Как да поставите голямо одеяло в пералнята?

Как да поставите голямо одеяло в пералнятаАко одеялото не се побира в пералнята, измиването му ще бъде проблематично. Обикновено размерът му е толкова голям, че трябва да използвате вана, за да го измиете. Освен това след накисване одеялото става тежко и е невъзможно да се повдигне. Лесно е да съсипете предмет, когато се обработва ръчно, така че домакините се опитват да използват пералня. Но как да поставите голямо одеяло в барабана на пералнята?

Трябва ли да натискате силно?

По правило голямо одеяло не се побира в пералнята. Особено ако обемът на товара е по-малък от 12 кг. Понякога домакините все още успяват не само да го бутнат в машината, но и да започнат процеса на измиване. В същото време те рискуват да повредят одеялото и самото оборудване, а накрая да получат повреден продукт с петна от пудра.

Ето защо, ако не можете да поставите голямо одеяло в барабана на пералнята, по-добре е да се обърнете към услугите за химическо чистене или да го перете на ръка. Има и друг вариант - използвайте пералнята, която разполага с професионално оборудване с голямо натоварване. Най-трудно е измиването на ръцете. Това ще изисква мъжка сила, защото одеялото, наситено с вода, става много тежко.не мога да натикам одеялото

Ами ако предметът е от естествена вълна?

Характеристиките на ръчното пране на одеяло зависят от материала на пълнежа. Вълненото спално бельо обикновено не се побира в барабана за пране. Остава само да ги изперете на ръка:

 • накиснете одеялото за половин час в сапунен разтвор, като използвате продукт, предназначен за вълна;
 • сменете водата;
 • изсипете отново специалния препарат в леген и разбийте пяната;
 • поставете одеялото в разтвора за още десет минути;
 • Внимателно разтрийте мръсните места с ръце;

важно! Не използвайте четка за премахване на петна поради висок риск от увреждане на влакната.

 • изплакнете одеялото, докато всички остатъци от прах бъдат напълно отстранени;
 • стиснете, без да прилагате сериозно усилие;пране на вълнено одеяло
 • оставете водата да се отцеди.

След измиване поставете одеялото върху равна повърхност. Изчакайте да изсъхне и след това го извадете, като го сгънете внимателно. Моля, имайте предвид, че спалното бельо не трябва да се суши на пряка слънчева светлина.

Холофайбър одеяло

Можете да перете на ръка одеяло със синтетичен пълнеж, защото обикновено не се побира в пералнята. За да направите това, напълнете ваната с вода около една четвърт. Поставете мръсния предмет в него, разтворете препарата, докато се образува пяна и оставете за един час.

След накисване трябва да разтриете зацапаните зони ръчно или дори да потъпчете с крака. След това източете водата и изплакнете одеялото, докато се отстрани целият останал прах. Оставете във ваната да се отцеди излишната влага за около час и половина.

Синтетичният пълнеж може да образува бучки след пране, в който случай трябва да ги намерите и изправите.

Поставете одеялото на проветриво място. Не трябва да го сушите на нагревател или на пряка слънчева светлина. Прането на одеяла от полиестер и холлофайбър е разрешено не повече от веднъж на три месеца.

Ако вътре има пух

Завивките изискват специално внимание, тъй като те също не се побират в стандартните машини. За да ги перете, използвайте само течни препарати. Факт е, че прахът е слабо измит от мъх, насърчавайки образуването на бучки. По-добре е да вземете продукт за пухени якета, той има деликатен ефект върху пълнежа.как изглежда био пухът?

Налейте топла вода в голям съд и разредете в нея измиващата течност. Поставете завивката в разтвора и оставете за един час; ако е замърсена, избършете тези места със сапун за пране. Изплакнете продукта няколко пъти. Изсушете одеялото за кратко на сухо и топло място, при забавяне има голям риск от развитие на гъбички.

Професионален съвет?

Преди да изперете одеялото си, трябва да разгледате някои професионални препоръки. Те ще ви помогнат да запазите артикула в добро състояние дори след няколко пранета. И така, на какво трябва да обърнете внимание, когато обработвате в машина?

 • Не перете повредени одеяла.
 • Не използвайте продукти на основата на хлор.
 • Преди пране отстранете праха с прахосмукачка.
 • Поставете навито одеяло в машината.
 • Не трябва да заема целия обем на барабана на пералнята.
 • Преди пране претеглете артикула, за да го сравните с максимално допустимото натоварване.

Следвайки съветите по-горе, можете да изперете дори обемно одеяло. Ако не се побира в пералнята, ще трябва да го почистите ръчно. Това е по-трудно, но по-безопасно за продукта и оборудването.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня