Избелващи препарати за пране

Избелващи препарати за пранеВсяка домакиня има на рафта си гелове или прахове за избелване на тъкани. Намирането на нежни избелващи средства за пране на дрехи обаче не е толкова лесно. Необходимо е те да не развалят материала и в същото време да бъдат доста ефективни. Какви избелващи средства препоръчват професионалистите?

Течни кислородни избелители

Днес в магазините има много възможности за модерни избелващи средства, които внимателно се грижат за тъканите и премахват сложни петна. Хлорсъдържащите белини за пране на дрехи остават в миналото. Домакините все повече избират гелове на основата на кислород, защото те са по-безопасни и по-ефективни. Какви кислородсъдържащи продукти без хлор могат да се използват за пране на бели тъкани?

 • BOS, универсална течна белина с кислород. Не съдържа хлор, което означава, че не разваля дрехите, но в същото време нежно избелва и премахва петна. Подходящ за всякакъв вид плат, включително коприна и вълна. 1,2 литра белина на кислородна основа струва $1.
 • Кислородсъдържащата белина и препаратът за премахване на петна Clean Home ще струват малко повече; ще трябва да платите $1 за 1 литър от продукта. Подходяща е за всякакъв вид материя - памук, вълна, коприна, синтетика. Универсалната течност може да се използва и при пране на цветно пране за премахване на упорити петна. Същият производител има специален продукт за детско бельо на подобна цена.

важно! Прочетете внимателно инструкциите за използване на продукти с активен кислород, преди да ги използвате, особено ако планирате да перете деликатни тъкани.

 • Chistin Omega, течен избелващ агент на основата на кислород.Предназначен е за синтетика и памук и може да се използва за бели и цветни дрехи. Цената на този продукт е доста достъпна - продавачът таксува $0,9 за 950 ml.
 • Белината Eared Nyan е предназначена специално за детско пране, но при желание може да се добави по време на основното пране. Продуктът ви позволява да се отървете от най-упоритите петна – от храна, сокове и др. Използва се само за бели и светли тъкани и подобно на гореизброените гелове не съдържа хлор. Контейнер от 750 ml белина струва около $1.Течни кислородни избелители
 • Голямо пране, избелващ агент, съдържащ кислород. Предназначен е само за пране на бели и светли дрехи от всякакъв вид материи. Активният кислород ви позволява ефективно да премахнете замърсителите. Цената на белина е $1 за 1 литър.
 • LION Bright Силна кислородна белина произведена в Япония. Продуктът се бори активно и с най-упоритите петна. Може да се използва за пране на бели и цветни тъкани и е еднакво ефективен и при двете. Цената на чуждата белина на кислородна основа е 3 долара за 510 ml.

Има и избелващи средства, които не съдържат кислород, но те не съдържат хлор. Например, за избелване можете да използвате и Synergetic - универсален течен продукт от руски производител. Подходяща е за всякакъв вид материя, включително и за детско бельо. Осигурява пълно изплакване, не оставя следи по дрехите и избелва ефективно. 1 литър продукт ще струва $1.

Методът за използване на продукти, съдържащи кислород, е приблизително същият. Необходимо е да се нанесе върху особено замърсени места и да се остави за 10-20 минути, след което да се изперат дрехите както обикновено.Или белина се добавя директно към тавата на пералнята в допълнение към основния продукт.

Избелващи средства на прах

Разбира се, течните белина, съдържащи кислород, се измиват по-добре от тъканта. Поради това е много по-малко вероятно да оставят следи по дрехите и да причинят алергии. За ефективно избелване обаче могат да се използват и прахообразни продукти без хлор. Кои са най-популярните сред потребителите и за каква материя са предназначени?

 • Beckmann Super - концентрирана избелваща пудра с кислород, произведена в Германия. Предназначен е само за светли и бели тъкани, не може да се използва за цветни дрехи. Продуктът може да се използва само като добавка към основната пудра, но не и да се прилага директно върху материала. Цената на белина е $1 за 2 торби (всяка е за едно пране).
 • Кислородсъдържащият прах BOS Plus Maximum се произвежда в Русия. Предназначена е за пране на синтетика, памук, вълна и коприна, цветно и бяло пране. Бързо и ефективно премахва най-трудните петна, включително кафе, чай, кръв и др. Подсилва действието на обикновения прах за пране, запазва цвета и вида на тъканта. Цената на продукта е 0,6 долара за 300 грама.

внимание! Белина се добавя директно към тавата в допълнение към препарата за пране.

 • Прахообразна белина и препарат за премахване на петна Clean Home с експресен ефект. Кислородсъдържащият препарат е подходящ за пране на бели и цветни тъкани и отстранява добре силни замърсявания. Може да се използва за машинна и ръчна обработка на бельо. Цената на такъв продукт е $3 за 1 кг.избелващи средства на прах
 • Екологична белина Ecover без хлор с активен кислород произведена в Белгия.Може да се използва за пране на цветно и бяло пране, подходящо за детски дрехи. Продуктът е изключително екологичен, тъй като се разлага без вреда за околната среда и не оставя следи по дрехите. Цената му е 3 долара за 400 грама.
 • Кислородсъдържаща суха белина за детско бельо Eared Nyan. Предназначен е за премахване на упорити петна от светли тъкани, повишавайки ефективността на конвенционалната пудра. В същото време продуктът не предизвиква алергии и следователно може да се използва за пране на дрехи за новородени. Този продукт струва $1 за 500 грама.
 • SARMA Active, белина за светли тъкани. Може да се използва за ръчно и машинно пране на памучни и синтетични дрехи. Производителят твърди, че продуктът ви позволява да спестите до 50% прах за пране. Освен това има антибактериален ефект. Цената на белината е 0,8 долара за 500 грама.

Кислородните избелители могат да работят дори в студена вода. За разлика от тях, съдържащите хлор прахове са по-ефективни при високи температури. Въпреки че са по-малко щадящи към тъканите, те също така осигуряват дезинфекция, така че в някои ситуации хлорните продукти може да са за предпочитане. В други случаи кислородните избелители са най-добрият избор, включително и за цветни дрехи.

Не забравяйте да изберете продукт, който може да се използва за избелване на определен материал. Спазвайте стриктно инструкциите на производителя върху опаковката. Струва си да обърнете внимание и на етикета на самата дреха - дали може да се избелва. Неправилната употреба може да повреди артикула безвъзвратно.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня