Как да включите пералнята и да започнете да перете

Как да включите пералнятаАко се сблъскате с въпроса: „Как да включите машината?“ Това означава, че никога не се е налагало сами да започвате прането. Може би току-що сте закупили тези големи уреди и искате да си изперете прането. Или пералнята е била във вашия апартамент от дълго време, просто преди това не сте били вие, а някой друг е прал. В този случай просто искате да разберете какво трябва да се натисне, за да стартирате машината. Тук ще обсъдим и двата варианта и ще започнем с първия.

Монтаж на машината

За да свържете пералнята, трябва да я разопаковате. Отстранете опаковката. След това трябва да развиете транспортните болтове. Те се намират на гърба на машината. След като ги премахнете, ще останат дупки. Специално за тези отвори в комплекта има пластмасови тапи, които трябва да се поставят в отворите.

След това монтирайте машината на предварително избрано място. Между другото, По-добре е да изберете място за машината с плосък и твърд под. Не е необходимо да поставяте нищо под пералнята (с изключение на антивибрационна постелка. Можете да я поставите под нея). След това трябва да регулирате височината на краката на машината, така че да стои възможно най-стабилно. Краката са разположени по краищата на долната част на тялото. Височината им се регулира чрез усукване.

Също така е желателно машината да стои хоризонтално. За да проверим това, ще трябва да използваме ниво на сграда.

Свързване на пералня

Свързване на пералняСлед това ще свържем машината към вода, канализация и електричество. Ако монтирате пералня на старо място.Тоест, ако преди това сте имали инсталирана машина, това означава, че всички необходими места за свързване вече са организирани. В тръбата за студена вода вече е изградено разклонение за подаване на вода към машината с кран и вече е подготвена точка за отвеждане на водата в канализацията. Има и къде да свържете електрическия проводник.

Ако нямате нищо подготвено, ще трябва да работите. Ще трябва да инсталирате отделен контакт, за да свържете проводника. Много е желателно да се оборудва с отделен прекъсвач и RCD (устройство за остатъчен ток). Това ще ви предпази от възможни неприятности. Например, когато машината се затвори.

Машината може да се източи в мивка или вана с помощта на специалната част, доставена с пералнята. Прилича на пластмасова кука. Краят на дренажната тръба трябва да бъде поставен в тази „кука“. И поставете получената структура върху мивката или ваната. Можете също така да използвате предварително закупен сифон за свързване към канализацията. Позволява ви да се свържете директно към канализационната тръба.

За да се свържете със студена вода, трябва да направите кран и специален клон от студения тръбопровод. Не забравяйте да използвате друг кран, когато свързвате вода. Ще ви трябва, за да можете да спрете водата, ако е необходимо.

Можете да гледате целия процес на монтаж, свързване на пералнята и премахване на транспортните болтове във видеото:

Стартиране на прането

Така че най-накрая стигнахме до момента да включим пералнята. Уверете се, че машината е свързана към електричество и кранът не блокира подаването на вода. След това поставете мръсното пране в барабана на машината. Люкът трябва да е плътно затворен.Изсипете прах за пране в дозатора (пластмасов прибиращ се контейнер). Количеството прах не трябва да надвишава сто грама. И често е достатъчно по-малко препарат. Сега трябва да започнете измиването. За да направите това, помислете за най-често срещаните опции за стартиране на измиване на различни контролни панели:

  1. Стандартен панел. Нека изберем необходимия режим. Когато го избираме, изхождаме от това какви неща перем. Памук, вълна, коприна и други тъкани имат свои собствени специални програми, които отчитат температурата на пране, както и други характеристики. След това задайте броя на оборотите и стартирайте измиването, като натиснете бутона „Старт“.
  2. В някои машини ще трябва ръчно да зададете температурата на пране и броя на оборотите. В други просто трябва да изберете програмата и да щракнете върху бутона Старт и останалите опции ще се използват автоматично. Предимствата на последния вариант са простотата. Предимствата на първия са, че можете да настроите фино всички параметри на измиване.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня