Преглед на концентрирани прахове за пране

Преглед на концентрирани прахове за пранеВ опит да спестят пари, много домакини купуват почистващи продукти за бъдеща употреба, закупувайки огромни опаковки от 10-20 кг с атрактивни надписи като „30% по-изгодно“. Но често една тежка опаковка, която изглежда евтина, всъщност се изразходва по-бързо от близкия скъп и малък концентрат. Отговорът е прост: концентрираният прах за пране е възможност да добавите по-малко в тавата и да перете по-ефективно. Как е възможно това и какво е по-добре - ще разгледаме подробно в статията.

Да се ​​запознаем с прахообразните концентрати

Така наречените концентрирани прахове са продукти, състоящи се от „мощни“ активни компоненти, чийто ефект се засилва няколко пъти поради повишена концентрация. Благодарение на това една порция е достатъчна за премахване на петна, много по-малко от една доза стандартен прах. Има и други разлики между концентрирания състав и обикновения:

 • минимално съдържание на баластни вещества и други опасни за здравето пълнители;
 • голямо тегло, ако сравните същия обем обикновен и концентриран продукт;
 • висока цена, но поради икономичната консумация се счита за по-изгодна от стандартните опаковки;
 • Преобладаващо приложение за автоматично пране, но можете да намерите и концентрат за ръчно пране.

В Русия концентратите едва набират популярност, но на Запад тези продукти почти напълно „завладяха“ пазара. Освен това производителите първо подобряват съставите на новите марки, като използват най-новите компоненти и екстракти в тях и едва след това преминават към конвенционалните прахове.Експертите също така обръщат внимание на високата безопасност на концентрираните смеси. Първо, те се контролират по-строго и второ, по-малко вероятно е да бъдат фалшифицирани от безскрупулни производители. За справка сред неконцентратите фалшификатите са 10 пъти по-чести.

Домакинята решава дали да използва модерни продукти или да се довери само на вече доказани марки. Но първо е по-добре да опитате концентрата поне веднъж, да оцените неговата консумация и ефективност, за да го опознаете по-добре. Както казват многобройни прегледи, мнозина „просто не разбират напълно какво означава да се мият с „мощен“ прах“.

Чужди средства

За тези, които решат да не подминават концентратите, предлагаме да изберат най-подходящия прах за пране по отношение на качество и цена. Асортиментът, представен от магазините, е толкова широк, че понякога е трудно да се вземе решение за покупка. Улеснихме задачата и прегледахме девет вида концентрирани прахове. Първо, нека разгледаме пет добре познати чуждестранни марки.

 1. Attack Bio EX. Японски универсален прах, който може да се използва за машинно и ръчно пране. Подходящо за всички видове материи, цветно, светло и бяло, синтетично и памучно бельо. Съставът не съдържа опасни фосфати, но съдържа агресивни анионни повърхностноактивни вещества и избелващи компоненти.
  Attack Bio EX

  Благодарение на последните вещества и ензими, продуктът се справя добре с петна, без да измива цвета или да уврежда структурата на материала.

 2. LV. Произведено във Финландия. Основното предимство на праха е замяната на агресивните анионни ПАВ с по-нежни и биоразградими нейонни. Благодарение на това, липсата на аромати и фосфати, продуктът не предизвиква алергии, което позволява да се използва без ограничения.Отличното изпиране се осигурява от ензими, които могат да проникнат в тъканта и да „изтласкат“ мръсотията отвътре.
  LV
 3. Lion Shoushu Blue Dia. Още един японски продукт за автоматично и ръчно пране, подходящ за всякакви видове и цветове материи. Отличава се с абсолютно безопасен състав без ПАВ, фосфати и сулфати. Избелващите съставки и ензими се борят с петната и нежно премахват петната както в гореща, така и в студена вода.
  Lion Shoushu Blue Dia
 4. Nissan Fafa с ензими и флорален аромат. Японска детска концентрирана пудра, която съдържа 10% ПАВ, алкални реагенти, омекотители за вода и избелващи ензими. Основната характеристика се счита за наличието на климатик, който елиминира електричеството и придава мекота на нещата. Приятният флорален аромат също е приятен.
  Нисан Фафа
 5. Прах за пране Ecover Color. Произведено в Белгия на базата на растителни повърхностно активни вещества, ензими, сапуни, натурален аромат и кислородна белина. Подобрената формула премахва петната без проблеми, има лек аромат, изплаква се напълно от тъканта и се изразходва по-бавно.
  Прах за пране Ecover Color

Повечето концентрати са универсални, което улеснява избора и по-нататъшната им употреба. Лесно е да се забележи относителната безопасност на съвременните формулировки, благодарение на отказа на производителите да използват опасни повърхностноактивни вещества и синтетични аромати. Удобството също е привлекателно - комплектът често се доставя със специална мерителна лъжица, която ви позволява точно да определите порцията продукт, необходима за измиване. Знак с основна информация ще ви помогне да се ориентирате в дозата.

Вътрешни марки

Чуждестранните фондове често са на висока цена, така че не пречи да обмислите местни алтернативи.На руския пазар има много производители, които предлагат на потребителите икономични и ефективни концентрирани прахове. Например следните марки и марки:

 • Chistown Professional Без фосфати. Името веднага показва липсата на фосфати, но в действителност съставът е много по-безопасен и по-естествен, тъй като съдържа само сапун, сода, лимонена киселина и вода. Това го прави хипоалергичен и омекотява прането, което не се отразява на качеството на пране.
  Chistown Professional Без фосфати

Сапунената основа лесно отстранява петна от протеини, мазнини и масла, без да оставя миризма или ивици.

 • Lotus Economy Universal. Разрешено е за цветно бельо, бяло и светло, независимо от материята. Този руски концентрат е много евтин в сравнение с чуждестранните аналози, а въпросът е, че е синтетичен. Преобладават различни видове ПАВ, включително и агресивни анионни. Наличен оптичен избелител.
  Lotus Economy Universal
 • Ефект Омега 506. За сложни петна е подходящ прах за пране от последно поколение на базата на активен кислород. В допълнение към стандартното пране и избелване, производителят обещава пълна дезинфекция поради способността на включените компоненти да дезинфекцират тъканите.
  Ефект Омега 506
 • Органичен натурален еко-прах. Още един продукт с безупречен състав: натурален сапун, сода и лимонена киселина. Концентратът се налива директно в барабана на машината и ефективно отстранява дори стари петна от прането. Абсолютно хипоалергичен и се препоръчва от първите дни на живота.
  Органично натурален

Намирането на безопасен, концентриран прах е лесно. Основното е да се съсредоточите върху марката, първо да проучите информацията, отпечатана върху опаковката или опаковката, и да не се страхувате да харчите пари - харченето на по-малко ще ви позволи да спестите в бъдеще.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня