Къде можете изгодно да поставите стара пералня?

Къде да поставим стара пералняПералните машини, за съжаление, рано или късно остаряват и излизат от строя. А какво да правим с големите домакински уреди, които вече са изслужили предназначението си? Може да има няколко отговора на този въпрос. Разбира се, първо ще разгледаме най-печелившите начини да се отървете от машината. И те могат да се считат само за онези методи, които:

 1. Те не изискват специални усилия от нас.
 2. Те не изискват нашите пари да бъдат изразходвани.
 3. Те ще ни донесат някаква полза.

Изгодни начини да се отървете от вашата пералня

Първият печеливш начин да се разделим с някога обичана, но вече не съвсем подходяща за нас техника ще бъде... никога няма да познаете! Върнете го в магазина за техника!!!

Връщаме машината в железария!

Магазин за битова техникаКак така? – питате вие: Все пак след толкова години работа никой със сигурност няма да я вземе обратно!

Точно така, на цената, която някога сте платили за него, те няма да го приемат от вас. И като цяло едва ли ще го приемат за пари в магазин. Но доста често една или друга верига магазини за домакински уреди провеждат различни промоции. В тези промоции предаването на старата ви пералня може да бъде отлична причина да получите значителна отстъпка за нова!

Обикновено се предоставят отстъпки както за работещи, така и за счупени домакински уреди. И дори за този, който е направен преди много години. Но за всеки случай препоръчваме да се обадите преди да отидете в магазина и да изясните всички въпроси относно промоцията и правилата.

Най-вероятно при тази опция ще трябва сами да доставите машината до магазина. Следователно този метод трудно може да се нарече много прост. Особено ако старата ви пералня е тежка.

Предайте в пунктовете за събиране на метални отпадъци

Пералня за метални отпадъциТази опция ви обещава малко пари. Точно колко пари ще получите ще зависи от това колко специални институции приемат такива предмети.И зависи каква машина имаш.

Още веднъж, Преди да отидете в пунктовете за събиране на метални отпадъци, препоръчваме да им се обадите. Можете също така да проверите дали извършват самостоятелно извозване на стари домакински уреди. Ако имате късмет и намерите организация, която сама взема оборудването, тогава рискувате да печелите пари без да се напрягате)

Можете да търсите подобни фирми в Интернет. или чрез различни вестници с реклами.

Безплатно извозване на битова техника

Безплатно извозване на пералняТези услуги се предоставят от различни компании в големи и вероятно малки градове на Русия. За да намерите компания, която е готова да получи старата ви пералня безплатно „бита в битки с неравен враг“, можете отново да използвате търсачките в Интернет.

Например, ако въведете в Yandex фразата: „Безплатно извозване на домакински уреди в Москва“, ще видите много сайтове, които предлагат тази услуга. В други градове също можете да намерите подобни компании.

Този метод за премахване на машината не може да се нарече печеливш. В крайна сметка той няма да ви донесе пари. Но може да се счита за най-простият. И всичко, което трябва да направите, е просто да се обадите и да изчакате пералнята с товарачи. Те сами ще изнесат домакинските уреди, а вие ще трябва само да гледате как си тръгват.

Каква е уловката? Да, няма особена уловка. Просто старата ви машина също струва пари:

 • Първо, той съдържа различни части, които могат да се използват за ремонт на други перални машини или за продажба.
 • Второ, съдържа метал, който също се приема като пари в брой.

Ето защо много организации ще се радват да ви освободят от проблема със скучното старо оборудване.

Продайте вашата пералня чрез табла за съобщения или вестници

Този метод ще бъде най-подходящ за тези, които имат стара пералня в работно състояние. Какво трябва да се направи?

 1. Посетете сайта
 2. Създайте обява за продажба на вашата пералня.
 3. По-добре е да направите снимка (рекламите със снимки привличат повече внимание).
 4. Напишете описание на машината (състоянието й, функции, програми и др.) и нейната цена.
 5. Публикувайте обява.

По същия начин можете да опитате да продадете дефектни домакински уреди. Не бива обаче да заблуждавате хората. Пишете веднага, че машината е дефектна. Посочете и какво точно се е счупило в него (ако знаете). Възможно е някой майстор да купи вашата пералня и да я използва за резервни части.

Между другото, чрез това табло за обяви можете да продавате не само домакински уреди, но като цяло всякакви нови и използвани артикули. Между другото, около как да закупите употребявана пералня на Avito вече писахме.

Просто го изхвърлете

Тази опция не е никак печеливша и освен това може да стане скъпа. Тъй като, за да изхвърлите пералнята, може да се нуждаете от помощта на товарачи и транспорт. Освен това трябва да се осигурят отделни специални контейнери за този вид едър боклук, които, разбира се, просто не се предлагат в повечето сметища.

Можем да препоръчаме този метод само на тези, които обичат да харчат излишни пари и да носят тежки товари. За всички останали препоръчваме описаните по-горе методи.

А ако сте креативна и изобретателна личност, можете да измислите как да използвате една ненужна машина и да я превърнете в оригинална мебел или практичен домакински уред.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Александър Александър:

  Нашите портиери отговарят за рециклирането на домакински уреди. Неофициално. Най-вероятно ще трябва да платите, за да излезете от апартамента.

 2. Граватар Наталия Наталия:

  Купих нова машина от магазина с безплатна доставка и веднага ми предложиха да взема старата безплатно.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня