Как да изсушите маратонки в сушилня Bosch?

Как да изсушите маратонки в сушилня BoschСлед като сушилните се появиха на пазара, те бяха предназначени да сушат само дрехи. Но както обикновено, хората веднага започнаха да експериментират и емпирично откриха възможността за автоматично сушене на обувки. Първоначално това беше в противоречие с правилата за работа, но скоро производителите се вслушаха в желанията и направиха сушилни машини, които имат способността да сушат обувки без вреда за устройството и самите обувки. Особено често има нужда от сушене на маратонки. Как например се сушат маратонки в сушилня Bosch?

Програма за сушене на маратонки

За съжаление машините на Bosch не са оборудвани със специален режим за сушене на обувки. В тази връзка потребителите срещат трудности при избора на подходяща програма и се губят. В този случай има смисъл да прочетете етикета за грижа на маратонките, за да разберете какви параметри са приемливи, за да не им навредите.подходящи програми за сушене на маратонки

Ако етикетът вече е изгубен, ще трябва да разчитате на вашите идеи и интуиция. Като цяло в този случай е по-добре да изсушите кръстовете естествено, но ако нямате търпение да поемате рискове, изберете най-нежните режими. Те могат да бъдат наречени „Вълна“, „Деликатни“, „Деликатни“, „Чувствителни“ и др. Тези режими се характеризират с ниски температури на въздуха, така че рискът от повреда на обувките е минимален.

Правила за сушене на маратонки

Също така е важно да запомните, че неправилното сушене на маратонки в сушилня може да навреди не само на обувките, но и на частите на устройството.Знаете ли, че в сушилнята барабанът се върти по абсолютно същия начин като в пералнята, с доста висока скорост – 1200 оборота в минута. Въртенето насърчава равномерното разпределение на горещия въздух в целия барабан и ускореното изпаряване на влагата от нещата. Ако сушите обувките си на такава скорост на центрофугиране, няма да свърши добре.

И така, има няколко важни правила, които трябва да спазвате, ако искате да изсушите маратонките си в сушилня ефективно и безопасно:

  • Освен ако няма специална програма за сушене на обувки, никога не поставяйте маратонките си сами в барабана. Добавете към тях одеяло, обемисти и меки предмети и пликове за завивки, за да намалите нивото на инерция и интензивността на ударите на обувките от вътрешната страна на машината. Освен това шумът по време на сушене ще бъде много по-малък.Не оставяйте маратонките си сами в сушилнята.
  • Преди да поставите маратонките си в сушилнята, трябва да ги измиете добре. Бучки мръсотия и прах могат да повредят устройството и да развалят външния вид на нещата, които се сушат едновременно с маратонките. Понякога малки камъчета могат да се забият в текстурата на подметката; отстранете ги. Ако обувките имат подвижни декоративни елементи (например звънци на връзки, ако говорим за детски обувки), те трябва да бъдат премахнати.

Ако маратонките са много богато украсени с неподвижни елементи, тогава е по-добре да не ги изсушавате машинно, а да ги изсушавате на ръка; същото важи и за обувките, които не са зашити с конци, а са залепени.

В някои модели сушилни можете да намерите специални стойки за барабани. Слагат се в барабана като рафт, а отгоре се слагат маратонки. Така сушенето ще бъде по-бързо, тъй като въздухът ще удари обувките от всички страни и механичното въздействие на обувките върху вътрешната страна на барабана ще бъде елиминирано.

Възможни рискове

Обувките с ниско качество почти сигурно няма да оцелеят при сушене в автоматична машина. Това се дължи на факта, че евтините материали, използвани в производството, не са проектирани да издържат на високи температури. Лепилото може да се разтопи, покритието да се напука, цветните декоративни елементи да избледнеят, а кристалите, мънистата и т.н. да се отлепят и да заседнат някъде. Затова е по-добре да сушите обувките си на стойка, това намалява подобни рискове.маратонките с кристали могат да се повредят

Друг неприятен проблем, с който може да се сблъскате при сушене на обувки при високи температури, е свиването. Обувките може да намалят с няколко номера, така че да бъдат дадени на някой по-млад или напълно изхвърлени.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня