Освежители за съдомиялна машина

Освежители за съдомиялна машинаДори редовното почистване на домакинските уреди няма да ви отърве от бактериите и мухъла. Особено когато става дума за мръсни чинии, които са престояли дълго време в машината. Можете да постигнете идеална чистота и да преодолеете неприятните миризми само с помощта на освежители за съдомиялна машина. Защо тези продукти са ефективни и коя марка да изберете за оптимални резултати ще разгледаме подробно в статията.

Как работи освежителят за въздух?

Ароматизаторът за съдомиялна „работи“ на принципа на едноименните пръскачки или ароматизатори за перални. Те абсорбират неприятните миризми и благодарение на ароматната си структура изпълват въздуха с „вкусен“ аромат. Единствено външният вид се различава - опциите за съдомиялни са малки пластмасови контейнери, пълни с течен или гел продукт. Но резултатът е един и същ: когато отворите вратата на машината, усещате не плесенясали, а плодови или флорални нотки.

Освежителите за съдомиялна машина често са цитрусови плодове: лимон, лайм и портокал.

Нюансите на използването на освежителя за въздух винаги са посочени на опаковката. Производителят също така посочва колко цикъла ще издържи ароматът. По правило продуктът е достатъчен за 20-30 цикъла на пране, но интензивността на миризмата, излъчвана от контейнера, варира. И така, в началото ароматът е силен и устойчив, но след 10-15 употреби ефектът намалява значително. Но всичко е логично: колкото по-бързо гелът се измива от кутията, толкова по-малко се усеща резултатът. Много зависи и от правилното закрепване, тъй като при инсталиране на препарата за изплакване на неправилно място, например под директни потоци вода, неговият „живот“ се намалява до 5-6 измивания.

С освежител съдовете ще станат още по-чисти, както и самата машина. Особено ако машината е стара и мръсотията, натрупана по стените й, вече не се измива по стандартния начин, а изисква само подмяна или пълно разглобяване на корпуса.Препоръчително е да използвате аромата и за тези, които имат греха да съхраняват мръсни чинии в съдомиялната машина за 2-3 дни. През това време бактериите имат време да се размножат и да запълнят цялата камера, така че оставянето на остатъци от храна в устройството е строго забранено. За тези, които все още не разбират пълния мащаб на последствията, предлагаме да си представим ситуация с мивка, пълна с боклук за същите 3 дни. Логично е, че само водата не може да се справи с натрупаната миризма и мухъл.

Какви средства предлага пазарът?

Търсенето на освежители за въздух тепърва започва да се появява, така че производителите се опитват да разширят гамата си от вкусове. Засега магазините за техника предлагат ограничен брой продукти, но сред тях има както висококачествени, така и слабо представящи се марки. Нека направим кратък преглед.

  • Odswiezacz do zmywarek от General Fresh е полски освежител за въздух с дебит от 20 цикъла. Предлага се в три вкуса: мента, ябълка и лимон. Една чиния ще струва около $1.
  • Fresh Plus-Dishwasher е италиански аромат, който може да абсорбира неприятните миризми в съдомиялната машина, изпълвайки камерата и съдовете с осезаем аромат на лимон. Един пакет струва около $6, но има две плочи наведнъж. Освен това една скоба е достатъчна за 40 цикъла, което е два пъти по-дълго от евтините аналози.
    Fresh Plus-Съдомиялна Somat Odswiezacz
  • Somat Duo са специални капковидни капсули, които се закачат на стойката в съдомиялната машина. Опаковка от един освежител за въздух струва около $2. Ароматизаторът е достатъчен за 60 цикъла и има само един „вкус“ - лимон и портокал. Производител – Германия.
  • Finish Lemon and Lime е продукт, който може да неутрализира натрупаните неприятни миризми, осигурявайки по-„вкусен” аромат на лимон и лайм. Не остава върху повърхността на съдовете или стените на съдомиялната. Лесен за използване: просто закрепете или окачете контейнера на скарата, като се уверите, че ароматът не блокира пръскащите рамена или дозатора. Промени след 60 цикъла. Цената на един пакет започва от $2.

Използването на освежител не е заместител на почистването на вашата съдомиялна машина.

Марките "Topperr" и "Frisch-aktiv" също се доказаха отлично. Някои производители предлагат цялостна опция. Например „Д-р Бекман произвежда почистващи препарати за съдомиялни машини, които имат и ароматизиращи свойства.

Мнение на собственика

Елена, Москва

Използвам специален освежител за съдомиялна от Finish. Веднага избрах тази марка, тъй като и препаратите на таблетки, и солта за изплакване също са от този производител. И след дълго време на употреба мога да кажа, че това нещо е супер! След вечеря зареждаме чинии и тигани в машината, но не я включваме, а я оставяме, докато се зареди напълно. Понякога трябва да чакате 2-3 дни, поради което се наложи да купя овкусител.

Но сега всичко е просто: докато съдовете чакат своя ред, ние не страдаме от неприятна миризма. Ароматизаторът е толкова силен, че когато отворите вратата, веднага усещате приятен цитрусов аромат. Само лимон и нищо друго.

Отначало аз самата не повярвах. Мислех, че снимките на гърба на опаковката са само рекламен трик, но сега се убедих, че е така. Без преувеличение мога да кажа, че продуктът „работи” и премахва всички неприятни миризми дори след като съдовете са почистени беше оставен бездействащ 3 дни.

Доволен съм от лекотата на използване. Опаковката се отваря лесно, като има специално ъгълче. След това получавате самия контейнер с предвиденото закопчаване под формата на щипка. С негова помощ ароматът се монтира върху кошницата. Основното е да се уверите, че освежителят не попада под директна струя вода, в противен случай гелът ще се измие твърде бързо. Аз самият направих грешки няколко пъти и поставих капсулата на горните рафтове, в таблата за вилици и лъжици, докато не видях визуалните инструкции на гърба на опаковката. Сега поставям освежителя отпред, така че да не докосва стените на машината, съдовете или пръскачките.

Няма нужда да броите броя на оставащите цикли. Благодарение на прозрачните стени на капсулата е лесно да се контролира изпразването на гела и да се смени навреме с друга касета. Намаляващата интензивност на миризмата също помага да се помни за подмяната. Докато контейнерът е нов, ароматът е много силен и устойчив, но с измиването на продукта лимонът отслабва.

За мен освежителят за въздух се превърна в истинско спасение. Сега вместо неприятна миризма има вкусен „лимон“, а използването на съдомиялната е по-лесно и удобно.

My Finish струва около $2, но цената често зависи от продавача. Понякога купувам аналог - освежител от Calgonit.

Ароматът се използва икономично и го сменяме на всеки 4-5 месеца. Инструкциите показват, че една капсула е достатъчна за 60 цикъла, но с нашите измивания веднъж на всеки 3 дни се оказват цели 120-150 дни. Много е евтино!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня