Четки на мотора на пералня искра

Искри под пералнята при пранеМного собственици на перални машини след смяна на четките на колекторния двигател отбелязват, че машината започва да искри. Въпреки плашещия външен вид на явлението, ако четките на мотора на пералнята искриха, то това е абсолютно нормално, тъй като след смяната новите части не могат да осигурят необходимия контакт с комутатора за известно време, така че искри ще се появят, докато не втривам. Въпреки това, по време на този процес не трябва да оставяте искрящия „домашен помощник“ да чака, докато четките се износят, защото това е нарушение на правилата за пожарна безопасност. Нека да разгледаме по-отблизо как безопасно да използвате нови четки за вашата пералня.

Как да смелим предварително четки?

Вече разбрахме защо четките на електродвигателя искри силно, остава само да разберем как правилно да го премахнем. Поради факта, че колекторният двигател на модерен SM е много високоскоростен, не можете просто да смените четките и да не направите нищо, за да осигурите стабилната им работа. Трябва да елиминирате причините за искри, така че контактното петно ​​между четката и комутатора трябва да бъде възможно най-голямо, за което новите елементи трябва внимателно да се регулират към изпускателната тръба на комутатора. За да направите това, ще ви трябва латр или електронен регулатор на скоростта с тахо сензор. Най-лесният начин да закупите регулатор е в магазин за домакински уреди или на пазар - Ozon или AliExpress ще направят.смилане в четките на двигателя

Когато четките се сменят, трябва бавно да увеличите скоростта до максимум и ако започнат да се появяват искри, постепенно намалете скоростта, докато искрите изчезнат напълно.След това трябва да оставите уреда така за 20-30 минути и след почивка отново да увеличите скоростта до възможния максимум. Това трябва да се повтаря, докато няма искри при максимална скорост. Също така, преди свързване, колекторът трябва да се избърше с парцал, за да се отстрани оксидният филм. Не се препоръчва обработката на четките с шкурка, тъй като може да причини повреда на частите дори преди да бъдат използвани.

Смяна на четките правилно

Дори собственикът на оборудването без опит и професионални познания може да се справи със смяната на четките, но за всеки случай, за да избегнем основни проблеми при инсталирането, сме написали подробни инструкции. Следвайте внимателно всяка стъпка, за да отстраните всички причини за искри.

 • Отворете задната стена на шайбата, изключете кабелите от двигателя и развийте всички винтове, които я държат на място.развийте винтовете и свалете двигателя
 • Намерете четките, монтирани от двете страни на корпуса на двигателя.смилане в четките на двигателя
 • С помощта на отвертка натиснете надолу рамото на четката, за да я премахнете.

Не забравяйте да снимате накъде е скосена жаравата, за да имате под ръка пример за предпазване от искри при неправилно монтиране на елемента.

 • Проучете външния вид на четките. Ако изпъкналата част на ъгъла е по-малка от 1,5 сантиметра, тогава частта трябва да се смени, в противен случай причината за искрене, треперене и шум ще трябва да се търси другаде.Четки, износени в пералня
 • Почистете повърхността на двигателя с помощта на шкурка с 0 песъчинки плюс парцал за отстраняване на прах.
 • Закрепете здраво новите четки на място.

Дори ако имате само една счупена четка, винаги трябва да сменяте модула по двойки, така че частите да са в същото състояние.

Ако се окаже, че не сте успели да закупите изцяло нови четки в корпуса, тогава е допустимо да смените само въглеродната издатина на елемента. В този случай инструкциите са както следва:

 • разглобяваме пластмасовата обвивка, за която тя трябва да бъде разделена на две части;Износени четки на двигателя Indesit
 • С помощта на поялник отстранете износената плоча и изправете пружината;
 • измерете дължината на новата четка, която трябва напълно да съответства на случая;
 • калайдисваме, почистваме контактите, подравняваме проводника и след това, използвайки бронзов водач като водач, монтираме въглищата, запояваме проводниците и затваряме кутията, докато щракне.

След тази процедура остава само да инсталирате двигателя на мястото му. Следвайте нашите инструкции в обратен ред и се уверете, че сте затегнали здраво всички задържащи винтове.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня