Грешка E4 на съдомиялна машина Korting

Грешка E4 на съдомиялна машина KortingПочти всеки потребител на оборудване Korting е имал ситуация, при която в един момент от работния цикъл съдомиялната машина просто прекъсва измиването и спира да отговаря на команди. Ако оборудването постоянно се опитва да източи вода през дренажната помпа и на дисплея се появи грешка E4, това означава, че системата Aquastop е работила. Нека разгледаме подробно този проблем, защо възниква и какво може да се направи по въпроса.

Първо нека разберем какъв е този код

Грешка E4 информира домакинята, че течността е влязла в тигана на домакинския уред, поради което се е активирала защитната система Aquastop. В този случай съдомиялната машина Korting ще стартира дренажната помпа, за да изпомпва спешно водата от тигана.аквастоп в тавата на съдомиялната машина

Ако вашият „домашен асистент“ няма дисплей и оборудването не може да покаже кода за грешка, тогава оборудването ще съобщи за този проблем с мигащ индикатор на контролния панел, който прилича на стъкло или стъкло. Също така грешка E4 на някои устройства от марката Korting с дисплей може да изглежда като „E04“.

E4 задейства нещо просто

Понякога причината за грешката E4 се крие в нещо не много сериозно, което няма нищо общо с повредата на вътрешните компоненти на устройството. Ако това наистина е така, можете сами да отстраните проблема, дори без да викате техник. Какво трябва да направя за това?

  • Възможно е да са изтекли комуникации, от които пряко зависи работата на домакинските уреди. Струва си да проверите входния маркуч за съдомиялна машина Korting.Освен това можете да проверите тавата на съдомиялната машина; вероятно водата случайно е потекла в нея, след като течността се е разляла върху плота и след това е проникнала в PMM през пукнатините.
  • Възможно е да се е образувало запушване във филтъра на машината, което обикновено води до влошаване на циркулацията на водата по време на работа, както и до препълване на камерата за измиване, поради което течността прониква в съда, задействайки Aquastop. Ако поради това се появи грешка E4, тогава ще бъде достатъчно да почистите филтрите, което е описано подробно в ръководството за потребителя на съдомиялната машина Korting.филтърна седалка за съдомиялна машина
  • Вероятно домакинските химикали са използвани за ръчно миене на съдове. Това е забранено, тъй като ако обикновен перилен препарат, като Fairy gel, попадне в PMM, това ще доведе до образуване на обилна пяна в камерата за пране. Поради това пяната заедно с водата ще попадне в тигана, което ще бъде последвано от активиране на защитата Aquastop и грешка E4. Ако случаят е такъв, тогава, за да премахнете последствията, ще трябва спешно да изключите оборудването от мрежата и да го оставите да престои няколко дни, докато изсъхне.

Повишеното образуване на пяна е много опасно поради факта, че може да повлияе и на блока за управление на PMM и да го повреди, така че в никакъв случай не трябва да използвате обикновени домакински химикали по време на автоматично миене на съдове.

  • Възможно е да са използвани препарати с лошо качество, произведени без предпазни мерки. В този случай също може да се получи повишено разпенване и течността може да навлезе в съда.
  • Имало е нахлуване на вода директно от канализацията. Най-често сифонът на съдомиялната Korting е свързан със сифона на мивката, който от време на време се запушва. Ако това се случи, тогава вместо да източи отпадъчната течност в канализацията, водата ще се върне обратно през дренажния маркуч.В този случай ще възникне преливане, Aquastop ще работи и машината ще отчете грешка E. Лесно е да коригирате ситуацията - трябва да премахнете запушването от сифона и в бъдеще да инсталирате възвратен клапан за източване на PMM .

Най-лесният начин за отстраняване на излишната вода е със суха кърпа, след като издърпате съдомиялната Korting за лесен достъп. Или можете да излеете вода от тигана, като наклоните устройството назад. И накрая, можете просто да изчакате няколко дни, докато течността се изпари сама, но това не е от значение в ситуация, в която машината трябва да се използва веднъж на ден или по-често.

Нарушава се херметичността на ставите

Причината за преливането на тигана може да се крие в отслабването на свързващите скоби, както и в повишеното износване на уплътнението и маслените уплътнения. Освен това проблемът често се крие в твърди остатъци от храна, които увреждат тръбите и маркучите на „домашния асистент“. Най-често описаното се отнася до дренажните маркучи, както и до маркучите, отговорни за циркулацията на водата, по-рядко засяга входящите маркучи.Скобата на съдомиялната е разхлабена

Съдомиялните машини Korting също често страдат от изсъхване на о-пръстените на дренажната помпа. Ако това се случи, течността ще изтече от мястото, където помпата е свързана към дренажната система.

За да разрешите проблема, ще трябва частично да разглобите машината и внимателно да прегледате всички стави, където може да има течове. Ако повредата наистина е в уплътненията, скобите и други елементи, тогава ще трябва да ги смените с нови, за да елиминирате риска от повторно „изскачане“ на кода за грешка E4.

Счупен сензор за теч

Освен това неизправността може да притесни домакинята, след като самият сензор Aquastop се повреди, който може да замръзне в позицията, която открива теча.Това обикновено се случва поради повреда на микропревключвател - малък крехък елемент, който може да спре дори прах и малки частици мазнини.затваря сензора за изтичане на съдомиялната машина

За да нулирате позицията му, можете да опитате внимателно да го почистите от мръсотия, но това често е безсмислена загуба на време. Много по-лесно и по-ефективно е просто да смените микропревключвателя, което ще изисква премахване на тигана и инсталиране на нова част.

Проблем с уплътнението

Друга често срещана причина, която трябва да се провери, е гуменото уплътнение на вратата на пералнята. По време на активна употреба този елемент може да изсъхне и да престане да осигурява изолация. Ако това се случи, тогава водата ще проникне през вратата, тече на пода и в тигана, което ще задейства работата на сензора Aquastop.Теч поради уплътнението на съдомиялната машина

Отстраняването на неизправността е много просто - просто трябва да закупите нов гумен елемент и да го инсталирате на мястото на повредения.

Да обърнем внимание на дренажа

И накрая, водата може да изтече поради факта, че с времето връзките на маркуча с дренажната помпа или със сифона на мивката са се разхлабили. Освен това маркучът може просто да се е спукал на няколко места, което е причинило теч.

За да отстраните неизправността, достатъчно е да затегнете връзките на дренажния маркуч или да го смените с нова част.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня