните инструкции, за да разберете максималното количество артикули, които трябва да заредите в машината наведнъж, за да не развалите дрехите и да усложните по-нататъшното гладене.

  • Или незабавно издърпайте дрехите от бункера, или стартирайте функцията „Против намачкване“. Производителите съветват да извадите прането веднага след изсушаване, за да не лежи статично и да не изсъхне. Ако обаче не можете да издърпате дрехите си навреме, можете да активирате „Против намачкване“. В този режим барабанът ще се върти дори след като основната програма за сушене е приключила, за да се предотвратят бръчки.

Така че само три лесни стъпки могат да направят живота ви по-лесен след използване на сушилнята.

На какви неща ще навреди сушилнята?

Не всички дрехи могат да се поставят в сушилнята. Продуктите, изработени от крехки материали като коприна, дантела, вълна и трикотаж, изискват специални грижи. Високите температури могат да повредят такива дрехи и нещата могат просто да се свият. Въпреки това има изход - можете да защитите вълнените дрехи с помощта на домакински уреди, които са маркирани със сертификат на Woolmark.Не сушете кожата си в сушилня

Освен изброените материи е забранено да се сушат дрехи от тюл, камбрик, найлон и кожа. Също така не сушете предмети с различни апликации, кристали, бродерии и други стилистични решения, които могат да се отлепят или да се отлепят. Такива неща трябва да се сушат по обичайния метод, като дрехите се окачват на въжета. Във всеки случай, ако се съмнявате дали този или онзи продукт може да се зареди в сушилня, проучете етикета на производителя, защото дори и да няма състав там, определено ще има информация дали използването на машинно сушене е допустимо.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня