Как правилно да използвате пералня Whirlpool?

Как да използвате правилно пералня WhirlpoolДа разберете как да използвате пералня Whirlpool не е трудно - повечето домакински уреди имат подобен дизайн и управление. Ако собственикът преди това е имал „предно монтирана“ или „вертикална“ машина, тогава няма да има проблеми с новата машина. Основното нещо е първо да проучите ръководството за употреба и да разберете някои от характеристиките и нюансите на тази марка. Предлагаме подробен преглед на това как да включите Whirlpool, какви режими има на моделите и какви са предимствата на марката. Всички препоръки и обяснения са по-долу.

Откъде да започна?

Всички перални машини са снабдени с инструкции, които очертават правилата за работа с оборудването. Whirlpool не прави изключение. При закупуването на тези машини потребителят получава и книжка с заводски препоръки. Ако ги следвате, устройството ще издържи по-дълго и ще се измие по-добре.

Специално внимание се обръща на първото пускане на оборудването. Факт е, че след закупуване на Whirlpool е необходим технически цикъл - измиване „на празен ход“ във всеки режим, без пране, но с препарат. Тази манипулация решава два проблема наведнъж: първо, пералнята се измива от мръсотия и мазнини и второ, проверява се за производствени дефекти и правилна инсталация.

Преди да използвате вашата пералня Whirlpool, прочетете внимателно заводските инструкции!

Ако първото пускане не разкрие никакви проблеми, можете да продължите с пълно измиване:пуснете пробно пране без пране

 • включете захранващия кабел в контакта;
 • поставете предварително сортирани предмети в барабана, като не забравяте за минималното и максималното натоварване;
 • затворете вратата на люка, докато щракне;
 • добавете препарати (прах, гел, препарат за изплакване, белина) в контейнера за прах;
 • натиснете клавиша „Вкл.“;
 • завъртете селектора на желаната програма;
 • коригирайте параметрите на цикъла (ако е необходимо);
 • изберете "Старт".

Всичко! Системата ще приеме настройките, ще активира електронното заключване и ще започне да тегли вода и да мие. Стъпките на цикъла ще бъдат показани на дисплея заедно с оставащото време на програмата. Когато приключи, Whirlpool ще изсвири мелодия. 2-3 минути след звуковия сигнал можете да отворите люка и да вземете чисти неща.

Изберете режима разумно

Наличието на вече конфигурирани режими значително опростява използването на Whirlpool. Съвременните машини предоставят цял ​​набор от програми, предназначени специално за пране на определени видове тъкани. Достатъчно е да проучите инструкциите, да разберете представените опции и да завъртите селектора в желаната позиция, когато включите пералнята. По правило пералните машини Whirlpool имат предварително зададен набор от програми.

 1. Памук. Специална програма за пране на памучно бельо - спално бельо, хавлии, пижами и ризи. Температурата на загряване на водата варира от 30-90 градуса, а цикълът продължава около 1,5-2,5 часа.
 2. Синтетика. Синтетичните дрехи се перат в същия режим. Програмата взема предвид характеристиките на тъканта, така че нагряването на водата е ограничено до 40-60 градуса, а цикълът на центрофугиране е настроен на максимум. Измиването продължава около 2 часа.
 3. Деликатен. Перфектен за деликатни и тънки тъкани: коприна, дантела, сатен, вълна. Благодарение на лекото въртене на барабана, обилното изплакване, студената вода и минималното центрофугиране, нещата се перат внимателно и не се влошават. Измиването продължава около час.
 4. Предварителен.Включва се за силно замърсени предмети, което ви позволява да изперете петна преди основния цикъл. Основното нещо е да добавите перилен препарат в специално проектираното отделение на контейнера за прах.
 5. интензивен. „Тежка артилерия“ от Whirlpool - загрейте до 95 градуса и интензивно завъртете барабана за 2 часа. Подходящ за издръжливи тъкани, които са устойчиви на триене и високи температури. Позволява ви да премахнете упоритите петна от нещата.
 6. Експресно пране. Бърз цикъл с продължителност 15-45 минути. Работи за освежаване на леко замърсени предмети, изплакване или премахване на неприятни миризми. Водата се загрява не повече от 40 градуса, по-често до 30.избор на подходящ режим на пране
 7. Детска стая. Цикълът е конфигуриран за висококачествено пране на пелени, бебешки жилетки и други детски дрехи. Разлики: висока температура на водата, двойно изплакване и интензивно центрофугиране.
 8. спорт. Предназначен за пране на мембранни тъкани, термобельо и други спортни артикули. Благодарение на оптималната температура и продължителност, неприятните миризми се елиминират, а дрехите запазват своите „дишащи” свойства. Режимът е подходящ и за обувки, кецове и кецове.

Перете деликатни, дишащи тъкани с мембрана само на цикъл „Спорт“.

 1. нощ. Режимът ще осигури по-тиха работа на машината – без звукови сигнали и с бавно въртящ се барабан.
 2. Биофаза. Уникална програма за премахване на органични, протеинови петна - винени, билкови, козметични. Препоръчително е да се използва заедно с препарат, съдържащ ензими.
 3. Лесно гладене. „Трикът“ на режима е бавното центрофугиране, поради което прането се мачка по-малко и остава влажно. Всичко това улеснява изглаждането на тъканта.
 4. Изплакване. Включва се за допълнително изплакване на предмети от остатъчна мръсотия и препарати. Това ви позволява да се предпазите от алергични реакции.
 5. Завъртете.Ако дрехите не са били достатъчно изцедени, можете да повторите въртенето на барабана и да ускорите сушенето на прането. Времето на процедурата е до 5 минути.

Някои модели Whirlpool може да включват уникални режими и опции. За да не се объркате от иконите, препоръчително е да проучите списъка с всички програми и функции, налични на пералната машина. Тяхното описание, продължителност и активиране са дадени в ръководството за потребителя.

Силни и слаби страни на машините

Машините Whirlpool завладяват руския пазар. Компанията държи както на качеството, така и на количеството. Моделната гама на марката е широка и има оборудване както в бюджетния, така и в скъпия сегмент. Пералните Virpul имат следните предимства:

 • достъпна цена;
 • готовност на дизайна за руските реалности (твърда вода, нестабилно захранване с електроенергия);
 • относително качество на изработка;
 • Клас на пране “А”;
 • функционалност (пералните машини имат разширен набор от програми, функции и опции);
 • интуитивно управление благодарение на дисплей, индикация, ясно табло;
 • ниско ниво на шум;ефективност на SM Whirlpool
 • ефективност (повечето модели от Whirlpool имат висок клас на консумация на енергия);
 • широка гама (фирмата предлага компактни, вградени, тесни и пълноразмерни машини на различни цени);
 • дълъг безпроблемен период;
 • наличието на опцията „Заключване за деца“, благодарение на която таблото е блокирано от случайно натискане по време на пране;
 • поддръжка (машината може да бъде ремонтирана, резервните части са налични и евтини).

Пералните на Whirlpool са икономични, надеждни и ремонтируеми.

Изброените „предимства“ са типични за повечето машини на Whirlpool. Но е по-добре да анализирате възможностите на конкретен модел преди закупуване. Струва си да се разбере, че марката има и „собствени“ недостатъци:

 • клас на слабо въртене “D”;
 • повишена вибрация;
 • оборудване с колекторни двигатели (такива двигатели са много по-ниски от инверторните двигатели по отношение на експлоатационния живот и издръжливостта);
 • липса на контрол на пяната (това провокира отделни повреди и увеличава риска от изтичане);
 • недовършен дизайн на люка (при някои модели отломки и вода се натрупват в маншета).

Сред гамата на Whirlpool е лесно да се намери бюджетна и надеждна пералня. Основното нещо е да оцените неговата мощност и функционалност, като сравните предимствата с недостатъците и преди да започнете, проучете ръководството за потребителя.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня