Къде да поставите сол в съдомиялна машина Electrolux?

Къде да поставите сол в съдомиялна ElectroluxСпециалистите от сервизните центрове и производителите на домакински уреди винаги предупреждават, че не трябва да се използват съдомиялни машини, освен ако първо не се изсипе сол в съдомиялната машина. Съдомиялната машина може да работи в този режим известно време, но след известно време, поради такова грубо боравене, йонообменникът, който омекотява твърдата чешмяна вода, ще се повреди. Подмяната на този елемент е много скъпа, така че е по-добре да се гарантира, че в машината винаги има сол. И така, колко е необходимо и как да го добавите към PMM?

Местоположение на контейнера за сол

Резервоарът за сол в съдомиялната машина Electrolux се намира на същото място, както във всички други „домашни помощници“ - в долната част на камерата за миене. За да го намерите, трябва да издърпате долната кошница и да обърнете внимание на пластмасовия завинтващ се капак, разположен по-близо до ръба на стената на устройството.

Не бъркайте отделението за сол с филтъра за боклук, чийто капак обикновено е много по-голям и се намира по-близо до центъра на камерата.

Именно в този резервоар трябва да изсипвате сол всеки път, когато машината докладва това със специален индикатор на панела. Това е най-важното йонообменно устройство, благодарение на което съдомиялната Electrolux може да омекоти дори най-нискокачествената твърда чешмяна вода, така че запомнете добре нейното местоположение.

Посолява се внимателно

За удобство на потребителя всяка съдомиялна машина се доставя със специална фуния. Благодарение на големия си диаметър е удобно да се изсипва сол в бункера, без да се разпръскват солни гранули в цялата камера за миене.

Ако ще слагате сол в съдомиялната машина за първи път, не забравяйте да напълните резервоара за сол докрай с чиста вода.

Не се страхувайте, че при добавяне на сол водата от отделението ще се излее на дъното на камерата. Излишната вода от бункера ще се оттича в самия водопровод, а останалата течност от камерата за измиване може бързо да се отстрани със суха кърпа.избършете дъното на PMM и вратата от сол

Същото трябва да направите и със солните гранули, ако случайно ги разсипете на дъното на камерата. Не трябва да оставяте сол в камерата за миене, тъй като големите гранули могат да повредят дъното на камерата за миене на вашата съдомиялна Electrolux.

Имате ли нужда от много пари?

С броя на солните гранули всичко също не е толкова сложно, колкото изглежда на пръв поглед на новите собственици на PMM. Специалистите съветват да добавяте сол в кошчето, докато се напълни догоре. Резервоарът за сол в съдомиялните може да варира по размер, но средно побира около един килограм.

Домакините отбелязват, че обикновено килограм сол стига за няколко месеца, дори ако използвате активно съдомиялната Electrolux всеки ден. В същото време не е необходимо постоянно да ръсите сол за всеки случай, защото самото устройство ще ви уведоми, че контейнерът за сол е празен. В този случай ще светне специален индикатор без сол, който се намира на панела на машината.Съдомиялната машина бързо изчерпва солта

Невъзможно е да се знае предварително кога точно ще свърши солта, но можете приблизително да изчислите това, ако знаете твърдостта на чешмяната вода. Можете да получите тези данни, както следва:

  • свържете се с комуналната компания, която обслужва водоснабдяването ви;
  • намерете точни данни на официалния уебсайт на градската водоснабдителна компания, които трябва да се актуализират веднъж месечно;
  • проверете картата на твърдостта за регионите на Русия;
  • проверете сами твърдостта с помощта на интелигентни електронни устройства или обикновени тест ленти.

Главно на юг, в центъра на европейската част на Руската федерация и в южната част на Западен Сибир, водата е много по-твърда, отколкото в европейската част на страната и в Източен Сибир. Следователно жителите на първите региони могат да поддържат нивото на твърдост на съдомиялната машина Electrolux на високо ниво, а второто - на ниски нива.

Ако имате инсталиран по-модерен модел PMM, тогава той може сам да анализира качеството на чешмяната вода и да избере режима на консумация на сол. Старите машини изискват ръчно регулиране на дебита на солните гранули.

В съдомиялните Electrolux можете да изберете една от осем настройки за твърдост. Ниво нула се използва за най-меката вода, а ниво седем е за твърда вода с най-лошо качество. По подразбиране устройствата обикновено са настроени на средно ниво на твърдост, но коригирането на режима ще отнеме само няколко минути, така че никой не ви спира да променяте настройките веднъж на тримесечие, когато твърдостта на чешмяната вода обикновено се променя.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня