Къде да напълните климатика в пералнята Atlant?

Къде да напълните климатика в пералня AtlantАко добавите течен балсам към пералнята при пране, дрехите ви ще станат ароматни и меки. Резултатът пряко зависи от това какъв продукт изсипвате в машината и дали е използван правилно. Къде да напълните климатика в машината Atlant? Как да гарантираме, че нещата не се повредят по време на пране?

Намиране на правилния отдел

Изглежда, че няма разлика в кое отделение на дозатора се налива течният продукт. Но на практика пералнята поема веществото в зависимост от режима. Климатикът започва да работи след измиване, когато тече изплакване.

Тавата за пералня Atlant се състои от три части:

  • главен прахоуловител;
  • отделение за препарат за изплакване;
  • съд за прах за предварително пране.

Течността трябва да се излее в последно изпразненото отделение на тавата. Ако го добавите към контейнера за прах, пералната машина използва продукта директно по време на основния процес. По този начин балсамът ще се изразходва, защото ще се отмие по време на изплакването.

важно! Необходимо е да заредите перилни препарати в правилните отделения на тавата, тогава нещата няма да бъдат развалени.

В пералните машини Atlant местоположението на отделението за дозатор за климатика е различно от останалите. Обозначава се със син цвят и символ на цвете, а не с цифра, както при другите перални машини. Частта от тавата, предназначена за препарат за изплакване, е лесна за разграничаване по размер - тя е много по-тясна от другите отделения. Продуктът се изсипва тук, а прахът за пране се изсипва в контейнера за прах, обозначен с II.

Предназначение на други отдели

Вече разбрахме, че е невъзможно да объркате отделението за дозатор на климатика с други. Намира се между два по-големи. Вдясно е частта от тавата с иконата I, предназначена за накисване на силно замърсено пране. Тук се добавя препаратът, ако режимът изисква предварително пране или тази опция е избрана отделно.назначаване на други отдели

Отляво е отделението за дозатор със символ II, всъщност това е основното отделение. Прахът се излива тук при избор на която и да е програма. Ако не поставите продукта в основния съд за прах, машината просто ще изплакне прането във вода няколко пъти без никакъв ефект. Също така е невъзможно да объркате това отделение за дозатор с други, защото е най-просторното.

Следвайте инструкциите стриктно

Ако искате да играете на сигурно и да направите всичко правилно, отворете инструкциите, приложени към пералнята. Задължително е включен във всяка пералня Атлант. Ако не можете да го намерите, можете да намерите препоръки в Интернет. Сканирани копия на инструкции за всички модели са публикувани на различни тематични уебсайтове и форуми. Но е по-добре да използвате официалния уебсайт на производителя, където тази информация също е публично достъпна.инструкции за машината Атлант

Избягвайте замърсяване на дозатора

Необходимо е да се следи състоянието на климатичното отделение. Понякога пералната машина не премахва напълно продукта поради механични повреди. След това част от него остава вътре в отделението за дозатора, образувайки твърдо покритие.

Когато има твърде много натрупване на прах, перилните препарати не се доставят в достатъчни количества, което се отразява на качеството на пране.

За нормална работа трябва да почистите тавата:

  • извадете го от пералнята, избършете частта от плаката;
  • изсипете лимонена киселина във всички отделения на дозатора и пуснете измиването празно;
  • изсипете обикновена сода за хляб във всички отделения, налейте 9% разтвор на оцет и след като изчакате 15 минути, избършете.

След тази обработка отделението на дозатора ще бъде почистено от плаката и ще възвърне предишния си вид. Факт е, че след продължителна употреба тавата пожълтява. Контейнерът за прах трябва да се почиства периодично, за да се гарантира, че пералната машина работи правилно.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня