Малки перални - преглед

Мини пералняМалките перални машини станаха много популярни през последните години. Това не е изненадващо, защото не всеки апартамент има място за стандартни размери, но този елемент е просто незаменим във всеки дом.

Да разгледаме модела Renova WS - 15 T. Той може да се справи с 1,5 кг пране за едно пране, а теглото му е само 5 кг. Производителите ясно са проектирали рекорден модел по отношение на съотношението на теглото на прането и самото устройство. Мини пералните машини с полуавтоматични центрофуги никога няма да могат да ви зарадват толкова, колкото автоматичните машини. Нека се опитаме да разберем такива продукти като мини автоматични перални машини.

История

През 2013 г. Chanhee Hana създаде продукт, който с право може да се нарече рекорд! Най-малката автоматична пералня, която може да глади с пара. Нарича се Соло, защото може да побере само едно нещо.

Такава машина може лесно да бъде окачена на стената и на външен вид е напълно различна от обикновената пералня. Размерът му е приблизително 40 см дължина и 13 см височина, няма нужда от водоснабдяване. Автоматична пералня с толкова малък размер определено впечатли цялото население на страната.

Перални под мивка

Малка пералня

Компактните перални машини с предно зареждане се монтират лесно под мивки или в кухненски шкафове. По този начин спестяваме място в кухненския интериор и „работен кон“, който ще служи вярно дълги години. Що се отнася до размерите, в продажба можете да намерите модели, започващи от 67 см.

Вероятно е разумно да се каже, че Европа и Америка са известни със своята технологична функционалност.Ето защо е най-вероятно мини пералнята да е инсталирана не под мивката, а зад стилна врата на шкафа. Това може да се потвърди от наличието на плотове с мивка за пералня.

В резултат на това мини автоматичните перални са идеално разположени в секциите на шкафа под мивките. Ако говорим за местни производители, тогава мивката Water Lily е добър вариант, за тези модели канализацията се намира в далечния ъгъл. И това перфектно решава всички комуникационни проблеми за малка пералня под ръчно пране.
Има и други опции за мивки, които са идеални за перални машини.

Има една важна подробност, която трябва да имате предвид при инсталирането:

Гофрираният маркуч не трябва да се огъва под остър ъгъл, тъй като това може да доведе до някои неприятни последици.

Редовни и вградени

Малка пералня за вгражданеУредите за вграждане трябва да бъдат проектирани така, че да са красиви, да отговарят на стила на стаята или да са скрити зад вратата на шкафа. Продуктът също трябва да бъде лесен за достъп.

Какви домакински уреди от този тип се предлагат в магазините:

  • в магазините може да срещнете мини пералня с размери 67 - 70 см (опция мивка);
  • и компактна пералня с размери 82 см, която лесно се монтира в мебел и следва нейните контури.

Последният модел често се прави с врата, която скрива барабана от поглед. С такава врата машината се вгражда в мебелен комплект и се превръща в хармонична мебел. Има и вариант, когато предният панел е част от повърхността на шкафа - той се вижда, но изглежда много естетически.

Струва си да се отбележи, че понякога можете да намерите машина с дълбочина само 55 см, те също се наричат ​​тесен модел.Такива продукти също са търсени в съвременния свят.

Малките перални машини спестяват място в апартамента

Не е необходимо да купувате малък модел машина, за да я интегрирате в мебели. В малки апартаменти, в малки къщи, когато има малка баня, хората предпочитат да използват обикновени невградени домакински уреди. Освен това, ако семейството не е голямо, тогава често просто няма нужда от устройства с големи размери.

Хората често купуват компактни перални машини с горно зареждане, защото в много отношения това устройство е по-удобно. В семейства с малки деца е особено препоръчително да се обмисли вариантът с вертикално натоварване. Децата не ходят там и винаги има по-малко такива проблеми.

Нека обобщим

Пералнята е чудесен помощник в дома и заема малко място. Може да се вгради в мебели или да се монтира под мивка. Всичко зависи от възможността за свързване на всички необходими комуникации на това място.

Има и недостатък, който е високата цена. Инсталирането на такива модели се извършва в ограничено пространство и поради това понякога причинява трудности. Факт е, че такива вградени уреди не могат да се бутат на колела, както например се случва при съдомиялните машини. Това е логично, тъй като по време на центрофугиране машината работи на високи обороти и има вибрации.

Вградената пералня има редица предимства:

  • тя не е оченце. Тя е напълно невидима за гости и членове на домакинството;
  • децата не пречат на машината по време на пране;
  • животните не дъвчат маркучи;
  • Основното предимство е естетиката и поддържането на комфорт в апартамента.

Автоматичната машина е просто незаменим помощник във всяко семейство. Разбира се, човек сам избира коя опция е подходяща за домашните му условия.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня