Инструкция за пералня Indesit WIUN 81

инструкции за Indesit WIUN 81Ръководството за експлоатация на пералната машина Indesit WIUN 81 съдържа огромен брой съвети, които ще бъдат полезни за начинаещ потребител на автоматичен „домашен асистент“. Информацията обаче е толкова много, че лесно можете да се изгубите в нея, особено ако прочетете всичко. Решихме да подчертаем основните моменти от инструкциите и да представим тази информация в статията. Ето какво имаме.

Ние ще настроим, монтираме и свържем

Винаги трябва да започнете да използвате вашата пералня с правилно разопаковане и проверка. какво се има предвид Кутията трябва да се отвори внимателно, в случай че оборудването трябва да бъде върнато в магазина. След това трябва внимателно да проверите предния панел за драскотини, чипове или по-сериозни повреди, като паднали бутони или скъсани дръжки. Уверете се, че пералнята се доставя с: маркуч за подаване и източване, гаранционна карта, крачета и ръководство за употреба.

Ако всичко е наред, можете да премахнете транспортните болтове, да запушите получените отвори с тапи и да плъзнете машината до мястото за инсталиране. Трябва да използвате нечия помощ, за да преместите пералнята, тъй като е много тежка.

Мястото за инсталиране на пералната машина трябва да бъде подготвено предварително: изравнете и укрепете пода, инсталирайте комуникации, раздалечете предмети, които пречат на монтажа.

регулируеми крака

След като преместите машината на нейното постоянно място, трябва да вземете ниво на сграда и да изравните тялото й. По-добре е да го поставите идеално хоризонтално, но ако не работи перфектно, позволете разлика от не повече от 2 градуса. Можете да нивелирате машината Indesit WIUN 81, като последователно развиете краката. След това правим следното.

 1. Свързваме входния маркуч към захранване със студена или топла вода, като не забравяме да поставим гумените О-пръстени. Връзките трябва да са възможно най-здрави.
 2. Свързваме втория край на дренажния маркуч към сифона на канализацията или мивката.Първият край на маркуча вече е свързан към тялото на пералнята. Как най-добре да организирате свързването на такъв маркуч можете да прочетете в статията Как да свържете дренажния маркуч на пералната машина към канализацията.
 3. След като се уверим, че маркучите са свързани правилно, вкарваме щепсела на захранващия кабел в предварително подготвен влагоустойчив контакт и проверяваме нашия нов „домашен помощник“.

Контролни елементи

За да започнете ефективно да използвате пералната машина Indesit WIUN 81, трябва да проучите основните й елементи за управление. За какви елементи говорим?

 • Дозатор;
 • Бутони на контролния панел;
 • Индикатори на контролния панел;
 • Копче за избор на програма на контролния панел.

контролен панел Indesit wiun 81

Всъщност контролните елементи на тази марка машина са много просто проектирани, което означава, че можете да ги разберете по прищявка, без да прибягвате до инструкции. Въпреки това, способностите на всеки са различни, така че ще опишем накратко всеки от тези елементи и ще ви разкажем за тяхното предназначение.

Първият в нашия списък е дозатор или, както се нарича още, кювета за прах. Посветихме му цял параграф, така че няма да говорим за него сега, а ще преминем направо към бутоните. Бутоните на контролния панел са предназначени за решаване на различни задачи и са общо четири. Най-големият бутон се намира непосредствено над копчето за избор на програма. Необходим е за включване и изключване на захранването на “домашния помощник”. Бутонът next, броейки отдясно наляво, стартира програмата или я спира, ако е необходимо. Третият и четвъртият бутон са необходими за избор на функции.

В допълнение към бутоните, контролният панел има 6 индикатора. Два индикатора са разположени над бутоните за избор на функции и уведомяват потребителя коя функция е забранена и коя е активирана. Вляво от бутона има индикатор, който показва, че захранването на автомобила е включено (мига), както и че люкът е заключен (свети). Непосредствено под иконата Indesit има три индикатора, показващи текущата фаза на пране:

 • горен индикатор – пране;
 • среден индикатор - изплакване;
 • долен индикатор - спин.

Контейнерът за прах показва списък с програми и функции, поддържани от пералната машина. Може да е полезно, ако, разбира се, машината е русифицирана.

Кювета за прах

кювета за прах перална машина IndesitЗа да може машината Indesit да пере по възможно най-добрия начин, трябва да се научите как да използвате правилно контейнера за прах. Кюветата за прах на тази автоматична перална машина е изключително проста. Ако го отворите, ще видите само три отделения.

 1. Отделение № 1, броено отляво надясно, е за предпране. Ако програмата за пране включва накисване, поставете праха в това отделение.
 2. Отделение № 2 е най-популярно, тъй като по време на основното пране препаратът трябва да се постави в него.
 3. И накрая, отделение № 3, което е с малко по-различен дизайн, е предназначено за климатика.

Помня! Трябва да налеете балсам или течен продукт в кюветата непосредствено преди измиване. В противен случай тя ще потече в барабана и може да съсипе поставеното там пране.

Обслужваме машината

измийте пералнятаХубавото на автоматичната пералня е, че не изисква постоянно внимание. Не бива обаче напълно да я изоставяте на произвола на съдбата, в противен случай след известно време тя ще извади някакъв неприятен трик. След всяко измиване е много важно да изключите водата и да изключите оборудването от захранването.. Освен това след всяко измиване просто трябва да избършете и проветрите машината. При никакви обстоятелства не трябва да запушвате люка или резервоара за прах, тъй като това ще причини появата на мухъл или още по-лошо в пералната машина.

Отстранете кюветата с прах, като я повдигнете и издърпате към себе си, за да я изплакнете от останалия прах. Не е нужно да правите това всеки път, но понякога е необходимо. Не забравяйте да развиете и почистите филтъра за боклук. Прочетете статията как да направите това. Как да отворите и почистите филтъра в пералня Indesit? Ако пералнята Indesit WIUN 81 се повреди, инструкциите едва ли ще ви помогнат да разрешите проблема, трябва да се свържете със специалист.

Ето как изглежда съкратената версия на инструкциите за пералня Indesit WIUN 81. Ако след като го прочетете, все още имате въпроси, погледнете фабричната версия на този документ. Късмет!

Вижте пълните инструкции

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня