Къде да налеете препарат за изплакване в съдомиялна машина Bosch

Къде да налеете препарат за изплакване в съдомиялна машина BoschОпитните домакини знаят всичко за своите „домашни помощници“, но новите потребители често не могат да разберат своите съдомиялни машини. Например, много често те не могат да разберат къде и как да налеят препарат за изплакване в съдомиялната машина. И това е наистина важно, защото ако изберете грешно отделение за дозатор, машината ще използва домакински химикали в първите етапи от работния цикъл, поради което скъпият продукт ще бъде изхабен. Нека да разберем къде се намира отделението за препарат за изплакване в PMM.

Търся отделение за препарат за изплакване

Трябва да добавите препарат за изплакване, за да сте сигурни, че няма да останат следи по измитите съдове. Тези домакински химикали могат да работят само ако съдомиялната машина Bosch го използва в края на работния цикъл по време на фазата на изплакване на съдовете, а не в началото, по време на самото измиване. За да се случи това, препаратът за изплакване трябва да се налее в определено отделение на дозатора.

 • Отворете вратата на PMM и намерете пластмасова кутия от вътрешната й страна - така изглежда дозаторът за перилен препарат.
 • На кутията можете да видите две врати с резета, една вертикална продълговата и една правоъгълна.отделение за препарат за изплакване в PMM Bosch
 • Продълговатият вертикален участък е предназначен за препарат за изплакване. Изсипете продукта в отделението и го затворете.

Дозата препарат за изплакване за един цикъл зависи единствено от препарата, но можете да добавите повече препарат за изплакване, така че вашата съдомиялна машина Bosch да използва химикала за няколко последователни измивания.

 • Преди да започнете работа, остава само да добавите праха, таблетката или капсулата, както и мръсните съдове.

Освен това производителят препоръчва редовно да проверявате наличието на сол в съдомиялната машина. Машината може да работи без сол в резервоара за сол, но без нея йонообменникът, отговорен за омекотяването на твърдата чешмяна вода, може да се повреди. Промяната на този елемент е много скъпа, така че е по-добре редовно да добавяте специална сол към бункера.

Отделение за капсули

Не трябва да добавяте капсулата директно в камерата на долната тава, защото капсулата веднага ще се разтвори и продуктът ще отиде в канализацията, без да имате време да направите нищо. Съдомиялните Bosch имат специално отделение за капсули, монтирано на вратата на камерата за миене. Струва си да поставите таблетката точно там - това ще позволи на продукта да се разтвори на определен етап от работния цикъл.Къде да поставите таблета в съдомиялната машина Bosch

Отделението за капсули се намира лесно, въпреки че се намира на различни места в различните модели PMM. За да идентифицирате отделението, трябва да дешифрирате иконите, разположени върху капаците на отделенията на дозатора. Пиктограмата за таблетни продукти изглежда като пет ивици, симулиращи пръски вода, и обикновено се прилага върху правоъгълно отделение. Можете също така да добавите различни почистващи прахове към него, като отворите капака. За да поставите таблет, не е необходимо да отваряте капака, тъй като отстрани на отделението има отделна вдлъбнатина за капсулата.

Трябва ли да махна обвивката от хапчето?

Един от основните въпроси на новите потребители на съдомиялни Bosch е свързан с опаковането на таблета. Не е лесно да се отговори, защото на рафтовете на магазините се продават много различни домакински химикали, някои от които имат разтворима обвивка, а други - неразтворима. Ако сте закупили втори вид перилен препарат, опаковката трябва да се отстрани, преди да използвате таблетката. Можете да определите вида на опаковката по външния й вид - разтворима, най-често напълно прозрачна, а също и без резки и ивици за лесно отваряне. Неразтворимият обикновено има описаните свойства, освен това се състои от фолио.Трябва ли таблетките Finish да се разопаковат за съдомиялна машина?

Много е трудно да запомните всички перилни препарати с необходимия вид опаковка, затова ще изброим най-често срещаните. Таблетките от следния списък не е необходимо да се отварят, тъй като техните опаковки се разтварят напълно по време на работния цикъл.

 • Завършете Quantum.
 • Слънце Всичко в едно.
 • Содасан.
 • Dish Drops.

Това бяха продукти с разтворими опаковки. По-долу са изброени таблетни продукти, чиято обвивка трябва да се разкъса преди употреба.

 • Сомат.
 • Семейство OXO.
 • Фрош.
 • Еконта.
 • Еко покритие.

Ако не можете точно да определите от опаковката на таблета дали трябва да се отвори или не, тогава внимателно проучете инструкциите на производителя - той ще отговори на всичките ви въпроси само за няколко минути.

Къде е отделението за сол?

Споменахме специална техническа сол, която трябва да се добавя от време на време от резервоара за сол на съдомиялна машина Bosch, но новите потребители може да имат проблеми и с това. Можете да разберете, че трябва да добавите специален продукт към бункера, като погледнете специален индикатор, който ще започне да мига поради липса на сол.. Намирането на самия бункер също е лесно. Намира се в долната част на миялната камера, директно под долната кошница за съдове.

Най-удобният начин за зареждане на сол е използването на специална фуния. Понякога идва в комплект със съдомиялна машина Bosch, но най-често трябва да я закупите отделно. Цената му е приблизително $5, което си струва да похарчите за удобството.Колко често трябва да слагате сол в съдомиялната?

Когато зареждате сол за първи път, бункерът трябва първо да се напълни с чиста вода.Когато солта се зареди, цялата излишна течност ще изтече в канализацията и всичко, което трябва да направите, е да затворите плътно капака на отделението за сол, да смените долната кошница и да стартирате тестовия работен цикъл.

Начинаещите също често се интересуват от ефективността на домакинските химикали 3 в 1, които съдържат препарат, препарат за изплакване и сол. Те могат да се използват и могат да спестят малко от семейния бюджет, но съдържат твърде малко сол, за да омекотят твърдата чешмяна вода. Ето защо, ако живеете в район с лошо качество на водата, по-добре е да използвате специална сол заедно с таблетки 3 в 1, като редовно я добавяте в отделението за сол.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня