Могат ли бебешките шишета да се мият в съдомиялна?

бебешки шишетаТрадиционно майките мият бебешките шишета на ръка, тъй като тази жизненоважна посуда за бебето не може да се довери на технологията. Тези дългогодишни възгледи постепенно се превръщат в нещо от миналото с увеличаването на използването на съдомиялни машини. Има много майки, които без колебание се заемат да мият бебешките бутилки в съдомиялната машина заедно с останалите съдове, смятайки, че това е напълно безопасно за здравето на бебето. Дали това е вярно или не, нека разберем.

какво може да стане

Преди да поставите съдове, особено бебешки бутилки, трябва да разберете дали те могат да се мият в съдомиялна машина. За съжаление все още има майки, които купуват съдове за бебетата си от случайни търговци на пазара или в неспециализирани магазини.

Би било полезно да ви напомним, че такива непроверени продукти могат да бъдат опасни за здравето на бебето, особено след като ги измиете в съдомиялна машина.

Нискокачествената пластмаса започва да се разпада под въздействието на високи температури, освобождавайки чудовищно вредни химикали, които се утаяват по вътрешните стени на бутилката и навлизат в тялото на детето с течността. Не е трудно да се предположи до какви последствия може да доведе това. Продуктите, изработени от специално стъкло или бутилки Avent, които определено могат да се мият в съдомиялна машина, ще бъдат абсолютно безопасни.

Не трябва да поставяте биберони и бутилки в машината; по-добре е да ги перете отделно на ръка, като обръщате специално внимание на труднодостъпните места. Ако оставите зърното върху бутилката, то няма да се измие отвътре. Бактериите бързо ще започнат да се размножават в остатъците от мляко или сок, което никак не е добре за здравето на бебето.

Как и с какво да се мие?измиване на бебешки шишета

Противно на общоприетото схващане, бебешките бутилки се измиват добре на почти всяка програма. Не използвайте твърде гореща вода 700C и по-горе. Обикновено водата става толкова гореща, когато е инсталирана програма за интензивно пране, че може да се пропусне.Останалите програми са доста подходящи. Също така трябва да решите с какво ще миете бутилките, защото те не могат да се поставят с обикновени съдове.

  1. С други детски ястия.
  2. С детски играчки.
  3. С кореноплодни зеленчуци.

Това може да изглежда странно за мнозина, но освен детски съдове, в съдомиялна машина могат да се мият пластмасови и гумени играчки и дори кореноплодни зеленчуци, като моркови и картофи. В последния случай не можете да използвате препарати, което дори е добре за бутилки. Трябва да внимавате с детските играчки, тъй като не всички продукти могат да издържат „теста“ на съдомиялната машина. По-добре е да поставите в пералнята само онези играчки, в които сте уверени, за да не навредите в крайна сметка на детето.

Имате ли нужда от препарат?бебешки шишета в PMM

Най-добре е да не използвате никакви препарати, когато миете бутилки в съдомиялна, по-безопасно е. Продължителният контакт с гореща вода ще осигури нормална дезинфекция; не е необходимо нищо допълнително. Това със сигурност не е стерилизация, но почти. Ако не сте сигурни, че вашата съдомиялна машина ще измие добре бутилки и други съдове без допълнителни продукти, тогава ги използвайте, но с повишено внимание.

Дайте предпочитание препарати за детски съдове. Има специални прахове и таблетки за съдомиялни машини, които не съдържат никакви вредни компоненти. На опаковката на тези продукти трябва да има специална маркировка. Ако е така, тогава продуктът е номинално безопасен. Но е по-добре да не рискувате и да измиете бебешките бутилки с чиста вода. В този случай програмата за пране не трябва да бъде по-кратка от 1,5 часа.

В заключение отбелязваме, че няма смисъл да пускате съдомиялната само за едно или две бебешки шишета, но ако имате много бебешки съдове, има смисъл да ги миете в съдомиялната. Основното нещо е да бъдете внимателни и да вземете предвид препоръките, съдържащи се в тази публикация. Късмет!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня