Как да зазимите вашата съдомиялна машина

подготовка на вашата съдомиялна машина за зиматаСъдомиялна машина се използва не само в къща или апартамент, който се отоплява денонощно. През топлия сезон „домашен помощник“ може да работи нормално в лятна кухня или в селска къща до края на сезона. Подготвяйки вашата съдомиялна машина за зимата, можете да очаквате тя да работи чудесно през следващия сезон, но просто трябва да знаете как да я подготвите правилно. Нека проучим този въпрос възможно най-подробно.

Ами ако не направите нищо?

В системата на съдомиялната винаги има малко вода, това е нормално. Когато работите с машината през топлия сезон, можете да пренебрегнете това; друг е въпросът, ако планирате да запазите машината за зимата. Тук трябва да действате методично и първо да премахнете водата от системата. Някои хора питат: защо изобщо да премахвате водата, защото в машината има много малко от нея, добре, тя ще замръзне през зимата и ще се стопи през пролетта, какво е специалното?

Дори малко парче лед представлява голяма опасност за частите на съдомиялната машина.

В действителност водата, замразена в пластмасов контейнер за сол, просто ще смачка контейнера. Същото ще се случи и с тръбите и купата на филтъра за боклук. В резултат на това през пролетта вместо работещ „домашен помощник“ ще получите дефектен модул, който ще изисква сериозен ремонт. За да предотвратите повреда на машината в дачата при минусови температури, трябва поне да отстраните водата от нея. Но това не е всичко. За да предотвратите корозия на тялото и други проблеми, трябва да предприемете редица подготвителни мерки, за които със сигурност ще ви разкажем.

Как да премахнете водата?

На първо място, трябва да разберете как да източите водата от съдомиялната машина. Това не е трудна задача, но ще трябва да изключите машината от водоснабдяването, канализацията и електрическата мрежа.

 1. Първо отворете вратата на машината и изпразнете камерата за пране от кошници и тави.демонтаж на съдомиялна машина
 2. След това извадете филтъра за боклук и развийте капачката на контейнера за сол.
 3. Поставете няколко парцала на пода близо до дясната стена на съдомиялната машина.
 4. Поставете машината настрани на дясната стена и оставете водата да изтече.
 5. След като по този начин отстраните по-голямата част от водата, трябва да върнете машината във вертикално положение и след това да напълните приемника за сол със сол за PMM.
 6. Връщаме филтъра за боклук на мястото му и затягаме капачката на контейнера за сол.
 7. Изключете дренажния и входния маркуч и след това наклонете PMM леко наляво. Още малко вода трябва да изтече от входа на входящия вентил и от циркулационния блок.

Сега в машината няма вода. Можете да съхранявате оборудване в студено време. Нищо особено няма да й се случи.

Какво още трябва да се направи?

Когато подготвяте съдомиялна машина за зимно съхранение, можете ли да се ограничите само до източване на водата? Всъщност източването на водата е един от етапите на подготовката на съдомиялната машина за зимата и ако останалото не се направи, машината може да бъде загубена. Какви са тези етапи?

 1. Почистете машината преди съхранение със специален почистващ препарат. Как да го направим? Вземете доброто почистващ препарат за съдомиялна машина, се изсипва в тавата за прах и след това се включва режимът за продължително пране в гореща вода.
 2. След като почистите машината отвътре, можете да източите водата, както е описано по-горе.
 3. След това трябва да избършете старателно камерата за пране и кошниците с чиста кърпа.
 4. И накрая, прибрахме машината, вместо да я приберем, оставяйки вратата открехната.

Машината трябва да се съхранява на сухо и чисто място, за да се предотврати попадането на влага и мръсотия върху тялото.. Няма нужда да покривате машината с филм или да я опаковате в кутия.

Така че при никакви обстоятелства не трябва да пренебрегвате подготовката на вашата пералня за зимата. Наистина можете да загубите пералнята си и да трябва да си купите нова до следващия летен сезон.Отделете време, за да направите няколко прости стъпки и само след няколко месеца ще можете да се насладите на безупречната работа на вашия „домашен помощник“. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня