Как да перем бяло и цветно спално бельо?

Как да перете бяло и цветно спално бельоБлагодарим на нашите перални машини, че се грижат да поддържат дрехите ни чисти. Но въпреки факта, че прехвърлихме прането на нашите домакински уреди, остават въпроси за това как правилно да перем спалното бельо. Затова в тази статия ще отговорим на най-популярните въпроси относно този процес.

Подготовка на пране

Преди дори да започне прането, трябва да минем през спалното бельо. Трябва да отделим този от бял плат от цветния. И този, който се състои от сатен, е различен от този, който е направен от коприна. Различните видове и цветове тъкани изискват собствен режим на пране.

След това трябва да преценим колко тежи прането ни. В края на краищата всички машини са проектирани за определено тегло на измитите предмети. Нека изчислим приблизителното тегло:

  • Листовете тежат приблизително от 400 до 500 грама.
  • Кувертюра 600-800гр.
  • Плик за завивка от половин килограм до 700 грама.
  • Калъфка 150-250гр.

Не забравяйте за обема на нещата. Необходимо е да се изчисли количеството пране, поставено в барабана на пералнята, така че да може да се върти доста свободно вътре в машината. Ако въртенето на нещата е трудно, тогава качеството на измиването ще бъде така-така. Трябва да обърнете внимание и на препоръките за правилно пране от производителя на прането, които са посочени на етикетите. Можете да видите повече подробности за символите за пране в таблицата по-долу или да прочетете статията: “Знаци върху пране" След това обръщаме прането отвътре навън и го поставяме равномерно в барабана.

Подписва икони обозначения за пране

Мия

Пране на дрехи в пералняПреди това се смяташе, че прането трябва да се пере само при температура, близка до 90 градуса.Този метод на пране помогна да се дезинфекцират нещата и да се убият микроорганизмите. Но в днешно време различни прахове за пране работят добре при по-ниски температури. Препоръчваме да перете цветно пране на ниски температури (около 40 градуса). Това измиване ще помогне да се запази яркостта на цвета. Но бялото бельо може да се пере на по-висока температура.

Трябва ли да гладя спалното си бельо?

Колко важно е да гладите спалното си бельо? Има хора, които вярват, че гладенето ще направи тъканта по-мека и нещата ще изглеждат по-добре. Освен това температурата на ютията убива микробите. Има и друг начин да се погледне на този въпрос. Някои смятат, че гладенето на спално бельо е просто загуба на време. Уебсайтът my.washerhouse.com не твърди, че нашите съвети са истината от последна инстанция. И въпреки това препоръчваме гладене на дрехи в следните случаи:

  • Когато човек, живеещ във вашия дом, се разболее. А болестта може да се предаде чрез бельото. В този случай е необходимо да изгладите нещата. И освен това е необходимо да се осигури на пациента отделно легло, за да не се използват случайно неща, които могат да причинят инфекция.
  • Когато бельото ще се използва от дете под една година.
  • Когато влажността е висока. И нещото не може да изсъхне.

Също така силно препоръчваме предварително пране и гладене на всички нови артикули. Това ще им помогне да ги поддържате чисти и ще убиете микробите.

Бял артикул се е променил на цвят, какво да правя?

Артикулът се оцвети и избеля при пране.Това се случва, когато перете бели или светли дрехи с цветни вещи. Разбира се, предупредихме ви да не правите това. Но ако вече сте направили това и сте получили пране с петна, тогава трябва незабавно да го изпратите за повторно пране. Задайте интензивен цикъл с цялостно измиване и изплакване.Можете също така да поставите това пране в белина, съдържаща кислород, за един час. Варенето на пране с водороден прекис и амоняк също може да помогне. За 5 литра вода, сто милилитра пероксид и десет милилитра амоняк.

Можете също така да използвате следния метод: добавете амоняк в съд с вода. В размер на 10 милилитра на пет литра вода. И там си хвърляме прането за 30 минути. След това трябва да измиете и изплакнете интензивно.

Можете да научите допълнителни правила за пране и работа със спално бельо и друго бельо от следния видеоклип:

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня