Инструкция за пералня Indesit IWUC 4105

инструкции за Indesit IWUC 4105Само тези, които се съмняват как правилно да стартират процеса на пране, помнят инструкциите за пералната машина. Препоръчваме обаче всеки да го прочете поне накратко, преди да използва оборудването. За да направите това, ние предлагаме негова съкратена версия, като използваме пералнята Indesit IWUC 4105 като пример.

Връзка

Свързването на пералнята започва с инсталирането й на равен и солиден под, така че се погрижете за това място предварително. След като разопаковате пералнята и я прегледате за повреди, причинени от транспортиране или дефекти, можете да развиете транспортните болтове. Тези болтове са необходими по време на транспортиране за закрепване на движещи се механизми, така че не ги губете и не ги изхвърляйте.

След като поставите машината на определеното място, регулирайте краката на нивото. Това ще избегне ненужните вибрации по време на работа. Грешката в хоризонталното отклонение на тялото не трябва да надвишава 2 градуса.

важно! Трябва да има малка празнина между машината, монтирана на под с килим, и килима за вентилация.

Сега можете да свържете машината към комуникации, ако имате всички готови заключения за това. Вземете входния маркуч и го свържете към изхода на сифона или към отделен изход на водопроводната тръба. Не забравяйте да поставите гуменото уплътнение в края на маркуча. И преди да свържете, източете мръсната вода от тръбата, като отворите крана на тройника. Свържете втория край на маркуча, този, който е леко огънат, към изхода на пералнята. Резбата се завинтва на ръка, без допълнителни инструменти.

Водата от машината може да се източи в банята или директно в канализацията. В първия случай кранът се монтира на ръба на ваната; за това се използва ръководство. Във втория трябва да поставите края на дренажния маркуч в изхода на канализацията и да го закрепите.И в двата случая не забравяйте, че горната точка на дренажния маркуч трябва да е на поне 65 см и не повече от 100 см от пода. Това се постига чрез закрепване на маркуча с резе на стената на тялото на машината отзад. При удължаване на къс маркуч общата дължина не трябва да надвишава 150 cm, в противен случай това ще доведе до допълнително натоварване на помпата.

За да свържете пералнята към мрежата, ще ви е необходим заземен, влагоустойчив контакт, който е свързан към източника на енергия чрез дифавтомат. Инструкцията за използване на оборудването изчерпателно очертава тези технически изисквания, като производителят напомня, че не носи отговорност за увреждане на здравето или имуществото при тяхното нарушаване.

Ред за стартиране

Пералнята Indesit IWUC 4105 стартира доста лесно, благодарение на бутоните на контролния панел. Това става по следния начин.

 1. Включете машината в контакта и натиснете бутона за включване/изключване, разположен до чекмеджето за перилен препарат.
 2. Заредете прането и затворете вратата на люка.
 3. Завъртете превключвателя, за да изберете желаната програма.
 4. Задайте температурата на пране, като завъртите превключвателя на съответния номер 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 градуса или изключете отоплението.

  Помня! Че е невъзможно да се увеличи температурата на загряване на водата над зададената за съответната програма, но може да се намали.

 5. Задайте скоростта на центрофугиране, като завъртите превключвателя на съответния брой 400, 500, 600, 700, 800, 900 или 1000 оборота. Чрез завъртане на това копче въртенето може да се изключи.
 6. Добавете перилен препарат в отделенията за контейнери за прах.
 7. Ако е необходимо, можете да активирате допълнителни функции, като допълнително изплакване, избелване или отложен старт. Това става чрез натискане на съответния бутон.
 8. Натиснете бутона Старт/Пауза, за да стартирате прането.

След като машината приключи с прането, изчакайте, докато индикаторът „заключване“ спре да свети, след това отворете вратата на люка и извадете прането. Не забравяйте да изключите машината, като натиснете бутона за изключване.

Тава за препаратиIndesit IWUC 4105

Пералня Indesit IWUC 4105 разполага със стандартна тава за препарати, разположена в горния ляв ъгъл. Таблата се издърпва с една ръка. Разделен е на 3 основни раздела. Ако броите отляво надясно, тогава най-лявата тава е необходима за предварително измиване; прах се излива или се излива в него. Отделението в центъра е най-важното и се използва за основно пране; дясното отделение е необходимо за омекотители и омекотители.

Дизайнът на таблата позволява и използването на белина. Излива се в четвъртото отделение, което е малък контейнер, монтиран вътре в отделението за предварително пране. Процесът на избелване на дрехи елиминира предварителното пране в машина.

Правила за грижа и безопасност

Не можете да пренебрегнете въпроса за безопасността и грижата за пералната машина; това ще удължи живота на вашето оборудване. Предлагаме основни правила:

 • след като измиването приключи, трябва да изключите машината от електрическата мрежа и да изключите захранването с вода;
 • не използвайте пералнята за промишлени цели, тя е предназначена само за домашна употреба;
 • не позволявайте на деца близо до машината по време на работа, не им позволявайте да играят с машината;
 • Не докосвайте тялото с мокри ръце;
 • Забранено е отварянето на съда с прах по време на пране;
 • преди да поставите пране в барабана, проверете дали в него няма чужди предмети;
 • Ако машината се повреди, не се опитвайте сами да ремонтирате нейните компоненти, когато оборудването е в гаранция.

Що се отнася до грижата, тя се изисква не само за корпуса на машината, който може да се избърше с кърпа с препарат, но и за отделни части. Трябва да се мият редовно:

 • дренажен филтър за предотвратяване на ненужно натоварване на помпата и спиране на машината от запушване;
 • кювета за прах, така че отворът за подаване на вода да не се запуши с прах и гелове. Освен това кюветата винаги трябва да се избърсва със суха кърпа, за да се предотврати появата на мухъл;
 • вратата на люка и барабана, след измиване се избърсват с парцал и се отварят леко за вентилация;
 • вътрешностите на машината се почистват на всеки шест месеца с помощта на специални продукти за почистване на котлен камък и варовик.

Не използвайте абразиви или разтворители за измиване и почистване на машината!

И така, за пералната машина Indesit IWUC 4105 инструкциите не се различават много от другите модели машини, но все пак има някои функции. Очертахме най-основните неща, а всички подробности ще намерите в пълната версия по-долу.

Вижте пълните инструкции

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня