Най-добрият препарат за бебешко пране

бебешки пудриС раждането на дете всички родители се замислят как да перат дрехите на децата си. Гамата от прахове е твърде огромна, включително хипоалергенни прахове, прахове за новородени и само за деца. Кой е най-добрият, кой изпира нещата ефективно и вреди най-малко на детето? Не е лесно да се отговори на тези въпроси, трябва да проучите състава на праховете, да проведете експеримент и да измиете замърсените предмети и едва след това да направите заключение.

Изисквания към детски перилни препарати

Когато избирате детски прах за пране, трябва да запомните изискванията за детския прах:

 • липсата на фосфати и техните заместители зеолити, които влияят не само на околната среда, но и на кожата на детето, неговия имунитет и функционирането на отделителната система;

  Фосфонатите са не по-малко опасни и следователно съдържанието им в праха също трябва да бъде минимално, по-добре е изобщо да не присъстват.

 • отсъствие на повърхностноактивни вещества или тяхното намалено количество; повърхностноактивните вещества от растителен произход са по-малко вредни. Повърхностноактивните вещества не трябва да надвишават 15% от общия състав на праха, тъй като те трудно се изплакват от дрехи и бельо и след това попадат върху кожата на детето;
 • липса на хлор и белина с оптични частици;
 • натурален състав, включващ сапун на растителна основа, сода, сапунен орех, вода и може би други безвредни съставки;
 • наличието на марката „хипоалергичен“, „екологичен“, „деца“ или „за новородени“, такъв етикет най-често показва безопасния състав на праха, въпреки че някои производители могат да скрият агресивния състав на продукта;
 • липса на остра миризма,
 • прахът за пране трябва да се разтваря добре и бързо във вода;
 • отстранява ефективно петна от различен произход.

Разновидности

Детските перилни препарати се произвеждат в насипни и течни форми. Съставът на течните продукти обикновено е по-малко агресивен от състава на праха. В допълнение, прахът за пране има редица други разлики от гела за пране:

 1. гелът се разтваря във вода по-добре от праха;
 2. температурата на водата при използване на гела трябва да бъде 30-40 градуса и Можете да перете с прах при температури от 30 до 90 градуса, което повишава ефективността му при пране на силно замърсено детско пране;
 3. прахът съдържа прахови частици, които, ако попаднат в дихателните пътища, могат да причинят дразнене на лигавицата, което води до кихане и сълзене;
 4. гелът е по-удобен за съхранение, той е в затворен пластмасов контейнер, докато прахът може да се насити с влага и да се слепи на бучки;
 5. Към геловете се добавят дезинфекционни компоненти, както и компоненти, които омекотяват детските дрехи.

За ваша информация! Съдържанието на фосфати и повърхностноактивни вещества също е различно, обикновено тяхната концентрация е по-ниска в геловете.

Препоръки за избор

Изборът на най-добрата пудра за деца не е никак лесен. Влизайки в онлайн магазин или обикновен търговски обект в нашия град или село, бързо се убеждаваме в това. Дори селски смесен магазин предлага на клиентите няколко вида пудра за деца, да не говорим за хипермаркет, в който има толкова много пудра, че лесно можете да се удавите в нея.

Агресивната реклама не ни помага с нищо, а точно обратното. Всеки производител „дърпа одеялото върху себе си“, се стреми да докаже с всички средства, че неговият прах наистина е най-достоен, но в действителност се оказва точно обратното.Така че бедният потребител трябва да използва пробата и грешката, за да намери подходящ прах за пране за деца, като всеки път рискува здравето на своите близки.

Ние сме против такава съмнителна лотария, затова ви предлагаме да обърнете внимание на някои препоръки от експерти, които ще ви помогнат да изберете най-висококачествения прах за новородени и по-големи деца.

 1. Ако предпочитате скъпи чужди прахове за пране, пазете се от фалшификати. Инсталирайте програма за разпознаване на баркод на продукта на вашия смартфон. С негова помощ можете да установите за секунди произхода на праха точно в стените на магазина.прахообразен състав
 2. Не гледайте специално лицевата страна на опаковката на бебешката пудра, там има предимно рекламна информация, която не винаги отговаря на действителността. Незабавно разопаковайте опаковката на праха с обратната страна и прочетете състава.
 3. Обърнете внимание на сроковете на годност на избрания от вас прах. Моля, обърнете внимание, че колкото по-стар е прахът, толкова по-лесно се разтваря във вода, което означава, че може да се изплакне от нещата на новородените. Колкото по-свеж е прахът, толкова по-добре.
 4. Уверете се, че опаковката е непокътната, особено меката опаковка. Нестабилните торбички с прах често се чупят и мръсотията попада в праха през дупките, да не говорим за факта, че доста голямо количество продукт се разлива през дупката.

! Вдлъбнатини и сериозни драскотини по кутията с бебешка пудра също говорят много. Ако видите точно такава кутия пред вас, преместете я настрани и вземете друга.

 1. Погледнете и страната, в която се произвежда прахът. Моля, имайте предвид, че детският прах за пране от Европа ще се различава по качество от домашните за по-добро, но също така ще струва много повече.
 2. Не гледайте наистина цената на пудрата.Точно както сред скъпите прахове доста често има безполезни продукти, така и сред евтините, в този случай не забелязахме никакъв ценови модел.
 3. Ако вземете бебешка пудра в меки опаковки, опипайте я за големи бучки. Ако има много бучки в опаковката, продуктът не е пресен или е съхраняван неправилно, или и двете.

Общ преглед на инструментите

Ще прегледаме различни продукти, ще изясним техния състав и ще разберем цената.

Domal Baby е немски измивен гел, съдържащ до 15% ПАВ, сапун, до 5% фосфонати, ензими, екстракт от лайка и консерванти. Температурата на подстригване с този продукт не трябва да надвишава 60 градуса. Можете да използвате препарата за пране на дрехи за новородени. На бутилката има информативен етикет. Domal действа добре върху петна от бебешка храна, маркери, кръв и растително масло. Недостатъкът на гела е, че не може да пере вълнени дрехи, освен това цената му е доста висока. Бутилка от 1,5 литра струва почти 5 долара.

domal-бебе

HAAH прах е израелски концентриран прах за пране на детски дрехи. Съставът му е повече или по-малко безопасен. Повърхностно активното вещество съдържа не повече от 15%, има сапун, не повече от 5% фосфонати, белина, съдържаща кислород, хипоалергенен аромат. Подходящ за пране на деликатни дрехи, може да се използва при температура 900. Опаковка от 3 кг струва приблизително 11 долара.

прах-xaax

AQA baby е гел за детско бельо и облекло, произведен в Русия. Съдържа по-малко от 10% повърхностно активни вещества, ензими, вода, консервант и ароматна парфюмна композиция. Като цяло съставът е безвреден, освен ако, разбира се, детето не е алергично. След измиване нещата с този гел остават меки и се справят добре с леки петна. Цената за 1,5 литра е около $3.

ака-бебе

Сапунът на прах „Нашата майка” е прах за пране с най-безвреден състав и следователно не предизвиква алергии при децата. Консистенцията на продукта наподобява сапунени стърготини. Състав: сода бикарбонат, вода, титанов диоксид, глицерин. Според производителя този прах е предназначен за ръчно и машинно пране, но преди да се постави в машината трябва да се разтвори до образуване на каша. Този прах измива нещата добре, за да подобрите ефекта, можете да ги накиснете за известно време със същия прах. Цената на опаковка от 900 г е около 5 долара.

нашата майка на прах

ROCKET SOAP прах е японски прах на основата на сода. Не можем да кажем със сигурност какво е включено в този прах; преводният етикет показва само наличието на алкилов етер, карбонат и сулфат. Прахът е предназначен за пране на детско и бельо, работи при температура не по-висока от 40 градуса. Може да се използва за автоматични машини. Нещата, изпрани с него, нямат миризма. Като цяло пудрата е прилична. Въпреки това, много рядко се намира в магазините и е доста скъпо, около $6 за 1 кг.

прах-ракета-сапун

И така, в търсенето на най-добрата бебешка пудра, стигнахме до извода, че има нещо различно за всяко семейство. Надяваме се, че сега знаете какъв трябва да бъде такъв прах. Праховете с „абсолютно“ безопасен състав са рядкост, може би в рейтинг на прахове за новородени ще намерите един от тези. Или може би тяхната вреда е просто преувеличена и не трябва да отивате твърде далеч? Намерете средата, изберете продукт, който съдържа минимум компоненти, необходими за пране на мръсни бебешки дрехи и не предизвиква алергии у вашето бебе. Приятно пазаруване!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня