Кои перални най-често се ремонтират?

Кои перални най-често се ремонтират?Днес гамата от модели домакински уреди от различни производители е толкова голяма, че изборът на пералня се превръща в истинско предизвикателство. Консултантите в търговските обекти красноречиво говорят за предимствата на всяка перална машина, която харесват, и това само усложнява процеса на избор на оборудване. За да ви помогнем да избегнете закупуването на „прасе в джоба“, ще ви кажем кои перални машини се развалят по-често по време на работа. Информацията беше обобщена чрез анализиране на отзиви от клиенти, както и от специалисти, занимаващи се с ремонт на домакински уреди. И така, представяме на вашето внимание текущия топ на най-нискокачествените модели машини и ненадеждните марки, които произвеждат перални машини.

Перални Electrolux

Рейтингът започва с пералнята Electrolux EWT 0862 TDW. На пръв поглед изглежда, че потенциалният купувач има идеално съотношение цена-качество за машината. Моделът е сравнително евтин, но съчетава добри характеристики:

 • просторен барабан, който може лесно да побере до 6 кг пране;
 • висок клас на енергоспестяване "A+", което ще ви позволи да използвате икономично електроенергия;
 • пълно въртене с максимална скорост до 1000 оборота в минута;
 • голям брой специални програми и добавки, благодарение на които можете да перете всеки артикул с високо качество.Electrolux EWT 0862 TDW

След като се задълбочим в анализа на модела, става ясно, че в машината има по-малко предимства, отколкото недостатъци. Първо бих искал да спомена функциите за изплакване и центрофуга. Electrolux EWT 0862 TDW изплаква нещата много лошо. Докато центрофугира прането, пералнята започва да „скача“ и „да се движи“ из стаята, издавайки силни звуци. Повишеното ниво на шум е характерно за „вертикалните“ машини, така че когато купувате машина с този тип натоварване, трябва да се подготвите за това. Статистиката показва и други неприятни характеристики, присъщи изключително на разглеждания модел.

 1. Лоша връзка между ролката и оста на барабана. Закрепването обикновено не издържа дори една година работа на машината.
 2. Предпоставки за натрупване на вода в барабана и контейнера за прах, който потребителят трябва да отстрани самостоятелно.
 3. „Изтегляне“ на бутоните на контролния панел. За да зададете необходимия параметър за пране или да активирате опция, трябва да натиснете бутона няколко пъти.

Марката Electrolux произвежда и модела Electrolux EWS 1254 SDU, чиито собственици в по-голямата част от случаите също не са доволни от работата на пералнята. Ако сте решени да закупите тихо, почти безшумно оборудване, тогава тази опция дори не си струва да се обмисля. Потребителите отбелязват силния шум, който машината издава по време на работа и непрекъснатите вибрации на тялото.

Нивото на шума, произвеждано от Electrolux EWS 1254 SDU, не зависи по никакъв начин от равнината на пода или равната инсталация на оборудването; във всеки случай пералнята е невероятно шумна и „скача“.

Такива „танцуващи“ перални машини често се ремонтират. По време на вибрации и „движение“ из стаята, противотежестите и амортисьорите на шайбата се провалят. В резултат на това оборудването трябва да се ремонтира много по-често. Силната вибрация може да провокира други, по-сериозни проблеми в системата.

Технология Hotpoint Ariston

Единствената машина от този производител, която повдига много въпроси, е Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B. Моделът се произвежда в руския град Липецк и няма нищо общо с високото италианско качество на изработка. Пералнята е станала „русифицирана“ ”, а това силно влияе на функционирането му.

Не мислете, че пералното оборудване, което официално е посочено като марка „от Италия“, се проваля по-рядко. Всъщност оборудването на Липецк се поврежда със завидна честота.Сред предимствата собствениците идентифицираха само стилния дизайн на кутията, голяма врата с люк, удобна за зареждане на пране, и впечатляващ брой различни допълнения.Ariston WMSD 7103 B

Тук списъкът с предимствата на Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B свършва. Пералнята ще изисква много труд и пари за неочакван ремонт. Моделът е оборудван с неразглобяем резервоар, което несъмнено ще оскъпи ремонтните дейности. Ако лагерите или уплътнението са дефектни, ще трябва напълно да смените резервоара, чиято цена ще бъде повече от 50% от цената на нова пералня. По-голямата част от автоматичните машини от марката Ariston имат подобни дизайнерски характеристики, така че преди закупуване е по-добре да помислите внимателно и да претеглите плюсовете и минусите. Други недостатъци на Hotpoint-Ariston WMSD 7103 B включват:

 • неефективно измиване с кратки цикли. За да изперете нещата, трябва да използвате дълги програми от 2-3 часа;
 • прекомерен шум и тътен, издаван от пералната машина по време на работа.

Освен това в 30% от случаите на употреба представеният модел „замръзва“ на етапа на изтегляне на вода в резервоара.

Според статистиката повечето потребители не са доволни от закупеното оборудване. Когато купувате този модел, ще трябва да изоставите мислите за бюджетни ремонти, извършени сами.

Перални Gorenje

Доста често пералните машини от словенски производител предизвикват оплаквания от професионални майстори. Gorenje W98Z25I получи най-много негативни отзиви. В сравнение с изброените по-рано автоматични машини, този работи почти безшумно. Интелигентната функционалност на оборудването и разумната цена ви карат да се „влюбите“ в пералнята от пръв поглед. По време на работа на Gorenje W98Z25I обаче ще излязат наяве всички недостатъци на модела, а именно:

 • чести неизправности в системата;
 • постоянно счупващи се лагери;
 • слабо пластмасово тяло;
 • неефективно изплакване и центрофугиране на пране;
 • прекалено „умна“ система за автоматично балансиране. Интелектът отнема много време, за да намери оптималното местоположение на прането в барабана.Gorenje W98Z25I

Основният недостатък на пералните машини, произведени под марката Gorenje, е отвратителната работа на сервизните центрове, които са почти невъзможни за намиране. Ако все пак успеете да прехвърлите „домашен помощник“ за извършване на гаранционни ремонти, бъдете готови да платите много пари за непрофесионална работа.

Перални Zanussi

Ярък представител на марката, която най-често се проваля, е пералнята ZWI 71201 WA. Оборудването е вградено, така че цената на устройството не е съвсем ниска, което е характерно за компактните устройства. Има много предимства на модела:

 • почти безшумна работа по време на пране и центрофугиране;
 • просторен барабан;
 • високоефективно предене при високи скорости;
 • повишена ефективност по отношение на потреблението на вода и електроенергия;
 • интелигентно управление на системата;
 • широка функционалност и набор от добавки.Zanussi ZWI 71201 WA

Според статистиката потребителите на машината ZWI 71201 WA най-често забелязват нестабилна работа на контролния блок. Според домакини, които управляват не няколко любими режима, но повечето от програмите, предоставени в машината, контролният модул често се проваля. Пералнята започва да мие по свое усмотрение, като изобщо не се фокусира върху параметрите, зададени от потребителя. Машината не се разваля, а започва да мисли сама, без да следва режима на работа.

Когато избирате перална машина, съсредоточете се върху нейната поддръжка, за да избегнете неразумни разходи за ремонт на оборудването по време на по-нататъшна работа.

Ремонтът на пералня ще бъде труден поради това, че е оборудвана със солиден резервоар. Невъзможно е да разглобите барабан от една част, така че ако вътрешните му елементи се повредят, дизайнът ще трябва да бъде напълно променен. Цената на подмяната ще бъде сравнима със закупуването на ново перално оборудване.Моделът Zanussi ZWI 71201 WA не е напълно адекватен по отношение на ремонтите; този фактор трябва да се вземе предвид преди закупуване на оборудване.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Ярослав Ярослав:

  Haier подскачаше много по време на пране и счупи стойката на собствения си контролен блок.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня