Как да използвате почистващия препарат за съдомиялна машина Finish

как да използвате Finish за почистване на PMMМного собственици на PMM дори не мислят за факта, че тяхното оборудване се нуждае от поддръжка. Те използват машината от години, без да знаят, че уредът трябва периодично да се почиства за отстраняване на котлен камък, мазнини и варовик. Експертите препоръчват да започнете превантивно почистване поне веднъж на всеки 3 месеца. За тази цел са разработени специални състави, например гел за съдомиялна машина Finish. Нека да разберем как да използваме продукта правилно.

Ние почистваме PMM с Finish и др

Кой продукт за грижа за PMM да избера? Гамата от домакински химикали е широка и е доста трудно да се спре на конкретен производител. Много потребители препоръчват използването на почистващ препарат за съдомиялна машина Завършек. Това е ефективен и сравнително евтин състав.

Преди да използвате почистващ продукт, не забравяйте да прочетете инструкциите на опаковката.

Цената на почистващия препарат за съдомиялна машина Finish е около $4. Пластмасова бутилка от 250 ml е предназначена за еднократна употреба. Инструкции за употреба на продукта са представени върху опаковката.

Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите филтърния модул на вашата съдомиялна машина. За да направите това, издърпайте долната кошница и извадете филтъра. Изплакнете мрежата в топла вода и я сменете.

След това почистете вътрешността на камерата за пране. Отстранете всякакви остатъци, заседнали под гумените уплътнения и ръбовете на вратата. Избършете стените с чиста влажна кърпа.как да добавите Finish cleaner към PMM

Как да използвате почистващия препарат? Алгоритъмът ще бъде както следва:

 • отстранете стикера, без да отваряте капака;
 • обърнете бутилката с главата надолу и я поставете в долната тава на съдомиялната машина;
 • затворете вратата на PMM;
 • включете машината и стартирайте програма за пране с висока температура (с нагряване на водата най-малко 60 градуса, например интензивен режим);
 • изчакайте, докато цикълът приключи, извадете и изхвърлете бутилката с почистващия препарат.

Съдомиялната машина трябва да е празна по време на цикъла на поддръжка, без прибори за хранене.

Почистващото средство за PMM Finish ще осигури:

 • отстраняване на накип;
 • почистване от мазнини;
 • неутрализиране на неприятни миризми;
 • почистване на труднодостъпни места на PMM.

Доста лесно е да разберете, че машината се нуждае от почистване. Съдовете ще бъдат матови след измиване, вероятно с бяло покритие. Също така ще се появят отлагания по стените на работната камера, кобилицата и пръскачките. В този случай не трябва да отлагате превантивния цикъл със специално лекарство.

Алтернативни средства за почистване на PMM

В допълнение към домакинската химия Finish, на пазара има много други производители. Има по-евтини продукти, има и по-скъпи. Ще опишем още 5 композиции, които, съдейки по потребителските отзиви, също вършат отлична работа за почистване на съдомиялната машина.

 • Гел Сомат Интензивен. Интензивната формула ефективно се бори с котлен камък, варовик и остатъци от мазнини. Продуктът почиства и най-труднодостъпните места на съдомиялната машина. В допълнение към елиминирането на замърсителите, съставът неутрализира неприятните миризми. Един пакет на стойност $2 е предназначен за еднократна употреба. Производителят препоръчва използването Сомат Интензивно на всеки 3 месеца за поддържане чистотата на PMM. Съдържа нейонни ПАВ, лимонена и мравчена киселина, аромат.Как да използвате почистващия препарат за съдомиялни Somat
 • Фрау Шмид таблетки. Многофункционален продукт, който може да се използва за грижа както за съдомиялни, така и за перални машини. Премахва котлен камък, варовик и мастни натрупвания. Ефективно се бори с неприятните миризми.Опаковка от $3 съдържа 6 капсули. Производителят препоръчва почистване на PMM веднъж на всеки три месеца, зареждане на една таблетка в камерата за пране и две, ако е силно замърсена. Така че превантивният цикъл ще струва само $0,5, което е много по-евтино от закупуването на почистващ гел. Съдържа сулфаминова и адипинова киселина, натриев сулфат, лимонена киселина, натриев карбонат, нейонни повърхностно активни вещества, аромат.Препарат за почистване на таблетки Frau Schmidt за PMM
 • Препарат за почистване на съдомиялни Snowter. Мощната формула действа срещу мастни и варовикови отлагания в PMM. Съдържа нейоногенно повърхностно активно вещество 5-10%, лимонена киселина и дейонизирана вода. Производителят препоръчва да използвате гела редовно, на всеки 1-2 месеца. Опаковка от 250 ml струва $3-4 и е предназначена за еднократна употреба. Инструкции за използване на състава са на етикета. Срок на годност – 24 месеца.
 • Препарат за почистване на съдомиялна Celesta на капсули. Бързо разтваря мазнините, ефективно се бори с котления камък, премахва варовика и елиминира неприятните миризми. Справя се с остатъците от храна вътре в PMM, като гарантира чистотата на машината. Удължава живота на оборудването. Опаковката съдържа 10 таблетки, една капсула е достатъчна за еднократна употреба. Цена - около 5 $. Този продукт е много икономичен; един превантивен цикъл ще струва на потребителя само $0,5.PMM Celesta cleaner на капсули
 • Почистваща течност за съдомиялни машини Mellerud. Гелът старателно отстранява мастни натрупвания, котлен камък и други замърсители от вътрешните части на PMM. Справя се с плаката, която се появява в отделението за препарат. Подходящ и за перални машини. Една бутилка от 0,5 литра и струва $8 е достатъчна за 4 профилактични цикъла. Съставът осигурява хигиенична чистота на устройството и се бори с неприятните миризми. Срок на годност – 10 години.

В сравнение с геловете, таблетките за грижа за съдомиялна машина са много по-евтини. Съдейки по прегледите на потребителите, капсулите не се различават по ефективност от течните почистващи продукти. Ето защо, ако искате да спестите пари, по-добре е да изберете таблетни форми.

Предимството на геловете Finish, Somat, Snowter е, че са предназначени за еднократна употреба. Това е много удобно, не е нужно да мислите къде да съхранявате домакинските химикали, особено ако в къщата има малки деца. Ето защо, когато избирате почистващ продукт, се ръководете преди всичко от вашите предпочитания и желания.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня