Възможно ли е да се пере яке от изкуствена кожа в пералня?

Възможно ли е да се пере яке от изкуствена кожа в пералня?Естетичният външен вид и ниската цена на облеклото от изкуствена кожа го правят достъпно и търсено сред младите хора и други. Като всеки друг материал, еко кожата изисква известна грижа, тъй като конвенционалните методи за почистване могат да повредят структурата на продукта. Ето защо, за да могат дрехите да издържат дълго време и да останат елегантни, трябва да перете яке от изкуствена кожа, като следвате определени правила.

Нека се подготвим за процеса

Преди да започнете да перете дрехи от изкуствена кожа, препоръчително е внимателно да проучите етикета. На него производителят посочва дали продуктът може да се пере в пералня и какви предпазни мерки трябва да се вземат при това. Такива инструкции от професионалисти помагат за цялостно почистване на дрехите от мръсотия, без да ги повредят. Обикновено етикетите показват:

 • режим на пране (ръчно или машинно);
 • приемлива температура на водата;
 • възможност за използване на химическо чистене;
 • подходяща опция за сушене (хоризонтална или вертикална).не забравяйте да прочетете етикета

Тези индикатори определят дали яке от изкуствена кожа може да се пере у дома. Ако етикетът липсва или е изгубен върху дрехите, можете да намерите препоръки в Интернет. За да направите това, трябва да намерите яке от същия производител със снимка на етикета.

Възможно ли е автоматично почистване?

Не винаги е възможно да се перат продукти от еко кожа в пералня. Автоматичното почистване може да повреди дрехите и да ги направи неизползваеми. За да не развалите предмета, преди измиване е необходимо да обърнете внимание на такива параметри на якето като:

 • плътност на материала (кожата трябва да е дебела);
 • наличието на икона на етикета, която ви позволява да използвате машината.

важно! За да не се деформира продуктът и да не загуби първоначалния си вид, яке от изкуствена кожа трябва да се пере без резки и груби движения, както и без механично въздействие.

При пране водата не трябва да надвишава 30 градуса, а пералнята трябва да е с деликатен цикъл. Преди да поставите артикул в машината, трябва да затегнете закопчалките, да проверите джобовете и да обърнете артикула наопаки. Спин, в този случай, не се препоръчва.изберете температура от 30 градуса

Минимизиране на контакта с вода

Сухото пране се използва само от външната страна на продукта, без да се потапя във вода. Продукти като сода за хляб, течен сапун или сапун за пране и глицеринов сапун ще помогнат за премахването на петна. Необходимо е да изберете перилен препарат в зависимост от вида на петната. За сухо почистване на дрехи от изкуствена кожа са ви необходими:

 • Разредете препарата с вода, като разбъркате разтвора, докато се образува пяна.
 • С помощта на мека четка нанесете разтвора върху проблемната зона на якето.
 • Препоръчително е да избършете третираната зона с чиста мека кърпа, напоена с вода.
 • суха мокра изкуствена кожа естествено.

важно! Когато перете изкуствена кожа, не трябва да използвате продукти, които съдържат хлор или други химикали, които могат да повредят материала.

Тази опция за пране е идеална за премахване на външни петна върху отделни части от дрехите. Този метод не се използва за почистване на подплатата вътре в якето.третирайте якето със сапунена гъба

Помислете за съветите на експертите

Професионалистите препоръчват редовно да избърсвате яке от изкуствена кожа с влажна мека кърпа, особено в зони със силно замърсяване (яка, джобове, маншети, лакти).Ако се появят петна, такива места могат да бъдат третирани с алкохолен разтвор. След пране на дрехите в пералнята, якето трябва да се изсуши на хоризонтална повърхност.

Можете също да закачите продукта отвътре навън на закачалки. По време на сушене избягвайте излагането на слънчева светлина и не поставяйте дрехите близо до радиатора. Изкуствената кожа може да изсъхне и да загуби форма, в резултат на което артикулът губи красивия си вид. За да избегнете това, се препоръчва да смажете материала с глицерин след почистване.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Тамара Тамара:

  Как да перете яке от еко кожа с косъм?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня