Неизправности в пералната машина Electrolux

Неизправности в пералната машина ElectroluxДомакинските уреди Electrolux се сглобяват в много страни. Въпреки същия „пълнеж“, устройствата от една и съща моделна гама могат да се държат по различен начин. Първоначално искахме да се спрем на възможни проблеми с машини от този производител като цяло. Въпреки това, в процеса на събиране на информация стана ясно, че е необходимо да се разгледат по-подробно неизправностите на пералнята Electrolux от полски и руски монтаж.

Най-често срещаните повреди

Устройствата, произведени в Русия и Полша, имат много общи неща, така че причините за повредите често са сходни. Същите слаби места имат и пералните. По принцип всичко може да се развали в руските устройства по всяко време. Въпреки това е възможно да се идентифицират неизправностите, които възникват в оборудването на Electrolux, произведено както в Русия, така и в Полша.Нагревателният елемент често се проваля

  1. Заключващият механизъм на вратата не работи. Той или не се отваря в края на прането, или не се затваря преди стартиране на машината.
  2. Водата не се загрява или системата, която отговаря за отоплението й, работи с прекъсвания.
  3. Системата за самодиагностика периодично работи спонтанно. На екрана на замръзнало оборудване се появяват различни кодове за грешки, въпреки че в действителност няма проблеми и не са необходими ремонти.
  4. Водата не се източва от резервоара.

Посочените неизправности в полските и руските перални машини Electrolux се случват толкова често, че могат да се нарекат истински бич на това оборудване. Причините са банални: производителите използват нискокачествени заключващи механизми и нагревателни елементи. Освен това в тези предприятия не се отделя достатъчно време за тестване на устройства, а проблемите във фърмуера на контролния модул влияят върху неправилната работа на пералната машина.

Без отопление на водата

Ако водата в машината Electrolux спре да се нагрява по време на пране, най-вероятно проблемът е в неизправност на нагревателния елемент. Руските и полските производители инсталират евтини китайски нагревателни елементи. В повечето случаи те продължават не повече от 2 години. Пералните машини от последните десетилетия бяха оборудвани с висококачествени, издръжливи части. Моделите от началото на 2000-те все още работят гладко, а „оригиналните“ нагревателни елементи изглеждат почти като нови.

нагревателният елемент трябва да бъде тестванЧесто срещаните проблеми с нагревателните елементи най-често се причиняват от тежки условия на работа. Нагревателният елемент е изложен на риск от повреда, ако в тръбите тече вода с високо ниво на твърдост, а потребителят често пере дрехи при най-високи температури. В този случай е необходимо да се извърши висококачествена диагностика на частта и да се замени, ако се открие повреда.

За да проверите нагревателния елемент, трябва да вземете мултицет. Необходимо е да се демонтира предната стена на машината. Нагревателният елемент е разположен точно над вратата за зареждане. Струва си внимателно да премахнете проводниците и да проверите частта за дупки. След като развиете болтовете, нагревателният елемент може лесно да бъде изваден от нишата.

След като развиете температурния сензор, трябва да го оставите настрана. Повреденият нагревателен елемент се изхвърля и на негово място се монтира нов. Предната стена, всички болтове са монтирани на място, след което е важно да тествате пералнята. Ако устройството работи, ремонтът „направи си сам“ е завършен успешно.

Моментни провали

проблем с таблото Понякога в полските и руските перални машини Electrolux има неизправност на фърмуера на контролния модул. Признаците могат да бъдат различни, така че дори професионалисти с дългогодишен опит не винаги разпознават причината. Най-често, когато възникне такава повреда, започват да се появяват грешки с различни кодове. Устройството може да работи нормално и след това внезапно да замръзне и да покаже грешка. В този случай всеки път се показва нов код за грешка.

Когато възникне грешка, пералнята спира да пере, изплаква или центрофугира дрехи. Никакво действие няма да позволи възобновяването на спрения цикъл. Проблемът може да бъде решен само чрез пълно изключване на устройството от захранването и рестартиране след известно време. Впоследствие обаче оборудването отново ще започне да дава грешки.

важно! Ако контролният модул е ​​неизправен, само висококвалифициран техник със специални познания може да помогне; малко вероятно е да можете сами да ремонтирате оборудването.

Вратата е "мрачна"

Ако имате проблеми с отварянето или затварянето на вратата, трябва да проверите дали всичко е наред с ключалката (UBL) и заключващия механизъм. Първата част се чупи доста често. Проблемът може да бъде решен само чрез пълната му подмяна.

Заключващият механизъм се проваля много по-рядко. Понякога се счупва лост или изскача пружина. В този случай е възможно да поправите повредата сами; всички необходими компоненти се продават в интернет или в магазините за резервни части за ремонт на перални машини.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня