Отложено пране в пералня

Отложено пране в пералняПовечето съвременни автоматични машини имат функция за отложен старт, което е много удобно за потребителите. Например, ако не искате да чакате 2 часа преди края на програмата, преди да си легнете и да закачите прането си през нощта, можете да отложите прането в пералнята вечер. Така сутрин оборудването ще започне цикъла и ще приключи работа, когато домакинята се събуди. Нека да разберем как да настроим този режим и кои модели перални машини са оборудвани с тази опция.

Как да настроя този режим?

За да разберете дали вашата машина е оборудвана с тази функция, прочетете внимателно инструкциите за машината. Ако ръководството за собственика липсва, погледнете контролния панел. Трябва да потърсите символ, който прилича на циферблат; ако иконата бъде намерена, машината може да забави началото на цикъла. Функцията за отложен старт може да се активира с всяка програма за пране.

За да включите режима на отложено пране на автоматична машина LG, трябва:

 • заредете нещата в барабана, затворете плътно вратата на люка;
 • изсипете прах за пране в дозатора, напълнете балсам-препарат за изплакване;
 • изберете желания режим на пране и, ако е необходимо, регулирайте неговите параметри - скорост на въртене, температура на нагряване на водата;
 • намерете бутон с икона за циферблат на панела;
 • Натиснете бутона няколко пъти, като наблюдавате каква информация се показва на дисплея.

Така че в процеса на натискане се задава времето, за което се забавя стартирането на машината. Ако спрете в 5:00, тогава пералнята ще започне да работи след 5 часа. При някои модели перални времето се тълкува по различен начин. Например, ако зададете същото 5:00, трябва да очаквате, че след 5 часа цикълът ще бъде завършен.Настройка на отложен старт

И накрая, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона "Старт". Машината ще отброи зададените часове и след необходимото време ще започне прането.

Функцията за отложен старт ще бъде незаменима за потребители, които са свикнали да прекарват времето си възможно най-рационално.

Опцията също ще помогне да се спести семейният бюджет. Ако вашият апартамент има брояч ден-нощ, е много удобно да настроите началото на прането за сутрешните часове. Сумата в разписките за плащане на ток ще бъде значително по-малка.

Машини, оборудвани с „Отложено пране“

Ако сега търсите нов „домашен асистент“, по-добре е да обърнете внимание на модели, които поддържат режим на забавено измиване. Инженерите, фокусирани върху нуждите на клиентите, са предоставили възможност за отлагане на началото на прането за период от 1 до 24 часа. Нека си представим няколко перални машини, които могат да забавят началото на цикъла.

 • Пералня Bosch WLG 20261 OE с капацитет на натоварване до 5 кг. Преден модел с отлични технически характеристики. Машината е оборудвана с таймер за отложен старт до 24 часа - благодарение на него потребителят може да зададе удобно време за започване на прането. Тази сравнително компактна пералня има добра гама от програми и добавки. Немското оборудване е известно със своята надеждност и високо качество на изработка. Средната цена на модела е $239.
 • Евтиният Candy CS34 1052D1/2 също ще ви позволи да отложите началото на прането до 24 часа. Въпреки малкия си размер - машината е с дълбочина само 34 см, барабанът побира 5 кг сухо пране. Има възможност за управление на оборудването от смартфон, което прави използването на машината още по-удобно. Моделът е с висок клас на енергоспестяване - “A+”.Корпусът на уреда е защитен от течове, а интелигентността също така следи нивото на пяната и контролира дисбаланса. Приблизителната цена на Candy CS34 1052D1/2 е само $130-140, в зависимост от доставчика.Канди и Бош с отложен старт
 • Предната свободностояща машина с електронно управление Haier HW70-12829A е оборудвана с удобен цифров дисплей. Просторният барабан ще ви позволи да перете до 7 кг дрехи наведнъж. 14 специални програми ви помагат да изберете идеалните параметри на пране за деликатни тъкани, памук, детски дрехи, пухени дрехи и спортни дрехи. Предвидена е възможност за парно почистване на прането. Вграденият таймер ще помогне на домакинята да отложи началото на цикъла до 24 часа. Машината е напълно защитена от течове, което прави използването й още по-безопасно. Средната цена на пералня е 22 000 рубли.
 • Пералня-сушилня Weissgauff WMD 4148 D, струваща около $320, ще ви помогне да превърнете процеса на пране в чисто удоволствие. Компактната пералня е оборудвана с надежден мотор, побира до 8 кг сухи дрехи и осигурява ефективно центрофугиране при скорости до 1400 оборота в минута. Възможно е да записвате нови режими на пране в паметта на машината, благодарение на опцията “Моята програма”. Друго несъмнено предимство на модела е възможността за презареждане на прането през главния люк след стартиране на цикъла. Началото на работа на блока може да бъде отложено до 24 часа.Машини Weissgauff и Haier с отложено пране
 • Пералня Indesit EWSD 51031 BK може да се монтира отделно или да се вгради в мебел, благодарение на подвижния капак. Максимално допустимото тегло на прането за зареждане в барабана е 5 кг. Удобният цифров дисплей ви позволява да контролирате процеса на пране и да наблюдавате напредъка на програмата. Моделът е с висок клас на енергоспестяване “A+”, машината консумира не повече от 0,17 kWh/kg.Има режим на отложен старт, времето за забавяне варира от 1 до 24 часа. Приблизителната цена на оборудването е 170 долара.
 • Бюджетната пералня от беларуския производител ATLANT 40M102 също може да отложи измиването до 24 часа. Само за $130-140 можете да закупите функционална единица с добра гама от специални програми и добавки. Потребителите отбелязват тихата работа на оборудването, тригодишна гаранция за оборудването, удобен цифров дисплей и висококачествено измиване. Машината е подходяща за малко семейство, тъй като побира до 4 кг пране.

Когато избирате модел, в допълнение към опцията „забавяне“, трябва да се съсредоточите и върху други характеристики на оборудването: капацитет, ефективност, качество на изработка, цена, вид на натоварване.

Днес изборът на перални машини с функция за отложен старт е доста широк, както от бюджета, така и от по-скъпите сегменти.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня