Машина за миене на краката

машина за миене на кракатаМеханични перални машини - какви са те? Музеен експонат или авангардна разработка? Най-вероятно и двете, защото, както знаете, „всичко ново е добре забравено старо“. В тази статия ще опишем модерна преносима пералня с крачно задвижване. Ще говорим за перспективите за развитие на такава технология, ще опишем характеристиките на модел, който вече се е появил на пазара, както и ще разгледаме неговите предимства и недостатъци.

Области на приложение

След като разгледахме кратка история на появата и развитието на пералните машини, лесно можем да видим, че първата перална машина имаше механично задвижване и прането в нея се извършваше благодарение на човешката мускулна сила. След много кратко време пералните машини станаха електрически и в продължение на 100 години никой не се сети да създаде или популяризира механични модели.

Преди около 100 години електрическите перални лесно замениха механичните, а сега подобно оборудване отново искаше да отщипе малко парче от огромния пазар.

Наистина, каква е перспективата на механична пералня, която пере благодарение на човешката мускулна сила? В крайна сметка, самата същност на пералнята е да освободи човек от неприятната задача, свързана с ръчното пране, и тук не е достатъчно просто да си купите пералня, но и да работите усилено, за да изперете дрехите. Всеки средностатистически човек веднага ще се сети за сапун, дъска за пране и корито - евтино и весело.

Съвременните разработчици са създали досега единствената по рода си механична пералня, която се задвижва чрез многократно натискане на крачния педал. Този тип пералня трябва да се използва някъде на почивка, за да се изпере малко количество пране, без да се развали маникюрът. Също така механичната пералня може да се използва навсякъде, където няма електричество и заедно с конвенционалната автоматична пералня.Нека поговорим за неговите характеристики по-подробно.

машина за миене на краката

Преглед на модела

На съвременния пазар на перални машини можем да намерим само един, макар и активно рекламиран, механичен модел - Drumi, разработен от канадската компания YIREGO. В допълнение към тази машина има и AQUA Coton, но принципът на действие е различен, така че няма да говорим за него. Drumi е именно механична пералня, която се задвижва от човешки крак. Оттук и името – миячка за крака. Тази пералня стана истински хит през 2015 г. всички информационни сайтове, посветени на съвременните технологии, неизменно пишат за това. Какви са характеристиките на Drumi?

 1. Педално задвижване.
 2. Необичаен външен вид.
 3. Преносимост.

Основното, разбира се, е необичайният характер на самото развитие. Никой от съвременните производители никога не е правил или продавал това, което означава, че първите продажби се дължат поне на истинския интерес на потребителите към новата пералня. Първите продажби се състояха през юли 2016 г. в Канада и САЩ, но разработката все още не е напреднала поради високата цена (около $190), или поради липсата на интерес от страна на европейския потребител, или просто не измина достатъчно време и пазарът нямаше време да реагира правилно на новия продукт.

барабан на пералня

Drumi има следните характеристики: педално механично задвижване, чието използване не изисква много усилия от страна на потребителя, натоварване от 2,2 кг пране, височина само 56 см, консумация на топла вода - до 5 литра , и най-важното, 3 цикъла на грижа за прането. Може да изглежда странно за някои, но Drumi може не само да пере, но и да изплаква и центрофугира, като всичко това става с натискане на педала. Що се отнася до размерите, те си заслужават най-много малогабаритни перални машини съществуващи в света.

Работи така:

 • заредете мръсно пране в машината, добавете прах;
 • След това налейте гореща вода в резервоара за пране;
 • затворете капака и започнете да натискате педала с ниска интензивност за 5 минути;
 • след това отворете капака и източете мръсната вода;
 • налейте чиста топла вода, затворете отново капака и натиснете педала за 3 минути;
 • отново източете водата, затворете капака и отново натиснете педала за 2-3 минути;
 • изцедете изцедената вода и готово – прането приключи.

машина за миене на краката

Изненадващо, дрехите, изпрани с Drumi, имат същата остатъчна влага, както след центрофугиране в автоматична пералня. Няма лошо, като се има предвид, че говорим за механична пералня.

Предимства и недостатъци

Сега нека отбележим плюсовете и минусите на Drumi, колкото и странно да звучи, но тази техника има много повече предимства, отколкото недостатъци. Да започнем с предимствата.

 1. Пералнята е с много малки размери, което ви позволява да я вземете със себе си на почивка.
 2. Не изисква електрическа връзка.
 3. Може да пере малки порции пране, до два чифта чорапи и бикини.
 4. Спестява много вода и прах за пране.
 5. Това е единствената по рода си механична пералня, която може да центрофугира дрехи.
 6. Прането, изплакването и центрофугирането се извършват много бързо, много по-бързо, отколкото в стандартна автоматична пералня.
 7. Пералнята изглежда много стилна, няма да ви е неудобно да я покажете на приятелите си на почивка и да я поставите в средата на стаята. Освен това пералнята има много удобна дръжка за носене, а като се има предвид, че тежи само 7 кг, можете да я носите навсякъде.

машина за миене на кракатаПералнята Drumi също има своите недостатъци, като основният недостатък може да се счита дори не цената, а наличността. В момента оригиналният модел на тази пералня може да бъде закупен само в Канада и САЩ или можете да поръчате такава пералня в местни англоезични онлайн магазини. Ще трябва да платите повече за доставката, освен това ще трябва да изчакате, докато пристигне; не всички купувачи приемат това.

Като цяло пералнята се оказа много, много прилична.На фона на предимствата, които тази техника има в своя арсенал, крачното задвижване е някак невидимо, защото всъщност не създава особени неудобства за потребителя. Опитайте да се сдобиете с подобна машина за миене на крака и сме почти сигурни, че няма да съжалявате!

   

8 читателски коментара

 1. Граватар Татяна Татяна:

  Искам да си купя такава пералня. Кажете откъде да го поръчам?

 2. Граватар Наталия Наталия:

  Каква цена?

 3. Граватар Алена Альона:

  невероятно!!! Искам това.

 4. Граватар Наталия Наталия:

  Моля, кажете ми от къде и през какъв линк мога да поръчам преносима крачна пералня “Drumi” и каква е цената й?

  • Граватар Кочубей Кочубей:

   Трябва да потърсим сред аматьорските гаражни работилници обикновен ентусиаст, който може да произвежда и настрои производство на такива преносими перални машини. Като се има предвид наличието в нашата страна на много талантливи специалисти с големи глави във всякакви неща, производството и производството на малки перални машини Drumi няма да бъде особено трудно поради простия, неусложнен дизайн на продукта. Основната трудност ще бъдат упоритите и недопускащите разрушителите от бюрократичната путинска икумена.

 5. Граватар Маша Маша:

  Цената е $319, това е изгодна сделка! Сякаш е натъпкан с електроника. Цената му е не повече от 5 хиляди рубли. трябва да е.

 6. Граватар Антон Антон:

  Написано е, купувайте само в онлайн магазина на Канада и САЩ, за $300. И това не включва доставката.

 7. Граватар Анна Анна:

  Не е ли по-лесно да се пере на ръка?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня