Как да изключите пералнята?

Мъж гледа във ваната на пералнятаОбикновено работещата машина се изключва автоматично, след като завърши пълен цикъл на пране. Той е програмиран да премине в режим на изключване, когато приключи. Но, за съжаление, това се случва по различен начин. Тоест просто не се изключва.

Тази ситуация може да възникне, когато възникне неочаквана повреда в системата за управление на пералната машина. Последствията от тази повреда може да са заключена врата на люка, която не иска да се отвори. С тази неизправност просто не можете да получите изпрано пране. Могат да възникнат и други проблеми.

Проблеми с пералня и решения

Нека да разгледаме този въпрос по-подробно и да решим какво трябва да се направи, за да разрешим проблема.

Ситуация №1: внезапно спиране на тока

В този случай машината спира. Без електричество тя просто не може да продължи да мие. В този случай няма място за притеснение. Когато захранването се възстанови, прането ще продължи. Можете също да го изключите от контакта. Това трябва да се направи, ако в бъдеще са възможни спадове на напрежението. Когато захранването се възстанови, можете да свържете отново машината.

Ситуация № 2: машината е замръзнала и нищо не се случва

Пералнята е заседналаПърво проверете за електричество. За да направите това, можете просто да включите светлината или всеки електрически уред. Ако няма електричество, прочетете параграфа по-горе. Ако всичко е наред с електричеството, тогава погледнете какво пише на дисплея на пералнята (ако е включено в дизайна). Ако дисплеят съдържа цифри или други символи, които не са ви известни, тогава най-вероятно те означават, че има грешка.

Намерете инструкциите, приложени към домакинския уред, и проверете в тях какво означават тези знаци. Кодът за грешка ще ви каже причината за проблема.

Ситуация № 3: необходимо е аварийно изключване на пералнята

Каквото и да се случи с вашата пералня, винаги можете да я прекъснете. За да спрете програмата, трябва да натиснете бутона за пране. И задръжте за 5-10 секунди. След тези стъпки работата на машината ще бъде прекъсната.

Ако трябва да извадите прането, най-вероятно ще трябва да изчакате 2-3 минути, за да се отключи вратата на люка. Ако не е необходимо да изваждате прането, а просто трябва да промените програмата за пране или да я стартирате по нов начин, тогава можете да направите това и да стартирате машината отново.

Ситуация № 4: Трябва да премахнете дрехите, които могат да се перат, възможно най-бързо

Изберете "Spin" и задайте режима на "Do not spin". След това ще започне автоматично източване на водата. След което вратата на пералнята може да се отвори. Между другото, с това решение нещата няма да бъдат изстискани и ще бъдат много мокри. За да ги направите по-малко мокри, можете да стартирате цикъл на центрофугиране.

Ситуация № 5: Всички горепосочени методи не работят и спешно трябва да източите водата и да спрете прането

За да разрешите този проблем, можете да развиете филтъра на дренажната помпа, който се намира в долната част на машината.

Но имайте предвид, че цялата вода в резервоара ще се разлее директно върху пода. Затова се подгответе предварително и поставете нисък, но вместителен контейнер под мястото на филтъра. Също така е по-добре да подготвите парцал. Филтърът обикновено е скрит зад подвижен панел. Той ще трябва да бъде премахнат. И самият филтър просто се усуква.

Отстранете филтъра на дренажната помпа на пералната машина

Ситуация #6: Пералнята не реагира на всичко, което правите

В този случай трябва да извадите щепсела от контакта, като по този начин изключите захранването на вашата машина. След това изчакайте 10 до 15 минути. И го включете отново. Ако проблемът се появи отново, можете да опитате отново този съвет или да се свържете с професионален сервиз.

   

13 читателски коментара

 1. Граватар Елена Елена:

  Машината не се включва, блокировката на машината не работи!

 2. Граватар Анонимен Анонимен:

  Настроих прането на 800°. Бързо пране на цветни тъкани 9. Това е ужасно! Обикновено 2 часа. Вече са повече от 4. Нямам думи. Чакам, чакам! Като цяло се изтрива без край и ръб. Мисля, че вече съм ходил 10 пъти. Центрофугата и източването не реагират, аварийното изключване не работи. Изключих го от контакта, включих го отново и след това го изтрих. Индезит.

  • Gravatar Vel Вел:

   Сензорът за ниво на водата е повреден

 3. Граватар Рома Рома:

  След смяна на лагерите на Indesit, режимът на източване без въртене се включи и не се изключва. Какво да правя?

 4. Граватар Сергей Сергей:

  Машина Indesit - процесът на пране е завършен, канализацията работи, но барабанът се върти и бучи. Вратата не се отваря. Какво с нея?

 5. Граватар Маргарита Маргарита:

  Машина Indesit - процесът на пране също е завършен, канализацията работи. И въртенето също. Но барабанът се върти. Пералнята стана много гореща. Изключих го, вратата се отвори, вътре имаше много горещо пране и излизаше пара. Защо се случи това? Не съм променял нищо в програмата.

  • Граватар Анди Андите:

   Нагревателният елемент е повреден.

 6. Граватар Леша Леша:

  Машината Indesit не пусна вода в тоалетната за един час и сега не се включва. Какво да правя?

 7. Граватар Бакар Бакар:

  Ако перете вашата машина Bosch, времето за измиване на дисплея се увеличава, вместо да намалява. Как мога сам да поправя грешката?

 8. Граватар Аля Аля:

  След прекъсване на захранването по време на пране, машината не спира. Върти барабана без програма. Не мога да нулирам програмата.

 9. Граватар Елена Елена:

  Машината се изми, изцеди, завърши процеса, отвори люка, но бутонът за изключване не работи. Какво да правя?

 10. Граватар Олга Олга:

  Машината Indesit не центрофугира, пера около 3 часа

 11. Граватар Светлана Светлана:

  Как да нулирам програмата на машината? Когато токът спре, програмата се връща отново.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня