Възможно ли е да поставите микровълнова печка на пералня?

микровълнова на пералняС ограничено кухненско пространство и голям брой домакински уреди, повечето хора имат въпрос: възможно ли е да поставите микровълнова фурна на пералня? Някои хора просто го инсталират и това е, без да мислят за последствията и да не обръщат внимание на инструкциите в инструкциите за домакински уреди. Затова решихме да дадем нашия отговор, подреждайки всичко.

Предимства и недостатъци

Като начало нека уточним, че когато монтираме микровълнова фурна на пералня, имаме предвид машини с предно зареждане. Определено не можете да поставите микровълнова печка на машина с горно зареждане и като цяло е по-добре да не поставяте нищо върху нея, тъй като всеки път, когато отворите вратата на люка, ще трябва да премахнете всичко. Що се отнася до машината с предно зареждане, производителите на такова оборудване предупреждават, че върху машината не трябва да се поставят тежки предмети с тегло над 15 кг.

микровълнова на скобиМикровълновите фурни са доста тежки, но всичко ще зависи от конкретния модел и неговия размер. Има както малки печки с тегло около 5 кг, така и големи с тегло 18 кг. Следователно изводът е следният: голяма микровълнова няма място на пералня. По-добре е да го поставите на плот или да го окачите на скоби. Голямото тегло на микровълновата ще създаде голям инерционен момент, когато машината вибрира по време на центрофугиране или пране, така че фурната може бавно да се придвижи към ръба на машината.

Вторият важен нюанс са микровълните, излъчвани от микровълновата фурна и тяхното въздействие върху електронния блок на пералнята.Според повечето експерти такова излъчване няма да повреди микросхемите на пералната машина, тъй като корпусът и рефлекторите вътре в микровълновата фурна предпазват от проникването им навън.

Също така някои експерти са против поставянето на микровълнова фурна върху пералня, обяснявайки това с факта, че фурната съдържа магнетрон. Структурата му наподобява магнетрона на електрическа крушка. И както знаете, високите вибрации съкращават експлоатационния живот на електрическата крушка и съответно това не може да не се отрази на микровълновата фурна.

За ваша информация! Въпреки горните аргументи, много потребители вече са експериментирали и твърдят, че микровълновата им печка е била на пералнята повече от 5 години и нищо не се случва.

Следователно мнението на хората за това дали все още може да се инсталира или не е разделено приблизително наполовина. Ние се придържаме към гледната точка, че е по-добре да избягваме близостта на микровълнова печка и пералня. Удобен инсталирайте пералнята под плота, и сложете каквото искате на плота. Предимството на това разположение е, че няма да разлеете нищо върху горния капак, машината е защитена. Но в крайна сметка зависи от вас да решите.

Какво трябва да имате предвид при инсталиране на микровълнова печка

Ако след много мисли къде да поставите микровълновата печка, все пак решите да я инсталирате на пералнята, тогава трябва да го направите правилно.

Теоретично е възможно да го инсталирате, но на практика няма да е лесно. На какво трябва да обърнете внимание?

  • Първо, сравнете размерите на вашата пералня и микровълнова печка, особено дълбочината. Днес тесните перални машини, чиято дълбочина е 35-36 см, станаха много популярни. Не трябва да поставяте голяма микровълнова фурна с дълбочина 34-36 см, още по-малко 41 см, върху тясна перална машина, не само защото ще изглежда през ръба на машината, но и защото тесните машини са по-податливи на вибрация. Но микровълнова печка с дълбочина 28 см ще бъде напълно възможна за инсталиране.
  • За да намалите вибрациите от машината, можете да поставите гумена постелка под микровълновата или да направите гумени крачета на самата печка.
  • Не забравяйте изхода. Микровълновите печки обикновено имат къс кабел, така че изходът трябва да бъде разположен възможно най-близо. В този случай пералната машина трябва да бъде включена в отделен заземен контакт; използването на удължителен кабел не е разрешено.
  • И, разбира се, теглото на микровълновата е важно. Вече сме писали за това, но нека ви напомним отново - върху пералнята можете да поставите само микровълнова печка, която е лека.

Какво друго можете да поставите на машината за удобство в ежедневието?

пералня в банятаВ допълнение към микровълновата, хората се опитват да инсталират други домакински уреди на пералнята. Така например можете да поставите електрическа кана, но не забравяйте да поставите салфетка под нея. Някои хора питат, възможно ли е да поставите съдомиялна машина върху пералнята? Смятаме, че не, защото:

  • има много тегло, повече от това на микровълнова фурна;
  • големи размери;
  • съществува риск от изтичане на вода от съдомиялната машина върху блока за управление на пералната машина, което ще доведе до скъпи ремонти.

Можете да поставите някои кухненски аксесоари на свободностояща пералня, но просто не прекалявайте, иначе ще изглежда като куп боклук. Бутилки от шампоан, буркани и други аксесоари за баня често се поставят върху пералнята, инсталирана в банята.Той замества рафта, ако наистина няма място, моля, поставете го, няма да има вреда. От гледна точка на дизайна и интериора е по-добре да не претрупвате машината или да поставяте един аксесоар в темата на стаята.

важно! Не поставяйте чупливи стъклени предмети върху пералната машина, които могат да се счупят поради вибрации.

За да обобщим, не всеки домакински уред може да бъде инсталиран на пералня. Дори микровълновите са различни. Ние вярваме, че машината трябва да е последното място, където да поставите нещо. Колкото по-малко предмети има, толкова по-спретнато и спретнато изглежда декорацията на стаята. Търсете варианти, защото всъщност не са толкова малко.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня