Знак „сушене в сушилня“.

Може да се суши в сушилняПочти всички домакини, преди да измият нов артикул, изучават етикета му. Той съдържа препоръките на производителя относно грижата за продукта. Всички отдавна са свикнали със символи, които забраняват или позволяват автоматично пране, информирайки за оптималната температура на нагряване на водата, но можете да видите и непознати знаци на етикета, които ви казват как правилно да изсушите дрехите.

Как изглежда иконата „Безопасно сушене в сушилня“ на етикета? Какви други символи трябва да знаят собствениците на сушилни? Нека да разгледаме нюансите.

Обозначение, позволяващо сушене без ограничения

Неправилното сушене, подобно на прането, може да съсипе безвъзвратно любимата ви рокля или блуза. Така че, преди да поставите пране в барабана на вашата пералня или сушилня, не забравяйте да прочетете етикета. Именно върху етикета има символи, които ще ви кажат как правилно да се грижите за продукта.

Днес има почти толкова икони за сушене, колкото и икони за пране. И за да осигурите най-висококачествена грижа за артикула, ще трябва да ги дешифрирате. Символът на кръг в квадрат означава, че продуктът може да се суши в машина без ограничения. Освен това програмата за сушене няма да е важна - знакът информира, че тъканта ще издържи на всякакви обработки.

Важно е да не бъркате този знак с друг дизайн. Символът, който ви позволява да сушите без ограничения, е просто кръг в квадрат, без никакви линии, точки или други символи. Кръгът в този случай ще бъде празен.

Изображения на символи за сушене

Ако на етикета няма символ, който означава, че можете да сушите без ограничения, тогава тъканта изисква по-внимателна грижа. Внимателно проучете етикета - там определено ще има икона, която ще ви информира как правилно да изсушите артикула. Може да се наложи продуктът да бъде окачен на сянка или поставен върху хоризонтална повърхност, вместо да се използва сушилня.

Когато автоматичното сушене е деактивирано, етикетът ще има зачеркнат кръг в квадрат.

Нека да разберем какви знаци, разказващи за правилата за сушене, могат да бъдат намерени на етикетите на нещата.

 • Квадрат, съдържащ кръг с точка. Ето как изглежда символът, позволяващ сушене, когато въздухът в камерата е загрят до максимална температура от 40°C. Обикновено такива изисквания се прилагат за синтетични продукти.Знаци за сушене в сушилня
 • Квадрат, подчертан по-долу, съдържащ кръг с една точка. Икона, която информира, че сушенето трябва да се извърши при температура не по-висока от 40°C. Освен това не забравяйте да изберете нежната програма, предоставена във вашата сушилня, например „На гладене“.
 • Квадрат с две линии под него, с кръг и една точка, сигнализира за необходимостта от деликатно сушене на прането. Температурата на въздуха не трябва да надвишава 40 ° C. В този случай не забравяйте да пуснете най-нежния режим, осигурен във вашия модел сушилня.
 • Квадрат, съдържащ кръг с две точки вътре. Сушенето е допустимо при температура на барабана до 60°C. Обикновено този знак се поставя върху памучни или смесени дрехи.
 • Подчертан квадрат с кръг с две точки вътре. Уведомява, че е необходимо внимателно изсушаване на артикула, когато въздухът в камерата е загрят до не повече от 60°C.
 • Квадрат с кръг с три точки показва, че артикулът може да се суши при високи температури. Този знак може да се намери на детски дрехи и спално бельо.
 • Правоъгълник с черен кръг вътре.Възможно е сушене чрез издухване, без нагряване на тъканта.
 • Квадрат с извита линия, начертана в горната част. Информира, че е допустимо само вертикално сушене на продукта; след центрофугиране артикулът трябва да се окачи веднага. Тези дрехи не трябва да се поставят в сушилнята.
 • Квадрат с две диагонални линии в горния ляв ъгъл. Допуска се сушене само на сянка. Категорично е противопоказно излагането на такива неща на слънце под пряка светлина.
 • Правоъгълник с две линии в левия ъгъл и дъга отгоре. Показва, че дрехите могат да се сушат само вертикално и на сянка.
 • Квадрат с една линия вътре. Тази икона може да се види на плетени, вълнени или акрилни продукти. Символът ви информира, че дрехите могат да се сушат само в хоризонтално положение. Ето защо, веднага след измиване, поставете предмета върху равна, твърда повърхност, като поставите чист чаршаф или кърпа под него.
 • Квадрат с една линия в центъра и две диагонални линии в горния ляв ъгъл. За продукта е допустимо само хоризонтално сушене на сянка. Излагането на ултравиолетови лъчи може да бъде пагубно за такава тъкан.
 • Правоъгълник с три линии. Този символ означава, че артикулът трябва да се суши без центрофуга. Продуктът трябва да бъде окачен да изсъхне вертикално.Трябва ли да купя сушилня за дрехи?
 • Квадрат с три прави линии в центъра и две линии в левия ъгъл. Допустимо е да се суши само в окачено положение, така че слънчевите лъчи да не падат върху тъканта.
 • Зачеркнат кръг в квадрат. Това означава, че автоматичното сушене на продукта е забранено.
 • Зачеркнато усукано нещо. Символ, който информира, че продуктът не трябва да се усуква по време на центрофугиране. Излишната вода от тъканта трябва внимателно да се изтрие или попие с хавлиена кърпа.

Преди да изперете и изсушите нов артикул, не забравяйте да погледнете етикета, за да видите как производителят препоръчва да се грижите за артикула.

Също така на етикета можете да видите напълно непознати обозначения, например буквите A, P, W, F, оградени. Продукти, които имат един от тези символи на етикета, не трябва да се перат или сушат самостоятелно. Артикулът трябва да бъде занесен на химическо чистене.

На етикетите на артикулите производителят посочва всички препоръки, които е важно да следвате, за да запазите оригиналния вид и свойства на продуктите за дълго време. След като разберете нюансите на всички символи, свързани с прането, сушенето и гладенето, ще стане по-лесно да се грижите за дрехите си.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня