Вратата на съдомиялната машина не се отваря

Вратата на съдомиялната машина не се отваряСъдомиялните машини са включени в този надежден списък от домакински уреди, които могат да служат на собственика с години и дори десетилетия. Това обаче не означава, че те изобщо не се чупят. Един от най-честите проблеми е, когато съдомиялната не се отваря. Това може да се случи или поради повреда на заключващата ключалка, или поради характеристиките на системата за заключване на вратата. Нека да разгледаме основните причини, поради които това може да се случи с PMM, и как да се справим с него правилно.

Необичайна ситуация

Първата причина, поради която съдомиялната машина не се отваря, може да е просто прекъсване на захранването. Ако захранването внезапно спре, вратата на съдомиялната машина ще бъде заключена. За да го отворите, ще трябва да рестартирате работния цикъл и да изчакате, докато завърши.

При никакви обстоятелства не трябва да се използва сила за отваряне на вратата на камерата за миене, тъй като това действие може допълнително да повреди оборудването.

Когато PMM е блокиран поради замръзване по време на пране, можете просто да опитате да рестартирате устройството и да рестартирате програмата. Ако обаче това не помогне, остава само да се обадите на специалист от сервизен център, за да ви помогне внимателно да отворите вратата ръчно.PMM е блокиран поради прекъсване на захранването

Неизправност при заключване на PMM

Следващият възможен проблем е повреда на самата ключалка на вратата. Това е естествена повреда, обикновено причинена от дълъг период на употреба, така че няма нужда да се притеснявате за това. В тази ситуация е достатъчно просто да смените повредения елемент, което можете да направите сами или да се обадите на специалист.

Ако не сте сигурни за причината за проблема, свържете се с опитен специалист, за да може той точно да идентифицира проблема и да знае какво да прави с него.

Много по-лошо е, ако не е счупена ключалката, чиято смяна не е много скъпа, а електронният контролен модул на съдомиялната. Ако това е интелигентният модул PMM, който се е повредил, тогава дори не е нужно да се опитвате да го поправите сами или електрическото окабеляване - в този случай само сервизен център ще може да възстанови функционалността на оборудването.

Мога ли сам да премахна ключалката?

Въпреки това, не само в случай на повреда на ключалката, можете да разрешите проблема сами. Ако съдомиялната машина не се отваря, това не е причина да се обадите на специалист за ремонт. Първо, използвайте следните инструкции и опитайте сами да премахнете блокирането.

  1. Изключете съдомиялната от всички комунални услуги.
  2. Проверете камерата за измиване за течност. За да направите това, можете леко да разклатите „домашния асистент“, докато слушате плисъка на водата.
  3. Ако течността не е изтекла напълно, най-вероятно това е причината вратата да остане блокирана. Това може да се дължи на запушена дренажна пътека, която може да се почисти чрез откачане на дренажния маркуч и ръчно източване на водата.премахване на ключалката на съдомиялната машина

Също така в някои случаи простото изключване на домакинските уреди от захранването може да помогне. Ако машината е замръзнала и има неизправност в електронния блок за управление, тогава рестартирането може да помогне за отваряне на ключалката. Но трябва да разберете, че подобна грешка може да се повтори в бъдеще, така че има причина да проверите контролния панел на съдомиялната машина.

И накрая, някои модели PMM имат специален механизъм за аварийно отваряне на вратата.Ако вратата е заключена, тогава трябва да опитате да използвате този механизъм, който обикновено прилича на дръжка или кабел, който трябва да дръпнете малко. Можете да прочетете повече за тази допълнителна функция в официалните инструкции на производителя.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня