Ревюта на перални Ignis

Перални IgnisПералните машини Ignis са малко известни на руския пазар. Ignis е италианска марка, собственост на Whirpool от 1989 г. Ето защо потребителите много често разглеждат прегледи на такива машини от различни модели. Предлагаме малка част от такива отзиви от реални хора, които използват машини от тази марка от години.

IGNIS LTE 8027

Сергей Савостьянов

Предимства: почти безшумен, обслужван много дълго време без повреди.

Недостатъци: фабричният маркуч за подаване на вода е къс, достатъчен само ако се постави близо до крана.

IGNIS LTE 8027Купени Пералня Ingis Това е вторият път, когато го използвам от няколко месеца. Първият модел работи 10 години и то само защото по време на ремонта в него е попаднало парче мазилка. Радвам се, че сглобката на тази машина не е китайска или руска, а словашка. Пускам го дори през нощта, когато е по-ниска тарифата за енергия, почти не го чувам, въпреки че стои на обикновен килим.

Антон Оника

Предимства: европейски монтаж, достъпна цена, лекота на работа.

Недостатъци: няма таймер за стартиране, не показва крайния час на прането, производителят не е помислил за регулирането на краката, тъй като само предните са регулируеми, защо това не е ясно.

Добра европейска сглобка, поради недостатъци мога да дам само 4 от 5. Всички резервни части за машината са от Whirlpool, което означава, че не трябва да има проблеми с ремонта. Символите на контролния панел не са съвсем ясни, но с времето мисля, че ще свикна. Измива се добре, изстисква се добре, общо взето нищо друго не е необходимо.

Кузмина Евгения

Предимства: цена и добро качество на измиване.

Недостатъци: няма цикъл на пране, предназначен за средна продължителност, кратък или около 2 часа.

След като прочетох отзиви за този модел, реших да го използвам, защото цената беше много атрактивна. След 3 месеца ползване на машината, мога да кажа, че това е добър модел и си заслужава парите. Купих го само за $90. Издава лек шум, но не подскача, стои вкоренен на място. Въртенето е отлично дори при 500 оборота. Контролите са прости, инструкциите са подробни, всеки може да го разбере.

IGNIS LTE 1055

Дробишевски Валери

Предимства: машината е лесна за работа и има атрактивен дизайн.

Недостатъци: лош контрол на въртенето, само 500 и 100 оборота, без регулиране на краката.IGNIS LTE 1055

Машината пере добре; с някои петна се справи по-добре от предишния Bosch. Може би това е така, защото всички програми са дълги във времето. Що се отнася до шума, той не е по-силен от аналозите си. Европейска сглобка от оригинални части на Whirhpool. Като цяло, добър работен кон, без ненужни звънци и свирки.

Алексей Николаев

Предимства: практически без вибрации, без излишни елементи, ниска консумация на енергия.

недостатъци: Посоченото максимално натоварване на прането на самата машина не отговаря на това в паспорта, не може да завърти един артикул, защото е задействана защитата срещу дисбаланс на барабана.

Като цяло машината измива добре и се върти добре, но все още възникват неудобства при въртене. 10 програми за пране са повече от достатъчни. Машината е тиха, мислех, че ще е много по-шумна. Ширината на машината е само 40 см, което позволява да се побере в малка баня. Горното зареждане на прането ми хареса дори повече от хоризонталното.

Владимирович Владимирович

Плюсове: добро качество на пране и центрофуга.

Недостатъци: при ниско напрежение машината замръзва, така че допълнително трябва да закупите стабилизатор.

През месеца на използване на пералнята Ignis 1055 не открих никакви недостатъци при прането. Всичко се пере добре, особено чорапите. При максимална скорост на центрофугиране 1000 вибрира силно дори на специална постелка, а на 500 може да не центрофугира добре, само вълнени неща.

IGNIS LTE 6100

АнонименIGNIS LTE 6100

Предимства: добра цена, има най-необходимите програми, както и индикация за работа.

Недостатъци: маркучът за източване на водата е малко къс и е разположен изключително неудобно в центъра отгоре, вентилът за подаване на вода е шумен.

Без дисплей е доста неудобно да се работи с пералнята, но това е незначителен недостатък, защото пере нормално. Издава лек шум по време на миене, но когато затворите вратата на банята, практически не се чува, дори ако го миете през нощта. Лошо е, че машината няма защита от течове, но за тези пари можете да го направите без него.

   

3 читателски коментара

  1. Граватар Сергей Сергей:

    Пералня Ignis 1055. Открих повече недостатъци при прането отколкото предимства, много вода остава по дрехите и този проклет резервоар отгоре за зареждане на прах! Не можаха ли да го направят долу като другите? И толкова много вода се излива от нея върху дрехите й - ужасно е! И има литър в картера. Опитах се да го изсуша - безполезно! Когато го настроите да изпомпва вода, остава около чаша. Бих го върнал, ако беше възможно. Занесох го на Parktronic и те казаха, че всичко работи. И не го приемат. Проверихме 3 дни. Купих го за 22 000 рубли през ноември 2016 г.Чудя се ако не са минали 14 дни може ли да не го взема обратно? В крайна сметка не ми трябва такава. За тези пари щях да си взема по-добра предна камера!

  2. Граватар Сергей Сергей:

    Ignis е Whirlpool. Много лоша пералня! Измива се в чаша вода, дава ток и бандурата облива дрехите отгоре. Не купувайте такива перални.

  3. Граватар Наталия Наталия:

    Програмата за пране продължава да замръзва. И други режими също.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня