Какво представлява NFC технологията в пералната машина?

Какво представлява NFC технологията в пералнятаЗа да се осигури висококачествено изпиране и запазване на външния вид на вещите, заредени в барабана, потребителят, преди да стартира програмата, трябва да оцени степента на замърсяване на прането, материала на продукта и неговия цвят. Пералнята има ограничен набор от режими, така че домакинята трябва да избере оптималните параметри на пране от програмираните в интелекта. Технологията NFC в пералната машина е най-новото развитие, което ви позволява самостоятелно да конфигурирате оборудването за работа и да допълвате стандартните програми с нови опции. Нека да разберем какво е значението на това допълнение.

Характеристики на новата технология

Често потребителите се сблъскват с недостатъчен избор от режими, които биха били подходящи за пране на определен тип пране. Изпълнението на грешна програма влошава нещата. И не искате да перете дрехи на ръка, ако имате пералня. Световни марки-производители на автоматични машини, опитвайки се да улеснят избора на домакинята, започнаха да оборудват пералните машини с технология NFC, който ви позволява да контролирате интелигентността с помощта на смартфон, да променяте фабричните настройки на режимите на почистване, като по този начин повишавате ефективността на измиването.За да активирате модула, донесете смартфона си до пералнята

Благодарение на вградения чип, машините могат да „научат“ нови програми за обработка на нещата по време на употреба. Основните параметри на пране се допълват и променят в зависимост от характеристиките на прането, заредено в барабана. Трябва да инсталирате специален софтуер на вашия смартфон и да донесете устройството до маркировката на пишещата машина. Това активира NFC модула, който ще коригира режима на почистване в зависимост от първоначалните данни за пране, посочени в мобилното приложение.

Освен това NFC чипът опростява диагностиката на машината в случай на повреда. Тази функция се активира по същия начин - смартфонът се довежда до етикета на машината, след което започва процесът на проверка на системата.

В резултат на самодиагностика потребителят получава подробна информация за дефекти и неизправности на оборудването, както и начини за отстраняване на идентифицираните проблеми.

Предимства и недостатъци

Често, в резултат на „пълнеж“ на пералня с различни технологични добавки, оборудването става по-скъпо. Това означава, че преди да закупите оборудване, оборудвано с NFC чип, е по-добре да се запознаете с плюсовете и минусите на тази функция. Безспорни предимства:

  • възможност за програмиране на нестандартни режими на пране чрез коригиране на основните програми;
  • бърза диагностика на дефекти в машината;
  • лекота на използване на добавката;
  • бърза синхронизация на телефона и пералнята.

NFC технологията има и някои недостатъци:

  • малък радиус на въздействие върху машината;
  • необходимостта от NFC чип в смартфон.

Много рядко има ситуации, при които софтуерът, инсталиран на телефона, е несъвместим с модела на пералното оборудване. Ето защо, ако тази технология е много важна за вас, преди да закупите перално оборудване, уверете се, че вашият телефон и машина са синхронизирани.

Трудно ли е да се използва

изчакайте, докато процесът на проверка приключи Разбрахме какво представлява NFC технологията. След това трябва да разберете как да го използвате. Алгоритъмът на действията при създаване на „уникален“ режим ще бъде както следва:

  • изтеглете специално приложение на телефона си;
  • посочете информация за артикулите, заредени в барабана (вид плат, цвят, вид облекло, степен на замърсяване и др.);
  • Потвърдете режима на почистване, предложен от системата.

Изпълнението на диагностика също е много просто - донесете вашия смартфон с работещото приложение до пералнята, изчакайте процеса на проверка да завърши.

NFC технологията означава нов, по-удобен начин за използване на пералнята. Сега процесът на пране ще стане още по-удобен за потребителя, правото на „мислене“ е напълно прехвърлено на модула.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня