Как да различим немска пералня

Как да различим немска пералняПералните машини, произведени от немски марки, са сред най-популярните сред клиентите от няколко десетилетия. Домакинските уреди от Германия са известни с високото си качество на изработка, дълъг живот без поддръжка и повишена надеждност. Затова не е изненадващо, че търсенето на машини Bosch, Mile и AEG не намалява.

Маркетингът не винаги е честен и някои производители представят своите машини като „сглобени в Германия“. Как да различим немска пералня и да не се натъкнем на фалшив? Нека да разгледаме нюансите.

Как да разпознаете немската технология?

Някои производители с удоволствие представят своите перални машини за немски. Понякога аналогът е много трудно да се различи от оригинала. Ето защо, преди да закупите, си струва да разберете какви характеристики са присъщи на пералното оборудване от Германия.

Немските машини се отличават със стилен дизайн, ергономичност, лекота на използване и ефективност. Машината, сглобена в Германия, е уникално, надеждно устройство, произведено на модерно оборудване, като се вземат предвид най-новите технологии. По време на производствения процес германците използват само висококачествени резервни части и компоненти.

Германците винаги се фокусират върху иновативните технологии и непрекъснато подобряват оборудването си. Следователно немските перални машини са в състояние да осигурят по-добра и по-деликатна грижа за прането от фалшификатите. Автоматичните машини от Германия се отличават с дълъг експлоатационен живот - те са защитени от преждевременно износване и леки неизправности.Миля машина сглобена в Германия

Отличителни характеристики на истинските немски SMA:

 • висок клас на енергийна ефективност (от “A+” до “A+++”) и пране (“A”);
 • луксозен софтуерен “пълнеж”;
 • интелигентно управление;
 • гаранционен срок от 7 до 15 години;
 • висококачествени материали и компоненти.

Ще ви кажем как да различите немска пералня от фалшификати.На какви характеристики трябва да обърнете внимание? Нека да разберем как да различим оригиналните продукти от добре прикритите аналози.

 • Цена. Добрата немска пералня не може да бъде евтина. Минималната цена на пералня от Германия е 500 $ или 350-380 $.
 • Място на продажба. Известни немски марки си сътрудничат с магазини по целия свят. Когато купувате, по-добре е да изберете надеждни посредници, за предпочитане големи търговски обекти.
 • Сертификация. Всички немски продукти са сертифицирани в съответствие със стандартите.
 • Серийно съответствие. На всяка автоматична машина се присвоява собствен сериен номер. Можете да проверите дали пералнята е оригинална на официалния сайт на немската фирма.страната на произход на корпуса на машината
 • Държава производител. Информацията от рекламата или думите на мениджър продажби не винаги съвпадат с реалността. Не забравяйте да погледнете табелката в коя страна е сглобена машината. Може би Китай ще бъде посочен там вместо Германия.

Немското перално оборудване напълно отговаря на действащите международни стандарти.

По този начин немските автоматични перални машини не могат да бъдат евтини. Ако пералня за 200 долара е позиционирана като „сглобена в Германия“, не трябва да се доверявате на такъв продавач. Не забравяйте да проверите сертификатите и серийния номер на устройството, когато купувате.

Известни марки перални от Германия

Няколко немски производители на перално оборудване са представени на руския пазар. Автоматичните машини от различни компании се различават в ценова категория. Гамата от перални машини е доста широка, така че всеки купувач може да избере модел, който да отговаря на техния бюджет и предпочитания.

Известна немска марка – Miele. Компанията е на първо място в рейтингите на производителите от Германия. Пералните машини Miele са първокласно оборудване, така че цената им е доста висока. Въпреки цената, търсенето на оборудване е много високо. Потребителите са готови да плащат повече за отлично качество, дълъг експлоатационен живот и отлична функционалност.

Автоматичните перални машини Miele се сглобяват само в две страни: Чехия и Германия.

Компанията Miele има вековна история. Компанията произвежда домакински уреди повече от сто години. Дългогодишният опит, както и бързата реакция на исканията и предпочитанията на клиентите, помагат на марката да произвежда оборудване, оборудвано с всичко необходимо за висококачествено и комфортно пране.Чисто немска миля

Що се отнася до характеристиките на автоматичните перални машини Miele, има доста от тях. Сред уникалните предимства на машините от тази марка:

 • TwinDose система за автоматично дозиране на перилни препарати. Благодарение на него прахът, гелът и балсамът се изразходват възможно най-икономично. Машината не позволява прекомерно дозиране, така че във влакната на тъканта не остават излишни домакински химикали;
 • CapDosing система. Тази иновативна разработка ви позволява да се грижите най-нежно за деликатните тъкани;
 • Опция PowerWash 2.0. Патентована технология на марката Miele. Благодарение на това развитие, производителят успя да намали консумацията на енергия на машините с до 40%;
 • Многоезична функция. Тази програма ви позволява да изберете езика, на който ще се показва цялата информация на дисплея. Тази опция е предоставена на маркови перални машини Miele, за да се осигури лесна употреба за клиенти от цял ​​свят;
 • специална повърхност на барабана. Благодарение на покритието "пчелна пита", прането не се влошава по време на пране;
 • Опция SteamCare. Позволява ви да обработвате нещата в барабана с пара. Можете да го пуснете, за да третира прането антибактериално и, ако е необходимо, леко да навлажнете дрехите преди гладене.

Пералните машини Miele могат да бъдат закупени изключително във фирмените магазини. Поради това рискът от закупуване на фалшификат е намален до нула. Компанията работи на принципа „Винаги по-добре“, доказвайки постоянно, че немските перални машини са извън конкуренцията.

Следващият фаворит е Bosch.Пералните машини от тази марка са много популярни не само в Европа, но и в целия свят. Моделната гама на Bosch включва както бюджетни автомати, така и първокласно оборудване.

Тъй като фабриките на Bosch се намират не само в Германия, но и в редица други страни, марката може да предложи цена, малко по-ниска от своите конкуренти.

Какви уникални опции и технологии отличават пералните машини Bosch?Bosch Немска сглобка за Германия

 • Двигател EcoSilence Drive. Това е патентован инверторен двигател, който осигурява безшумна работа на машините дори по време на центрофугиране.
 • Барабанно 3D пране. Благодарение на специалния дизайн няма "слепи петна" - абсолютно всяка част от тъканта се обработва по време на въртене. Това се прави, за да се подобри качеството на измиване. Машините на Bosch лесно изпират и най-тежките петна.
 • 3D Aquaspar технология. Уникалното развитие на инженерите на компанията е насочено към осигуряване на равномерно накисване на нещата. Водата се излива в резервоара не в един поток, а от различни места.
 • Система VarioPerfec. Благодарение на тази технология във всеки конкретен случай се избира най-оптималния режим на работа на машината.

Пералните машини Bosch се сглобяват не само в Германия. Фабрики Bosch се намират в няколко други държави: Турция, Франция, Китай, Испания, Русия и Полша. Благодарение на това компанията успява да не завишава цените на своето оборудване, като същевременно поддържа високо качество на продуктите.

Можете да разберете в коя държава е сглобена пералнята, като погледнете серийния номер. Три букви в маркировката ще показват местоположението на завода. Например:

 • WVD, WVF, WLM, WLO - Китай и други азиатски страни;
 • WLF, WLX - Германия;
 • WOT - Франция и др.

Siemens е друга марка, която доставя качествено оборудване на пазара. Компанията работи повече от сто години, като произвежда домакински уреди за дома от края на 19 век.Пералните машини Siemens се произвеждат не само в Германия, но и в редица други страни.

Пералните машини Siemens се произвеждат с помощта на модерно оборудване и най-новите иновативни технологии.

Машините на Siemens имат добър набор от програми и допълнителни опции. Оборудването на тази марка от много години доказва своята надеждност на клиенти от цял ​​свят. По какво се различават SMA на Siemens?Немски сглобен Siemens

 • Барабан 3D-Aquatronic. Водата с разреден в нея препарат влиза от три страни едновременно. Това осигурява равномерно измиване.
 • Опция SensoFresh. Тази технология ви позволява да премахнете неприятните миризми от нещата с помощта на активен кислород. Системата работи “на сухо”, без пара и вода. Може да се използва и за дезинфекция на бельо.
 • Тази функция осигурява нежно, но в същото време ефективно пране в студена вода.
 • iSensoric опция. Машините на Siemens използват озонови молекули за борба със замърсяването.
 • Система Smart Home Connect. Благодарение на него става възможно дистанционно управление на пералнята с помощта на смартфон.
 • Друг фаворит на руския пазар са пералните AEG. Оборудването от тази марка е представено в различни ценови категории, от икономичен до премиум клас. Ето защо можем да кажем с увереност, че машините AEG са достъпни за всеки купувач.

Отличителни черти на AEG SMA:

 • Система за филтриране на мека вода. Има многостепенно пречистване на водата от отломки и други примеси;
 • OKOpower опция. Осигурява най-икономичното пране. При стартиране на функцията консумацията на вода, препарати и киловати е осезаемо намалена;
 • OKOmix технология. Прахът влиза в барабана под формата на пяна. Това ви позволява да подобрите качеството на пране на дрехите;
 • Умната система автоматично определя теглото и интензитета на замърсяване на прането, заредено в барабана.

Всички съвременни перални AEG са оборудвани с инверторни двигатели. Такива двигатели се считат за най-надеждни.Те също така са в състояние да осигурят безшумна работа на оборудването.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня