Мини перални за летни вили

мини перални за градинатаМалките перални машини са необходими не само за тези, които нямат достатъчно място в апартамента си, за да инсталират пълноценно оборудване, но и за тези, които живеят в страната през летния сезон. Най-често летните жители купуват мини перални машини, защото трябва да перат дрехите си малко по малко. Трябва да разберете кои машини са полезни за използване в летни вили.

Видове перални машини

Първо, струва си да разберете кои перални машини са класифицирани като малки. Всичко е съвсем просто, както автоматичните барабанни перални машини, така и полуавтоматичните машини тип активатор могат да бъдат малки. Разбира се, автоматичните перални машини са по-популярни. Те са лесни за работа, но „натъпкани“ със сложна електроника, която е уязвима на пренапрежения, и това се случва по-често в страната.

малка автоматична машинаМини автоматична машина, поради нестандартните си размери, струва с порядък повече. Нека също да отбележим, че на пазара няма толкова много модели такива машини. Автоматична пералня за дача се избира при смяна на стари уреди в апартамент. Старата пералня се отвежда в дачата, а у дома се инсталира нова. Ако имате нужда от малка и евтина машина, тогава е по-добре да закупите полуавтоматична машина.

Има активаторни машини без центрофугиране, те се наричат ​​още мини машини или „бебешки” машини, както и машини с центрофугиране. По принцип пералните с два резервоара също са с малки размери; теглото им е до 20 кг. Всички те не изискват водопровод и канализация; водата се налива директно в резервоара с кофа. Въпреки че някои имат специален маркуч, който може да се прикрепи към водопроводния кран, в страната няма такъв.

важно! Машина тип активатор може да бъде оставена за зимата в неотопляема къща, докато автоматична машина може да не оцелее при такова „зимуване“.

перални с и без центрофуга

Как да изберем най-доброто

Можете да закупите всяка пералня за вашата дача, но преди да направите това, трябва да отговорите на въпросите:

  1. Има ли течаща вода в дачата? (Ат инсталиране на автоматична машина без течаща вода Може да възникнат трудности, така че не бързайте с този избор).
  2. Колко често ще перете и колко пране ще поставите в машината? Ако се използва често, по-подходяща е автоматична машина; ще има по-голям товар и двигателя няма да прегрява.
  3. Какъв вид пране ще перете и имате ли нужда от допълнителни функции за това? За прости градински предмети и спално бельо ще бъде достатъчна машина за активиране, но за пране на деликатни тъкани е по-подходяща автоматична машина.
  4. Имате ли нужда от въртене? Центрофугата е функция, която ще ви спести време и усилия. Според нас тази функция не трябва да се изоставя; активаторните машини с центрофуга не са много по-скъпи без центрофуги, но ако всичко зависи от размерите, решете сами.
  5. Колко пари можете да похарчите за закупуване на пералня за вашата дача? Колкото по-малко е количеството, толкова по-проста ще бъде техниката, но това не означава, че ще бъде лоша, може да бъде икономична.

Помня! Колкото по-сложно е оборудването, толкова по-трудно е да се ремонтира. Малко вероятно е да искате да ремонтирате автоматична машина, предназначена за градината.

Ако отговорите на всички тези въпроси, преди дори да отидете до магазина, имате по-голям шанс да закупите най-добрата пералня. Ще вземете предвид всичко, което е важно за вас, но магазинът може да наложи продукт, който трябва да бъде продаден спешно и изобщо не е задължително той да отговаря на вашите изисквания.

Преглед на мини перални машини

Нека да разгледаме най-популярните перални машини за летни вили, които се търсят в магазините. Нека сравним техните характеристики.

Малютка-М SM-425 е пералня без водопровод. В един цикъл можете да изперете не повече от 1 кг пране. Машината разполага с механичен таймер. В края на цикъла се изключва автоматично. Комплектът включва и маркуч за източване на вода, така че няма да има проблеми с работата. Машината може лесно да се мести и транспортира, защото теглото й е само 9 кг. И струва около 48 долара.

Baby model 225 е друга руска машина. Формата на резервоара също се различава от предишната и теглото на това „бебе“ е 8 кг. Средна цена: $45.

Пералня Malyutka

Fairy-2 е пералня, подходяща за лятна резиденция. Тази машина може да пере 2 кг пране наведнъж. Той е малко по-голям от предишните модели, теглото му е 14 кг. Цената му е 56 долара.

Princess SM-1 Blue е пералня със зареждане от 1 кг пране. Самата машина е много малка и тежи само 5 кг. Таймерът на това „бебе“ е проектиран за 15 минути. Цената е $52.

Перални фея и принцеса

Snow White XPB 30-2000S е малка пералня със зареждане до 3 кг сухо пране. Има много положителни отзиви и е много подходящ за лятна резиденция. Цената е само 48 долара.

Snow White XPB 45-968S – тази машина за активиране има въртене. Може да пере 4,5 кг и центрофугира 4 кг. Потребителите отбелязват, че машината се измива добре и има капан за мъх. Но има недостатъци: къс захранващ кабел, крехки маркучи. Много хора не използват маркуч за подаване на вода. Като цяло добър вариант за лятна вила.

перални Снежанка

Има доста производители на машини за активиране. Пералните машини за дачи се сглобяват не само в Русия, но и в Китай и Беларус. Вече писахме за някои производители на такова оборудване в статията. Полуавтоматични перални за вили. Бъдете внимателни, когато купувате мини машина, проверете я от всички страни, проверете компонентите. Късмет!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня