Икони на пералня Ardo

Икони на пералня ArdoЗа да направите възможно най-високото качество на прането и да извлечете максимума от вашата машина, трябва да знаете обозначенията на бутоните, отговорни за различните режими на пране и други функции. Ако внезапно сте загубили инструкциите или не можете да видите иконите по друга причина, прочетете статията.

Символи на програма за пране

В този параграф ще говорим за иконите на пералната машина, които са свързани пряко с процеса на пране. По правило никой няма затруднения с тях, но е по-добре да ги покриете за всеки случай.

 1. Иконата „Контейнер и артикул в него с буквата P“ символизира режима „Предпране“. Това е един вид накисване.
 2. Символът "Тениска с петна" съответства на режим "Отстраняване на петна". Тази програма се използва най-добре за пране само на дрехи с трудни петна.
 3. Иконата „Тениска в съд с бълбукаща вода“ е мощно изплакване. Използва се за по-добро изплакване на перилния препарат.
 4. Изображението на две тениски, разделени с вълна, е „Интензивно пране“. Този режим е подходящ само за пране на спално бельо, предмети за баня и др.
 5. Контейнерът с номер 90 означава „Пране на 90 градуса“. Обикновено се използва за пране на тежки, плътни тъкани, които не могат да се перат на по-ниска температура.
 6. Контейнерът с номер 60 е съответният режим. При 60 градуса синтетиката и средно тежките тъкани се перат добре.

Иконите с цифри са най-лесни за дешифриране.

 1. Иконата Цвете над резервоара е изображение на деликатно пране. Деликатните тъкани включват например коприна.
 2. Иконата с тениска и вятърна струя показва режим "Ежедневно пране". Предназначен е за пране на дрехи от свободни тъкани.
 3. Контейнер с тениска и цвете вътре е студено пране. Ленът се пере в студена вода. Използва се за тъкани, които не понасят гореща вода.
 4. Иконата на часовника е „Ускорено измиване“. Бързо е.
 5. Иконата с тениска, която се излива от душа, е режимът „Ръчно пране“. Това е най-нежният режим за пране на тъкани. Интензивността е равна на пране на ръка.
 6. Символът с перде означава програмата „Коприна и пердета“, която е предназначена за пране на копринени пердета, пердета, тюл и други неща.
 7. Цвете - изплакнете с омекотител.
 8. Капково – Икономичен режим на пране, консумира много малко вода и електричество.

Икони, които могат да бъдат на перални машини Ardo

Както можете да видите, сред тези програми за машини Ardo можете да намерите подходяща за всеки артикул и за всеки тип плат. Все пак бъдете внимателни и внимателно проучете кои вещи в какъв режим се перат най-добре.

Изображения с допълнителни функции

Допълнителните функции включват избор на режим, ако е необходимо. Ако една от програмите от предходния параграф трябва да бъде активирана, в противен случай измиването няма да започне, тогава тук - само ако е необходимо.

 1. Термометърът показва възможността сами да избирате температурата.
 2. Контейнер с бълбукаща вода - цикъл на изплакване. Колкото по-мръсно е прането, толкова повече цикли са необходими.
 3. Контейнер с черен квадрат - задържане на изплакване. За пране на деликатни тъкани.
 4. Спирала – цикъл на въртене. Колкото по-тежка е тъканта, толкова повече цикли трябва да използвате.
 5. Контейнер с течаща вода е икона за дренаж. Режимът се използва в ситуации, когато е необходимо да се източи вода в канализацията преди края на процеса на измиване.
 6. Групата неща е „Промяна на скоростта на центрофугиране“, а зачеркнатата група неща е „Изключване на цикъла на центрофугиране“. Колкото по-лека е тъканта, толкова по-ниска трябва да бъде скоростта на центрофугиране. Втората програма се използва за пране на деликатни тъкани.
 7. Икона с половин черна макара е половин товар. Използва се, ако барабанът не е пълен.
 8. Зачеркната ютия – „Лесно гладене“. Минимизира намачкването на прането.
 9. Тениска с лъчи, излизащи от нея - „Хигиенни артикули“. Режим за пране на кърпи, кърпи и други неща.

Много потребители практически не използват допълнителни функции.Използването им обаче може значително да подобри качеството на прането ви.

Помощни символи

Спомагателните символи включват изображения, които не са пряко свързани с функции и режими. По-скоро те отговарят за работата на самата машина. Например:

 • бутонът с пръчка и нула е бутонът за включване/изключване на пералнята;
 • черната точка е STOP/RESET, натискането на бутона по време на пране ще спре процеса, а при настройка на режимите ще нулира избраните параметри;
 • Бравата е “Door Lock” и служи за допълнително уплътняване на вратата на люка. Добре е да се използва, ако в апартамента има малки деца.

Използвайки всички функции, можете да постигнете отлични резултати. Трябва обаче да ги активирате разумно, за да не навредите на пералнята си.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня