Режим Machine Care в съдомиялна машина Bosch

Режим Machine Care в съдомиялна машина BoschКолкото по-модерни са домакинските уреди, толкова повече различни режими и опции имат. Режимът Machine Care в съдомиялна машина Bosch може да изненада необучен потребител, защото на пръв поглед е напълно неясно защо може да е необходим. Тази полезна функция ще анализираме подробно в рамките на тази публикация.

Целта на тази опция

Руският превод на този режим е „Грижа за пералната машина“, след което веднага става ясно какво да очаквате от функцията. Тази опция за самопочистване помага за премахване на мазнини, плака и други сериозни замърсители от вътрешните компоненти на „домашния асистент“. Експертите препоръчват този работен цикъл да се изпълнява поне веднъж месечно или на всеки 30 измивания.

Machine Care се задължава да работи само без мръсни съдове в миялната камера. Режимът помага за постоянното поддържане на вътрешността на съдомиялната Bosch чиста чрез измиване на вътрешността на машината с вода, загрята до висока температура. За по-голяма ефективност е необходимо този работен цикъл да се изпълнява заедно със специални домакински химикали, които ще помогнат за премахване на варовик, упорити мазнини и други неприятни замърсители.

Ако мръсотията не бъде отстранена навреме от вътрешните компоненти на PMM, това значително ще съкрати живота на домакинския уред и дори може да доведе до повреда на устройството.

Преди всяко начало на самопочистване, не забравяйте да премахнете всички видими замърсявания в камерата за миене със собствените си ръце, като използвате гъба или кърпа. След това можете да стартирате режима, който се състои от три цикъла на изплакване; след последния индикаторът Machine Care ще изгасне.Икона за грижа за машината

Самата машина може да каже на потребителя кога е време да почисти оборудването.Обърнете внимание на индикатора Machine Care на панела на съдомиялната машина, защото ако той светне сам, това означава, че трябва да започнете самопочистване, като не забравяте да добавите специален препарат, без който почистването няма да бъде много ефективно.

Полезни опции на PMM Bosch

Съвременните съдомиялни машини Bosch понякога са трудни за разбиране поради увеличения диапазон от работни цикли и допълнителни функции. Така че потребителят вече не мисли какво означава това, когато разглежда следващата опция, описахме накратко съвременните помощни функции, които улесняват живота на домакините.

 • Режим за пестене на време (VarioSpeed). Тази опция ви позволява да намалите базовото време на избрания работен цикъл с 20-50 процента.
 • Хигиеничен режим. Активирането на тази функция повишава температурата на водата в камерата за измиване до високи стойности, за да се осигури ефект на дезинфекция. Опцията удължава всеки работен цикъл с приблизително 25 минути.
 • Половин товар. Този режим е за тези, които не са събирали мръсни чинии за една седмица, за да заредят напълно камерата за миене, но искат да измият няколко комплекта чинии точно сега. Функцията пести вода и електричество, освен това значително намалява времето за почистване.половин товар PMM Bosch
 • Допълнително изсушаване. Програмата повишава температурата на сушене и също така увеличава продължителността на етапа, така че в края на работния цикъл потребителят получава напълно сухи съдове и прибори.

Това не са всички допълнителни опции, достъпни за потребителите на продукти на Bosch. Но ние разгледахме най-често срещаните и, като правило, най-неразбираемите.

Популярни режими на съдомиялна машина Bosch

И накрая, нека да разгледаме основните цикли на работа на „домашните асистенти“ от марката Bosch. Всички описани програми са налични в съвременните машини, но те могат да се различават леко по име и продължителност на работа.

 • Екологичен режим. Подходящ за средно замърсени съдове. Отличава се с икономична консумация на вода и електроенергия - само 10 литра на цикъл и 0,97 киловата на час.Загряването на водата е 50 градуса по Целзий, продължителността е 120 минути или 80 минути с включена опция за пестене на време.Еко режим в съдомиялната
 • Интензивен режим. От съществено значение за най-мръсните съдове. Включва допълнителна стъпка на накисване, четири цикъла на изплакване плюс изсушаване. Водата се загрява до 70 градуса, като продължителността може да достигне 180 минути, което зависи от модела на съдомиялната машина.
 • Класически режим. Включва предварително изплакване, измиване на съдове във вода, загрята до 65 градуса по Целзий, два цикъла на изплакване и сушене. Помага за почистване на тенджери, тенджери, тигани и чинии за 120 минути.
 • Деликатен режим. Предназначен за нежно измиване на най-крехките предмети от кристал, порцелан, стъкло, керамика и други фини материали. Тази програма продължава около 180 минути.
 • Бърз режим. Използва се за наскоро използвани съдове, които не са много замърсени, покрити с мазнина или засъхнали остатъци от храна. Загряването на водата е 45 градуса, продължителността е от 30 до 60 минути, няма изсушаване.
 • Нощен режим. Използва се в ситуации, когато е необходимо да се създаде възможно най-малко шум, например в ситуации, когато цикълът е умишлено забавен през нощта. Течността в камерата за пране се нагрява до 50 градуса по Целзий, продължителността на цикъла достига 240 минути - най-дългото време за пране в „домашните помощници“ от Bosch.
 • Допълнително изплакване. Програмата може да се стартира в ситуация, в която потребителят е недоволен от резултата от работния цикъл. Само за 20 минути PMM ще премахне напълно всякакви следи от домакински химикали от съдовете.

Вече знаете отлично как да използвате основните програми на съдомиялната машина, както и техните допълнителни функции. Винаги внимателно избирайте цикъла на работа, защото това засяга не само ефективността на измиване на съдовете, но и живота на съдомиялната машина Bosch.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня